Image default
Πρώτο Θέμα

Ο 27χρονος Μάριος βάζει την Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και εικονικής πραγματικότητας

Ο Μάριος Πορτοκάλης ήταν μόλις 14 χρόνων όταν του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συνδιοργανωτής και τεχνικός διαχειριστής μιας online αμερικανικής κοινότητας βιντεοπαιχνιδιών με παγκόσμια εμβέλεια, της Desire Gaming. Από τότε κατάφερε να επεκτείνει τις γνώσεις του σε πολλαπλούς τεχνικούς τομείς που του επέτρεψαν να δημιουργεί από ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι εργαλεία αυτοματοποίησης, συστήματα οργάνωσης και προγράμματα πρόληψης προγραμματιστικών σφαλμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει από νωρίς να ονειρεύεται και να επιδιώκει την ίδρυση μιας δικής του εταιρείας.

Στα 21 του, παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκε για πρώτη φορά ως προγραμματιστής σε εταιρεία παραγωγής λογισμικού, ενώ στα 22 του υπήρξε για τρία χρόνια Senior Game Programmer στην ελληνική εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Tamasenco, συμβάλλοντας στη δημιουργία βραβευμένων τίτλων.

Αποσκοπώντας στο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών για κινητά στην Ελλάδα, συνίδρυσε πριν από έναν χρόνο την Pochi, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού ή ακόμα και διαφημιστικού περιεχομένου για εταιρείες που θέλουν να προωθήσουν το έργο τους με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Η Pochi, η οποία ιδρύθηκε στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της πανδημίας με προσωπικά έξοδα των δύο ιδρυτών, έχει καταφέρει ήδη να καταγράψει εξαψήφιο τζίρο μέσα σε έναν μόλις χρόνο λειτουργίας.

Στόχος του 27χρονου Μάριου παραμένει η μεγιστοποίηση παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και διαδραστικού περιεχομένου για εταιρείες από όλο τον κόσμο, οι οποίες προωθούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους μέσω του συγκεκριμένου καναλιού. Μια φιλοδοξία η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς, προκειμένου να επιτευχθούν οι διαφημιστικοί στόχοι που τίθενται, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια πρέπει συχνά να έχουν εκπαιδευτικό και παράλληλα ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της Pochi είναι η διαρκής εκπαίδευση που παρέχεται στο προσωπικό και η τακτική και αναλυτική ενδοεταιρική επικοινωνία, ενώ παράλληλα αναζητεί τρόπους για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

.

Σχετικα αρθρα

Το QE ήταν λάθος – κι ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε

admin

Στα 700 δις € το ενεργειακό κόστος για την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας

admin

“Εορταστικός” εκλογικός αιφνιδιασμός στο μυαλό του Κυριάκου 

admin

Κίνα:Στο μάτι του κυκλώνα με μεγάλες διαδηλώσεις… 

admin

Παγκόσμια οικονομία: Μεταξύ σφύρας και άκμονος…

admin

XA:Σπορ και θέαμα 

admin

Τι δείχνει το πετρέλαιο για την επερχόμενη (;) ύφεση

admin

N.Rubini: Tο δυστοπικό μέλλον είναι πιο πιθανό από το ουτοπικό…

admin

G-7 και ΕΕ συζητούν όριο 60 δολαρίων το βαρέλι για την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα

admin

Χάος στην αγορά των crypto: Μετά την FTX και η Genesis προειδοποιεί για πιθανό «κανόνι»

admin

Η Ρωσία έχει ήδη χάσει το 90% της αγοράς πετρελαίου στην Ευρώπη

admin

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι πιλότοι της Formula 1 για το 2022 – “Εκθρόνισε” τον Χάμιλτον ο Φερστάπεν

admin