Image default
Τοις Μετρητοίς

Cenergy Holdings: Η ραγδαία ανάπτυξη οδηγεί στην εκτόξευση της μετοχής

Η Cenergy Holdings (CENER) ανακοίνωσε για το  9μηνο του 2022 ενισχυμένα έσοδα κατά +36% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας τα 1,04 δισ. ευρώ από 766 εκατ. ευρώ,  ισχυρή αύξηση +51% στα κέρδη προ φόρων κλείνοντας στα 53,1 εκατ. ευρώ από 35,2 εκατ. ευρώ και σημαντική άνοδο κατά +44% στη καθαρή κερδοφορία προσεγγίζοντας  τα 44,1 εκατ. ευρώ.

Άκρως εντυπωσιακή είναι η συγκρισιμότητα ανάμεσα στα τρίτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022, όπου αποδεικνύεται η υψηλή αξιοποίηση της παραγωγικής  δυνατότητας των εργοστασίων προκαλώντας ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου με τα κέρδη προ φόρου εισοδήματος να εκτοξεύονται στο +259% στα 31,917 εκατ. ευρώ από 8,9 εκατ. ευρώ.

Τα δε κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο τρίτο τρίμηνο στα 0,135 ευρώ από μόλις 0,046 ευρώ που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο ή αύξηση +191%.

Η μεγάλη όμως έκπληξη ήρθε από το απίστευτο νέο ιστορικό υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπου παραγγελιών, όπου ο όμιλος μέσα σε ένα μόλις τρίμηνο στη κυριολεξία το απογείωσε προκαλώντας μια αύξηση  +59%  διαμορφώνοντάς το έτσι στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου στα 1,75 δισ. ευρώ από 1,1 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Ιουνίου.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο  ενεργειακός βραχίονας της Viohalco  έχει καταφέρει να αναπτυχθεί τόσο ραγδαία που έχει  μπει «σφήνα» στα μεγαθήρια του κλάδου της  στην Ευρώπη. Οι μεγάλες επενδύσεις που έχει κάνει εκμεταλλευόμενη  τις παγκόσμιες τάσεις (megatrends) και το  γιγάντιο κύμα ανάπτυξης των ενεργειακών δικτύων, των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και φυσικά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας την έχουν φέρει στη κορυφή της Ευρώπης  ανοίγοντας έτσι τεράστιες προοπτικές για το μέλλον.

Όταν άλλωστε η  γαλλική Nexans (NEXS) με μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 4 δισ. ευρώ  χάνει μέσα στην έδρα της από τη Cenergy Holdings  των 580 εκατ. ευρώ δε θέλει και πολύ να φανταστεί κάποιος το τι μπορεί να αλώσει  αυτός ο εντυπωσιακός όμιλος.

Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η θυγατρική της Cenergy Holdings, Hellenic Cables άρπαξε μέσα από τα χέρια της Nexans τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Γαλλίας Réseau de Transport d’Electricité (RTE) προμηθεύοντάς τον τόσο με υπόγεια καλώδια όσο και με υπηρεσίες εγκατάστασης.

Θυμάστε επίσης που η Nexans είχε κάνει το 2020 προσφορά εξαγοράς μόνο της  Hellenic Cables με το ποσό των 750 με 800 εκατ. ευρώ (μετρητά + μετοχές Nexans). Τότε λεγόταν στο παρασκήνιο ότι το deal σταμάτησε γιατί θορυβήθηκε ο ανταγωνισμός και τα βαθιά πορτοφόλια του παγκόσμιου κλάδου.  Τώρα λοιπόν που η Hellenic Cables  έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών καλωδίων παγκοσμίως, τοποθετώντας τη ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς και διανομής ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υπεράκτιων δικτύων αιολικής ενέργειας, δικτύων τηλεπικοινωνίας και δεδομένων, κατασκευών και βιομηχανίας αλήθεια πόσο να αξίζει;

Όχι πάντως την πενιχρή κεφαλαιοποίηση των 580 εκατ. ευρώ που δίνει το ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Προσέξτε γιατί στα 580 εκατ. ευρώ πέρα από την Hellenic Cables που εν έτη 2020 η Nexans έδινε έως και 800 εκατ. ευρώ υπάρχουν και τα Σωληνουργεία Κορίνθου  που είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές σωλήνων χάλυβα και κοίλων δοκών παγκοσμίως, για τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών. Επίσης το 2020 που είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με τη Nexans  η Cenergy είχε όλο το έτος καθαρή κερδοφορία 24,77 εκατ. ευρώ και τώρα φέρνει  25,63 εκατ. ευρώ μόλις μέσα σε ένα τρίμηνο (!).

Για τους τύπους η Nexans είναι η νούμερο 2 εταιρεία στο κλάδο. Υπάρχει και ο νούμερο 1 η ιταλική Prysmian Group (PRY) με κεφαλαιοποίηση κάτι λιγότερο από τα 9 δισ. ευρώ. Ένας γίγαντας που ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες στην πρόσφατη παρουσίαση στους αναλυτές των  αποτελεσμάτων του 9μήνου στις 10 Νοεμβρίου ότι έχει χτυπήσει το ιστορικό ρεκόρ του ανεκτέλεστου υπόλοιπου παραγγελιών στα  6,85 δισ. ευρώ.

Τι μας είπατε τώρα…

Δηλαδή η Cenergy που αξίζει στο ταμπλό του ΧΑΑ  580 εκατ. ευρώ και  έχει ανακοινώσει ότι έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών  1,75 δισ. ευρώ  τι θα έπρεπε να πει στους αναλυτές; Με τι τόνο φωνής θα πρέπει να μιλήσει ο οικονομικός διευθυντής κ. Αλέξανδρος Μπένος στους επενδυτές, θεσμικούς και μη;

Μήπως τελικά η τιμή της μετοχής υπολείπεται σημαντικά με αυτό που πραγματικά αξίζει να είναι; Είπαμε ότι το ΧΑΑ πάσχει από επενδυτική μυωπία, αλλά τόσο πολύ;

Το σίγουρο είναι πάντως πως όταν έρθει κάποιος μεγάλος «ανταγωνιστής» και εξαγοράσει τον όμιλο θα μας βάλει για τα καλά τα γυαλιά.

Διαγραμματικά τώρα  η μετοχή της Cenergy έχει διασπάσει ανοδικά όχι μόνο το τριγωνικό σχηματισμό “T” στα 2.80 ευρώ και τη ζώνη αντίστασης των 2.93 ευρώ αλλά και τα μεσοπρόθεσμα Keltner Channels στα 2.96 ευρώ. Η επιβεβαίωση της ανοδικής διαφυγής στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, μιας που το chart είναι εβδομαδιαίο, θα βάλει τη σφραγίδα για την ανοδική κίνηση  της μετοχής προς το επόμενο σημείο των 3,30 ευρώ ή ένα + 7% από το χθεσινό κλείσιμο των 3,075 ευρώ. Πάνω από εκεί η άνοδος θα πάρει διαστάσεις χτυπώντας πάνω στα 3,645 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι η Cenergy με αυτές τις ισχυρές επιδόσεις που καταγράφηκαν στο τρίτο τρίμηνο και συνολικά στο 9μηνο του 2022 και με τη δυναμική που έχει πλέον αναπτύξει στο τομέα κυρίως των καλωδίων  η τιμή της μετοχής θα έπρεπε να ήταν κατ’ ελάχιστον  στα 4 ευρώ προσδίδοντας μια κεφαλαιοποίηση άνω των 760 εκατ. ευρώ. Ακόμα πιο υψηλότερη τιμή μπορεί να δώσει  η αναμενόμενη συμφωνία  με την Ørsted για την κατασκευή εργοστασίου υποβρυχίων inter array καλωδίων στο Maryland των ΗΠΑ.

- Cenergy Holdings: Η ραγδαία ανάπτυξη οδηγεί στην εκτόξευση της μετοχής (Αναλυτικά θεμελιώδη γραφήματα) appeared first on Chartswar.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

ΔΕΗ: Με αυτό το περιθώριο κερδοφορίας δεν μπορεί να πάει μακριά

admin

Motor Oil: Καθαρή κερδοφορία όσο η μισή κεφαλαιοποίηση !

admin

Η μεγάλη διαγραμματική εικόνα της ΔΕΗ

admin

Alpha Bank: Θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα για το αύριο

admin

Εθνική Τράπεζα: Κοντά στα υψηλά 6ετίας

admin

Eurobank: Έτοιμη για ανοδική αλλαγή διαγραμματικού επιπέδου

admin

Γιατί η μετοχή της Cenergy Holdings είναι έτοιμη για εκτόξευση

admin

Μπουρλότο η Wall Street

admin

Προπομπός καλών νέων η ανοδική εκτίναξη του DAX 40

admin

Δυναμώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου

admin

HELLENiQ ENERGY: Σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ καθαρή κερδοφορία

admin

Ελληνικός Τουρισμός: Εντυπωσιακές επιδόσεις και το 2023

admin