Image default
Αγορές

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Αύξηση-ρεκόρ των επιτοκίων στη Νέα Ζηλανδία

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Αύξηση-ρεκόρ των επιτοκίων στη Νέα Ζηλανδία

Στα «πράσινα» ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης (23/11) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, ακολουθώντας της Wall Street και στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της.

Η αγορά της Αυστραλίας κατέγραψε παρόλα αυτά κέρδη, ακόμα και μετά τον υπαινιγμό του διοικητή της Reserve Bank Φίλιπ Λόου για περισσότερες αυξήσεις.

Επίσης, τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό της Σιγκαπούρης έδειξαν κάποια χαλάρωση τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, υποχώρησε 0,2% σε 5,1% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, μετά το 5,3% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας (MTI).

Ο τελευταίος δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Οκτώβριο είναι χαμηλότερος από δημοσκόπηση του Reuters που προέβλεπε 5,3% για τον Οκτώβριο.

Ο ρυθμός πληθωρισμού για όλα τα στοιχεία υποχώρησε επίσης στο 6,7% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, μετά από ποσοστό 7,5% τον Σεπτέμβριο.

Το ΜΤΙ ανέφερε ότι η χαλάρωση οφείλεται στις μικρότερες αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι τιμές της ενέργειας και των βασικών τροφίμων έχουν ξεφύγει από τις κορυφές που είχαν φτάσει νωρίτερα μέσα στο έτος, αλλά παραμένουν υψηλές λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών εφοδιασμού», ανέφερε το Υπουργείο σε δήλωση.

Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε επίσης ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πολλά υποσχόμενα και ότι θα υποστήριζε τις μειωμένες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

Η UBS Wealth Management προβλέπει πλήρες άνοιγμα για την Κίνα έως το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους λόγω ορισμένων παραγόντων.

Ο Μιν Λαν Ταν της UBS είπε μεταξύ άλλων στο CNBC ότι η χώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση του ποσοστού εμβολιασμού του ηλικιωμένου πληθυσμού της, καθώς και στη διασφάλιση ενός επαρκούς ιατρικού συστήματος πριν από την πλήρη επαναλειτουργία.

Σχετικά με τα τελευταία μέτρα για τη χαλάρωση της καραντίνας για τους διεθνείς ταξιδιώτες, ο Ταν την περιέγραψε ως «δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω». Το να ανοίξει ξανά η χώρα «θα είναι μια διαδικασία, όχι ένα γεγονός», συμπλήρωσε.

Οι ιαπωνικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,68% στις 17.543 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.231,80 μονάδες, κερδίζοντας 0,70%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ανέβηκε 0,26% στις 3.096,91 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,27% στις 10.972,81 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε 0,46% και έκλεισε στις 14.608,54 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,53% στις 2.418,01 μονάδες.

 • ασιατικές αγορές
 • ΑΣΙΑ
 • Ωκεανία
 • Αυστραλία
 • ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
 • Κίνα
 • Kospi

  Σχετικα αρθρα

  Ασιατικές αγορές: Μικτά πρόσημα με…επιρροές από Fed και εταιρικά αποτελέσματα

  admin

  Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street με «υπογραφή» Πάουελ

  admin

  Επέστρεψαν στα κέρδη οι ευρωαγορές, αλλά με φειδώ

  admin

  Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στη Wall Street εν όψει Πάουελ

  admin

  BofA: Έρχεται πτώση 20% στις ευρωπαϊκές μετοχές- Τα top picks

  admin

  Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Το ενδιαφέρον στα μάκρο

  admin

  Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Τα επιτόκια στο επίκεντρο

  admin

  Διορθωτικές κινήσεις ασφαλείας στη Wall Street, αναμένοντας τη Fed

  admin

  Ο φόβος των επιτοκίων όρισε τη μοίρα των ευρωαγορών

  admin

  Σε κλοιό νέων πιέσεων η Wall Street

  admin

  Goldman για Wall Street: Έπιασε «ταβάνι» το φετινό ράλι

  admin

  Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα επιτόκια στο επίκεντρο

  admin