Image default
Πρώτο Θέμα

Ο 27χρονος Μάριος βάζει την Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και εικονικής πραγματικότητας

Ο Μάριος Πορτοκάλης ήταν μόλις 14 χρόνων όταν του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει συνδιοργανωτής και τεχνικός διαχειριστής μιας online αμερικανικής κοινότητας βιντεοπαιχνιδιών με παγκόσμια εμβέλεια, της Desire Gaming. Από τότε κατάφερε να επεκτείνει τις γνώσεις του σε πολλαπλούς τεχνικούς τομείς που του επέτρεψαν να δημιουργεί από ηλεκτρονικά παιχνίδια μέχρι εργαλεία αυτοματοποίησης, συστήματα οργάνωσης και προγράμματα πρόληψης προγραμματιστικών σφαλμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει από νωρίς να ονειρεύεται και να επιδιώκει την ίδρυση μιας δικής του εταιρείας.

Στα 21 του, παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκε για πρώτη φορά ως προγραμματιστής σε εταιρεία παραγωγής λογισμικού, ενώ στα 22 του υπήρξε για τρία χρόνια Senior Game Programmer στην ελληνική εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Tamasenco, συμβάλλοντας στη δημιουργία βραβευμένων τίτλων.

Αποσκοπώντας στο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών για κινητά στην Ελλάδα, συνίδρυσε πριν από έναν χρόνο την Pochi, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας ψυχαγωγικού, εκπαιδευτικού ή ακόμα και διαφημιστικού περιεχομένου για εταιρείες που θέλουν να προωθήσουν το έργο τους με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Η Pochi, η οποία ιδρύθηκε στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της πανδημίας με προσωπικά έξοδα των δύο ιδρυτών, έχει καταφέρει ήδη να καταγράψει εξαψήφιο τζίρο μέσα σε έναν μόλις χρόνο λειτουργίας.

Στόχος του 27χρονου Μάριου παραμένει η μεγιστοποίηση παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών και διαδραστικού περιεχομένου για εταιρείες από όλο τον κόσμο, οι οποίες προωθούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους μέσω του συγκεκριμένου καναλιού. Μια φιλοδοξία η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς, προκειμένου να επιτευχθούν οι διαφημιστικοί στόχοι που τίθενται, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια πρέπει συχνά να έχουν εκπαιδευτικό και παράλληλα ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της Pochi είναι η διαρκής εκπαίδευση που παρέχεται στο προσωπικό και η τακτική και αναλυτική ενδοεταιρική επικοινωνία, ενώ παράλληλα αναζητεί τρόπους για να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

.

Σχετικα αρθρα

Δημογραφικό: Παγκόσμια συνταξιοδοτική κρίση από την γήρανση του πληθυσμού

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Ευρωπαϊκή Ένωση: Μετά την Ρωσία και την Κίνα, αντιμετωπίζει επίσης απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες

admin

Κατασκευές: Στα ύψη το ανεκτέλεστο, νέα έργα άνω των 18 δισ. το 2025

admin

Bank of America: Οι 3 λόγοι που υπεραποδίδει η οικονομία της Ελλάδας

admin

S&P: Τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος από την ΕΚΤ, με εκκίνηση τον Ιούνιο, και άλλες τρεις το 2025

admin

Κινδυνεύει η Ευρώπη από τους ισλαμιστές τρομοκράτες;

admin

Στεγαστική κρίση: Ελάχιστα ακίνητα πλέον είναι διαθέσιμα για ενοικίαση

admin

Το αίνιγμα της οικονομίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

admin

Περί της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα. Cui bono?

admin

Η Ιαπωνία αναδύεται, η Κίνα τελειώνει – Το πρόβλημα των αφηγημάτων

admin