Image default
Πολιτική

Οικονόμου: Δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για πλαφόν 275 ευρώ, θα επιμείνουμε για την εφαρμογή της πρότασής μας

Ενέργεια- Πλαφόν

Σκληρό παζάρι στην Ε.Ε. και νέα μετάθεση για τη λήψη απόφασης για το πλαφόν στην ενέργεια στη σύνοδο των υπουργών στις 13 Δεκεμβρίου

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και τους servicers με διπλό σκοπό: πρώτον, να αξιοποιηθούν στον απόλυτο βαθμό οι δυνατότητες, που ήδη προβλέπονται στη νομοθεσία για όσους έχουν κόκκινα δάνεια και δεύτερον να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες από τις τράπεζες και τους servicers, προκειμένου να μην επαληθευθεί η απειλή μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει θα γίνει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο σκέλος των ερωτήσεων της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, δε πως είναι πολύ δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του κατ’ αυτόν τον τρόπο και κατηγόρησε όλους όσοι υποδύονται τους αλληλέγγυους, ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν νομοθετήσει τη δυνατότητα να αγοράζονται κόκκινα δάνεια από συγκεκριμένες εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι «προφανώς και είναι αυτονόητο πως δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για πλαφόν, ύψους 275 ευρώ, εμείς θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση της εφαρμογής της πρότασης μας. Εξακολουθούμε να θεωρούμε απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο να μην σπαταληθεί άλλος χρόνος». Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, δε, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο συμβάλλει στην καθιέρωση ενός πλήρους και συνεκτικού θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαχρονικών παθογενειών στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ προσέθεσε πως πολλές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην δημόσια διαβούλευση θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η ελληνική αντίδραση σε περίπτωση που το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν κατευθυνθεί σε περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ, τόνισε ότι η ελληνική αντίδραση θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και πλήρως ευθυγραμμισμένη με την θέση ότι η χώρα μας δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Τέλος, σε ερώτηση για τη λειτουργία και την εικόνα του - και δημοσίευμα που αφορά στον πρόεδρό του, ο κ. Οικονόμου απήντησε πως «χρειάζεται να κάνουμε αρκετές βελτιώσεις στο ΑΠΕ σε ότι αφορά την ευρύτερη παρουσία του, ένα πράγμα το οποίο δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο είναι η πολυφωνία, η αντικειμενικότητα και η προβολή όλων των ειδήσεων έτσι όπως προκύπτουν και φτάνουν σε γνώση του. Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για τον επικεφαλής του πρακτορείου, δε νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν το γνωρίζω, θα το ψάξω και θα επανέλθω, αλλά συνολικότερα για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν νομίζω ότι κανένας μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την αντικειμενικότητά του ούτε την προβολή των ειδήσεων. Έχω τοποθετηθεί κατά καιρούς και έχω πει ότι οφείλουμε θεσμικά ως ελληνική πολιτεία να δούμε πως θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εξωστρέφειά του».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων στην Αθήνα – Παγκόσμιες δράσεις κατά του αντισημιτισμού

admin

Τσιάρας: Σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο κτηριακό πρόγραμμα στην δικαιοσύνη

admin

Μητσοτάκης: Ο στόχος της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη είναι απολύτως εφικτός

admin

Δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά στα βόρεια προάστια

admin

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 6,8 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Οικονόμου σε Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης αγωνίζεται στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον

admin

Μητσοτάκης: Απολύτως εφικτή η αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη

admin

Τσίπρας: «Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα παραμείνουν αδικία και ανισότητες ή θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού»

admin

Ειδικό Δικαστήριο – Τόμπρας: Το κανάλι θα το έστηνε ο Καλογρίτσας για τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ κατ΄εντολή του Μαξίμου

admin

Σακελλαροπούλου: Εμπόδιο στη διόγκωση του αντισημιτισμού η ιστορική γνώση

admin

Κιβωτός του Κόσμου – Θεοδωρικάκος: Ο νόμος ισχύει για όλους

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μελόνι: Ενίσχυση συνεργασίας και συνάντηση πριν τη Σύνοδο Κορυφής

admin