Image default
Αγορές

Το «σήμα» για επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων ενίσχυσε τη Wall Street

Το «σήμα» για επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων ενίσχυσε τη Wall Street

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης (23/11) οι δείκτες της Wall Street, με τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να δίνουν τον «παλμό».

Σημειώνεται ότι η Fed πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε πιο ήπιες αυξήσεις επιτοκίων, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της διήμερης συνεδρίασης 1-2 Νοεμβρίου, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα. Μάλιστα, η πλειοψηφία των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed συμφώνησε ότι θα ήταν «πιθανότατα σύντομα σκόπιμο» να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων.

Έτσι, ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά κατά 0,28% στις 34.194,06 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,59% στις 4.027,27 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 11.285,32 μονάδες.

Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή αύριο (24/11) Πέμπτη λόγω της «Ημέρας των Ευχαριστιών», ενώ και την Παρασκευή (25/11) η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ «σκαρφάλωσαν» στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, στις 240.000, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τις εκτιμήσεις. Παράλληλα, οι επιδοτούμενοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 48.000 και ανέρχονται πλέον σε 1,55 εκατομμύρια.

Στο μεταξύ, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ «βούτηξε» σε χαμηλό 2,5 ετών τον Νοέμβριο, στο 47,6 από 50,4, όπως διαπίστωσε η S&P Global, ενώ ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών, στο 46,1 από 47,8 τον Οκτώβριο.

Απώλειες για το πετρέλαιο

Ισχυρή πτώση σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις φήμες στους κόλπους της G7 περί επιβολής πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε το Reuters ότι η Ομάδα των Επτά (G7) εξετάζει την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται δια θαλάσσης, σε ένα εύρος μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι. Η είδηση για το πλαφόν ήρθε να προστεθεί στις ανησυχίες για τα επίπεδα της ζήτησης στο μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού παγκοσμίως, την Κίνα, η οποία εντείνει εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας καθώς βλέπει να αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent Ιανουαρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 3,3% ή 2,95 δολαρίων στα 85,41 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό WTI Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 3,7% ή 3 δολαρίων και έκλεισε στα 77,94 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη για τον χρυσό

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα πρακτικά της Federal Reserve.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,3% ή 5,7 δολαρίων κλείνοντας στα 1.745,6 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 21,37 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός παρέμεινε αμετάβλητος στα 3,62 δολάρια η λίβρα.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • πρακτικά
  • αύξηση επιτοκίων
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
  • ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
  • ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ

    Σχετικα αρθρα

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin

    Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street λόγω θετικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

    admin

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές-Ώθηση από το rebound της Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό πρόσημο χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    NYSE: Εξετάζεται το ενδεχόμενο 24ωρης διαπραγμάτευσης μετοχών

    admin