Image default
Επιχειρήσεις

H Allwyn Entertainment, μητρική του ΟΠΑΠ, εξαγόρασε την Camelot UK Lotteries

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Camelot UK Lotteries Limited, διαχειριστή μέχρι το 2024 της βρετανικής λοταρίας National Lottery, οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις  μεταξύ της Allwyn Entertainment και του Ontario Teachers’ Pension Plan Board που ελέγχει τη Camelot. 

Η Allwyn, μητρικός όμιλος του ΟΠΑΠ, θα είναι ο επόμενος διαχειριστής της βρετανικής κρατικής λοταρίας, από το Φεβρουάριο του 2024, έχοντας κερδίσει στον σχετικό διαγωνισμό της Επιτροπής Παιγνίων της Βρετανίας τη διαχείριση της άδειας.   

Ο νυν διαχειριστής, η Camelot UK Lotteries Limited, κατέθεσε προσφυγή και αφού έχασε στα δικαστήρια, τελεσίδικα αποχωρεί από το τιμόνι της National Lottery στις αρχές του 2024 έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια (από το 1994), χάνοντας το μεγαλύτερο και πλέον προσοδοφόρο συμβόλαιό της. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, υπήρξαν συζητήσεις για την πώληση των δραστηριοτήτων της Camelot στη Μ. Βρετανία μεταξύ των δύο πλευρών, της Allwyn Entertainment, συμφερόντων του Τσέχου επενδυτή Κάρελ Κομάρεκ, και του συνταξιοδοτικού ταμείου των δασκάλων του Οντάριο. 

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε και παρότι το τίμημα δεν έγινα γνωστό, εκτιμάται πως βρίσκεται στην περιοχή των 100 εκατ. λιρών. Με την προϋπόθεση λήψης των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που χρονικά τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνo του 2023, η Camelot UK Lotteries θα καταστεί θυγατρική της Allwyn. 

H Camelot θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με τους όρους της άδειας για τη λειτουργία της βρετανικής λοταρίας. Η ιδιοκτησία της Camelot από τον Allwyn επιτρέψει την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, καθώς η Allwyn θα αναλάβει τη λειτουργία της National Lottery από τον Φεβρουάριο του 2024. 

Περαιτέρω, η Allwyn με τη συμφωνία αυτή επωφελείται καθώς θα ενσωματώσει τον τελευταίο χρόνο της Camelot ως διαχειρίστρια της National Lottery, ενώ και η Camelot θα αποσύρει αίτηση αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη που είχε καταθέσει κατά της Επιτροπής Παιγνίων της Βρετανίας.   

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής: Ο θηλυκός «Στιβ Τζομπς» που στα 19 έφτιαξε μια start up 9 δισ. δολαρίων

Η ιστορία πίσω από το βραβευμένο σπίτι που “κρεμάστηκε” φυσικά σε έναν βράχο της Καρπάθου

Είναι η Κεφαλονιά ο πιο δυναμικός αμπελώνας της Ελλάδας; 7 κρασιά που συναρπάζουν

Σχετικα αρθρα

Συνεργασία Kaizen Gaming και GSIC powered by Microsoft για το νέο GameTech Innovation Challenge

admin

ΜOTOΡ ΟΪΛ: Στο 4,98% το ποσοστό της Doson Investments

admin

Μπατζής (Schroders): Η Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας αγορά για την περιοχή της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου

admin

Motor Oil: Πωλήσεις μετοχών από τον Νικόλαο Θ. Βαρδινογιάννη

admin

Επένδυση και Ασφαλιστική Κάλυψη σε Full Ισορροπία

admin

Αντίθεση Ε.Β.Ε.Π. στο ενδεχόμενο νέας δομής ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1.045 μονάδες η εγγύτερη στήριξη του Γ.Δ.

admin

Στον χορό των απολύσεων και το eBay: Φεύγουν 500 υπάλληλοι

admin

Τυχερά παιχνίδια: Ισχυρή άνοδος σε τζίρους και κέρδη το 2022

admin

Μοτοδυναμική: Δεν διανέμει μέρισμα για το 2022

admin

Energy Delivery Solutions: Eπιλέγει την Entersoft για την end to end εξυπηρέτηση των πελατών της

admin

BriQ: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου €1,2 εκατ. για τη Sarmed Warehouses

admin