Image default
Οικονομία

ΕΕΕΠ: Σχέδιο για τη δημιουργία Σώματος εξειδικευμένων ελεγκτών παιγνίων υψηλών προδιαγραφών

Μέχρι το τέλος του χρόνου η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη 30 νέων στελεχών προκειμένου να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Μέχρι το τέλος του χρόνου η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη 30 νέων στελεχών προκειμένου να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Στόχος της Επιτροπής είναι μέσα από μηχανισμούς διαρκούς εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης όλα τα στελέχη της να μετεξελιχθούν σε εξειδικευμένους ελεγκτές παιγνίων υψηλών προδιαγραφών που θα χειρίζονται συνθέτες εφαρμογές για την εκτέλεση του έργου τους.

Στο πλαίσιο αυτό από τον Οκτώβριο η Αρχή έχει εκδώσει προκηρύξεις για την ανάθεση με συμβάσεις έργου τετράμηνης διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλους τέσσερις μήνες σε επιστήμονες πληροφορικής και ελεγκτές με προϋπηρεσία στον έλεγχο και εκπαίδευση στην ελεγκτική.

«Επιδιώκεται σε πρώτη φάση συνεργασία με 15 επιστήμονες πληροφορικής και 15 επαγγελματίες ελεγκτές. Σκοπός είναι αυτά τα στελέχη στο βαθμό που θα το θελήσουν και θα αποδειχθούν αποτελεσματικά να ενσωματωθούν σταδιακά στο οργανικό σώμα της ΕΕΕΠ με τήρηση προφανώς των προβλεπόμενων διαδικασιών. Η διαδικασία ανάθεσης προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου» αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι το πρόβλημα του επαρκούς σε αριθμό και προσόντα προσωπικού είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί φορείς του δημοσίου. «Η διοίκηση της Αρχής έχει θέσει ως στόχο πρώτης προτεραιότητας στην επίλυση του παρότι τα περιθώρια και η ευελιξία είναι περιορισμένα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πάντως διευκρινίζουν ότι «για τους επιστήμονες της πληροφορικής ο κλάδος των παιγνίων αποτελεί πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο. Βρίσκεται στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων είναι μία αγορά που προσφέρει υψηλές αμοιβές και μεγάλες προοπτικές. Για τους επαγγελματίες ελεγκτές τα ελεγκτικά αντικείμενα της επιτροπής είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα γιατί σχετίζονται με πολύ υψηλή τεχνολογία».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΠ στο τέλος του 2014 απασχολούσε περίπου 170 εργαζόμενους που υπηρετούσαν σε αυτήν με απόσπαση από άλλες υπηρεσίες και με ετήσιο μισθολογικό κόστος της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έκτοτε η αιμορραγία στελεχών ήταν συνεχής και σταμάτησε στο τέλος του 2021 όταν δόθηκε νομοθετικά η δυνατότητα να μεταταχθούν όσοι αποσπασμένοι είχαν παραμείνει στην αρχή και το επιθυμούσαν.

«Υπό το νέο καθεστώς μετατάχθηκαν τελικά μόνο 32 εργαζόμενοι με ένα ετήσιο κόστος της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο τα καθήκοντα της

Αρχής σήμερα είναι πολλαπλάσια και πολύ πιο σύνθετα από εκείνα του 2014. Για να μπορέσει λοιπόν η αρχή να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε αυτά τα καθήκοντα πρέπει να στελεχωθεί περαιτέρω με το κατάλληλο προσωπικό» καταλήγουν τα ίδια υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΕΠ.

Σχετικα αρθρα

Παράγωγα: Μείωση των επιφυλάξεων μέσω των ΣΜΕ του FTSE25

admin

Καύσιμα: Μικρή πτώση στις τιμές – Παραμένει ο φόβος της επιβράδυνσης της οικονομίας

fastpath

Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για ένα έτος για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

admin

Eurobank: Ο πληθωρισμός εξανέμισε την ονομαστική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος το γ’ τρίμηνο 2022

admin

Ηλεκτρονικές απάτες: Έντονη αντίδραση της ΕΚΠΟΙΖΩ για τις αλλαγές στο ν/σχ που αφορούν τις Τράπεζες

admin

Salesforce: Έρευνα για τις τάσεις των ψηφιακών καταναλωτών το 2023

admin

ΙΟΒΕ: Σε τροχιά βελτίωσης το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

admin

Τουρισμός για όλους: 125 χιλιάδες νέοι δικαιούχοι προστίθενται στο πρόγραμμα

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ

admin

Τουρισμός: Οι Ιρλανδοί «ψηφίζουν» Ελλάδα

admin

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο- Στις 104,9 μονάδες

admin

Ασφαλιστική αγορά: Άνοδος της παραγωγής στο 11μηνο – Πτώση στα έσοδα από επενδύσεις

fastpath