Image default
Τοις Μετρητοίς

Η μεγάλη διαγραμματική εικόνα της ΔΕΗ

Mετά από πολύ καιρό το διάγραμμα της μετοχής της ΔΕΗ δε σηκώνει και πολλά «εάν» και «ίσως». Η μεγάλη εικόνα που εμφανίζει η ανοδική κίνηση της μετοχής στο τριημερήσιο chart τιμών φανερώνει την απαρχή ενός αργού μεσομακροπρόθεσμου κυματισμού που θα οδηγήσει πάνω από την περιοχή αντίστασης των 7,10 ευρώ και προς το κατώφλι των 8,12 ευρώ.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έχει δοθεί πρόσφατα από την επιτυχημένη  ανοδική διάσπαση τόσο της πολύ ισχυρής περιοχής αντίστασης των 6,26 ευρώ όσο και των Keltner Channels που η μετοχή είχε να τα προσπεράσει από τα τέλη του περασμένου Γενάρη πριν ξεσπάσει ο ρωσοουκρανικός πόλεμος και η ενεργειακή κρίση. Το άμεσο ζητούμενο για τους αγοραστές  είναι η αποτύπωση ενός διαγραμματικού πατήματος μεταξύ των 6,60 με 6,50 ευρώ που να εμπεριέχει ισχυρό όγκο συναλλαγών ώστε η μετοχή να μπορέσει να  πάρει στην πορεία την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται για να βρεθεί πάνω στο επίπεδο των 7 με 7,10 ευρώ.

Ενεργό ρόλο έχει αρχίσει και παίζει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών αλλά και τα σενάρια μεγάλης επιθετικής εξαγοράς στο χώρο των ΑΠΕ που θα της ανοίξουν την πόρτα για την κορυφή της πράσινης ενέργειας.

Από τεχνικής απόψεως θετικό είναι και το θεωρητικό γεγονός ότι η απόσταση που πρέπει να διανύσει η μετοχή  από τα  6,60 έως τα  7 ευρώ δεν θα έχει και ιδιαίτερη καταπόνηση καθώς το εύρος αυτό δεν εμπεριέχει μεγάλο όγκο  ρευστοποιήσεων, μόλις 1,461 εκατ. τεμάχια, μιας που τη τελευταία φορά το πέρασε με … κόκκινο  μέσα σε δύο έντονα καθοδικές συνεδριάσεις στις αρχές του περασμένου Μαΐου. Κάτω υπό το ίδιο τεχνικό πρίσμα, που έχει να κάνει καθαρά με τους όγκους συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί σε κάθε επίπεδο τιμών μέσα στο 2022,  η μετοχή αναμένεται να  συναντήσει μεγάλη αντίσταση στην περιοχή των 7,48 με 7,72 ευρώ όπου έχουν αλλάξει χέρια 8,023 εκατ. μετοχές.

Πάντως σημαντικό αντίκτυπο στην εν εξελίξει κίνηση της ΔΕΗ  θα έχει και η ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου και 9μήνου στις  22 Νοεμβρίου όπως επίσης και το πιθανό guidance για το επόμενο χρονικό διάστημα.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

ΔΕΗ: Με αυτό το περιθώριο κερδοφορίας δεν μπορεί να πάει μακριά

admin

Motor Oil: Καθαρή κερδοφορία όσο η μισή κεφαλαιοποίηση !

admin

Cenergy Holdings: Η ραγδαία ανάπτυξη οδηγεί στην εκτόξευση της μετοχής

admin

Alpha Bank: Θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα για το αύριο

admin

Εθνική Τράπεζα: Κοντά στα υψηλά 6ετίας

admin

Eurobank: Έτοιμη για ανοδική αλλαγή διαγραμματικού επιπέδου

admin

Γιατί η μετοχή της Cenergy Holdings είναι έτοιμη για εκτόξευση

admin

Μπουρλότο η Wall Street

admin

Προπομπός καλών νέων η ανοδική εκτίναξη του DAX 40

admin

Δυναμώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου

admin

HELLENiQ ENERGY: Σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ καθαρή κερδοφορία

admin

Ελληνικός Τουρισμός: Εντυπωσιακές επιδόσεις και το 2023

admin