Image default
Ευρώπη

600 εμπορευματικά τρένα με αφετηρία τον Κόλπο Γκουανγκντόνγκ – Χονγκ Κονγκ – Μακάο συνδέουν την Κίνα με την Ευρώπη

Στις 2 Νοεμβρίου 2022 ο εμπορευματικός συρμός X8186 της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κίνας –  Ευρώπης, φορτωμένος με 100 εμπορευματοκιβώτια, αναχώρησε από το Zengcheng West Logistics Park του Ομίλου Σιδηροδρόμων της Γκουανγκτσόου με προορισμό την Ευρώπη μέσω του σταθμού Κόργκας. Πρόκειται για το 600ό εμπορευματικό τρένο της σύνδεσης Κίνας – Ευρώπης που αναχωρεί φέτος από την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Γκουανγκντόνγκ – Χονγκ Κονγκ – Μακάο. Σε σύγκριση με το 2021 παρατηρείται αύξηση των συρμών κατά 85% (276 τρένα) και ένα νέο υψηλό ρεκόρ στον αριθμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Φέτος το δρομολόγιο αυτό έχει μεταφέρει συνολικά 356.800 τόνους υλικών για τη βιομηχανική και εφοδιαστική αλυσίδα.

Χάρη σε διάφορους παράγοντες, τα υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους προϊόντα κινεζικής κατασκευής αποτελούν την πρώτη επιλογή των ξένων καταναλωτών. Ταυτόχρονα, με τη ναυτιλία να αντιμετωπίζει εμπόδια στην Ευρασία, η σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας – Ευρώπης διατήρησε συνολικά μια ασφαλή και σταθερή λειτουργία, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αντοχή στους κινδύνους και διασφαλίζοντας αποτελεσματικά την ομαλή μεταφορά υλικών παραγωγής και αγαθών στις χώρες κατά μήκος των διαδρομών. Αυτός ήταν και ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που συνέβαλε στη συνεχή αύξηση του αριθμού των συρμών της σύνδεσης Κίνας – Ευρώπης φέτος στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

Τα εμπορευματικά τρένα της σύνδεσης Κίνας – Ευρώπης δεν αποτελούν απλώς έναν σημαντικό κρίκο στο σύστημα μεταφορών της διεθνούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, αλλά στους ιδιαίτερους αυτούς καιρούς, λειτουργούν και ως «γέφυρα ζωής» που συνδράμει στο έργο πρόληψης της πανδημίας και στην ασφάλεια των χωρών που βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, τα εμπορευματικά τρένα με αφετηρία τον Κόλπο Γκουανγκντόνγκ – Χονγκ Κονγκ – Μακάο μετέφεραν συνολικά 112.000 τόνους και 14,75 εκατομμύρια τεμάχια υγειονομικού υλικού, όπως μάσκες, ιατρικές στολές, γάντια απολύμανσης κ.ά., στο Ντούισμπουργκ και το Μαράσεβιτς και από εκεί στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης.

Υπό τον αντίκτυπο της πανδημίας, η ζήτηση των ξένων καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές συνεχώς αυξάνεται, με τις επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου να αποκτούν νέες ευκαιρίες αλλά και να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις. Ο Όμιλος Σιδηροδρόμων της Γκουανγκτσόου, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των πελατών του, έθεσε σε κυκλοφορία ειδικά τρένα για να συνδράμει στην αποτελεσματική επίλυση ζητημάτων εξαγωγικών δυνατοτήτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου λόγω της πανδημίας, παρέχοντας έναν σταθερό δίαυλο μεταφοράς των αγαθών τους προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Φέτος η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του συστήματος εμπορευματικών υπηρεσιών, παρέχοντας στους διεθνείς μεταφορείς και πελάτες της διαδικτυακές υπηρεσίες ενιαίας εξυπηρέτησης όπως υποβολή αναζήτησης, ηλεκτρονική υπογραφή, ηλεκτρονική παρακολούθηση, ηλεκτρονικές πληρωμές, ηλεκτρονική παράδοση και ηλεκτρονικό διακανονισμό.

«Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την από κοινού οικοδόμηση της Πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της Νότιας (Λάος) και της Κεντρικής Ασίας και διατηρώντας σταθερή την ανάπτυξη των συρμών», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος εμπορευματικών μεταφορών του Ομίλου Σιδηροδρόμων της Γκουανγκτσόου. Ο Όμιλος θα εργαστεί για τη δυναμική ανάπτυξη σε τρεις πυλώνες, εφοδιαστική βάση – βιομηχανικά πάρκα – λιμάνια,   προωθώντας την καινοτομία στη συνεργατική κατασκευή εφοδιαστικών αλυσίδων και βελτιώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας της εμπορευματικής γραμμής Κίνας – Ευρώπης.

Σχετικα αρθρα

Η Κομισιόν αντιμέτωπη με το περίσσευμα εμβολίων κορονοϊού

admin

Ικανοποίηση στην Τσεχία για τη συμφωνία ΕΕ στα ηλεκτρονικά καύσιμα

admin

BioNTech: Προβλέπει 5 δισ. έσοδα από το εμβόλιο του κορωνοϊού- Από 17 δισ. το 2022

admin

Γερμανία: Απρόσμενη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, σε υψηλά ενός έτους

admin

ΕΚΤ: Επιβραδύνεται η αύξηση των εταιρικών δανείων στη ευρωζώνη

admin

Φυσικό αέριο: Η επίδραση του καιρού κινεί ανοδικά τις τιμές

admin

Στην First Citizens η Silicon Valley Bank

admin

Mr Zara: Σε… αγώνα δρόμου για να ξοδέψει τα δισεκατομμύριά του

admin

Πέθανε ο βασιλιάς των ντάμπλινγκς: Με 20 δολάρια στην τσέπη έχτισε μία αυτοκρατορία

admin

Γερμανία: Απεργία ιστορικών διαστάσεων -Ζητούν αύξηση τουλάχιστον 500 ευρώ

admin

Νηστεία με… 70.000 ευρώ

admin

Τράπεζες: «Επιφυλακή» απέναντι στην «αυξημένη αβεβαιότητα» συνιστά η Γκεοργκίεβα

admin