Image default
Ευρώπη

Ιταλός βουλευτής έθεσε εαυτόν σε αναστολή λόγω ερευνών εναντίον της οικογένειας του για κακομεταχείριση μεταναστών

Ο Ιταλός φιλομεταναστευτικός βουλευτής Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο αποφάσισε να αναστείλει την συμμετοχή του από την κοινοβουλευτική του ομάδα, τη Συμμαχία των Πρασίνων και της Αριστεράς, λόγω των ερευνών που διεξάγονται εναντίον της συζύγου και της πεθεράς του για φοροδιαφυγή και κακομεταχείριση μεταναστών.

Οι έρευνες στοχεύουν τους συνεταιρισμούς της συζύγου και της πεθεράς του Σουμαχόρο, λέγοντας ότι φέρονται να προσλάμβαναν με βάση παράτυπες συμβάσεις, να μην πλήρωναν τους εργαζόμενους, να φοροδιαφεύγουν και να ανάγκαζαν τους μετανάστες που φιλοξενούνταν σε δημόσια χρηματοδοτούμενες εγκαταστάσεις να ζουν σε επισφαλείς συνθήκες.

«Με απόλυτη ελευθερία, ο Αμπουμπακάρ Σουμαχόρο μας ενημέρωσε για την απόφασή του να θέσει εαυτόν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδα Συμμαχία των Πρασίνω και της Αριστεράς», ανακοίνωσαν οι Άντζελο Μπονέλι, Νίκολα Φρατογιάνι και Λουάνα Ζανέλα, εκπρόσωποι των κομμάτων Πράσινη Ευρώπη, Αριστερή Ιταλία και Avs.

«Σεβόμαστε αυτή την επιλογή (…) αν και δεν την οφείλει», πρόσθεσαν, αφού ζήτησαν διευκρινίσεις από τον γεννημένο στην Ακτή Ελεφαντοστού βουλευτή και πρώην συνδικαλιστή αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, για το οποίο ο Μπονέλι είχε δηλώσει «αναστατωμένος».

Οι συνεταιρισμοί Karibu και Consorzio Aid ασχολούνται με «υπηρεσίες υποδοχής και ένταξης στην επικράτεια των αιτούντων άσυλο, των πολιτικών προσφύγων και των μεταναστών στο πλαίσιο του προγράμματος ευρείας υποδοχής Sprar (Σύστημα προστασίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων).

Οι έρευνες ακολούθησαν αναφορές τριάντα περίπου πρώην φιλοξενούμενων των εγκαταστάσεων που διαχειρίζονται οι συνεταιρισμοί, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, που έγιναν στον Τύπο και στην αρμόδια ένωση. Οι πρώην φιλοξενούμενοι αναφέρθηκαν σε «απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης» λόγω κακής υγιεινής, έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, ρούχων, φαγητού, νερού και απουσίας «χαρτζιλικιού» που θα έπρεπε να ανέρχεται σε 10 ευρώ ημερησίως.

Η Karibu και η Consorzio Aid δήλωσαν ότι περιμένουν πληρωμές από τις τοπικές αρχές.

Η ιταλική κοινή γνώμη δεν αντέδρασε με ελαφρότητα στην κατηγορία που διατυπώθηκε κατά των συνεταιρισμών που συνδέονται με τη σύζυγο και την πεθερά του Σουμαχόρο, ιδίως καθώς η σύζυγός του επιδεικνύει εδώ και καιρό τον πολυτελή τρόπο ζωής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος ο Σουμαχόρο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook για να αντιμετωπίσει τη διαμάχη.

«Η ζωή μου χαρακτηρίζεται από τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης. Με θέλετε νεκρό. Πάντα αγωνιζόμουν», ανέφερε στο βίντεο.

Ο Σουμαχόρο εμφανίστηκε επίσης την πρώτη ημέρα εργασίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων φορώντας λασπωμένες μπότες, «σύμβολο των δεινών και των ελπίδων της πραγματικής χώρας που μπαίνει μαζί μου στην αίθουσα για να νομοθετήσει – στη μνήμη εκείνων που πέθαναν στη δουλειά, εκείνων που υφίστανται διακρίσεις και εκείνων που πεινούν», είπε.

Σχετικα αρθρα

Η Κομισιόν αντιμέτωπη με το περίσσευμα εμβολίων κορονοϊού

admin

Ικανοποίηση στην Τσεχία για τη συμφωνία ΕΕ στα ηλεκτρονικά καύσιμα

admin

BioNTech: Προβλέπει 5 δισ. έσοδα από το εμβόλιο του κορωνοϊού- Από 17 δισ. το 2022

admin

Γερμανία: Απρόσμενη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, σε υψηλά ενός έτους

admin

Σαουδική Αραβία και Κίνα όλο και πιο κοντά

admin

Ντε Γκίντος: Εχει τελειώσει, μεσοπρόθεσμα, η περίοδος των αρνητικών επιτοκίων

admin

ΕΚΤ: Επιβραδύνεται η αύξηση των εταιρικών δανείων στη ευρωζώνη

admin

Φυσικό αέριο: Η επίδραση του καιρού κινεί ανοδικά τις τιμές

admin

Στην First Citizens η Silicon Valley Bank

admin

Mr Zara: Σε… αγώνα δρόμου για να ξοδέψει τα δισεκατομμύριά του

admin

Πέθανε ο βασιλιάς των ντάμπλινγκς: Με 20 δολάρια στην τσέπη έχτισε μία αυτοκρατορία

admin

Γερμανία: Απεργία ιστορικών διαστάσεων -Ζητούν αύξηση τουλάχιστον 500 ευρώ

admin