Image default
Αγορές

Φόβοι για απώλειες στη Wall Street λόγω Κίνας- Τα σημάδια

Φόβοι για απώλειες στη Wall Street λόγω Κίνας- Τα σημάδια

Τα αμερικάνικα futures έπεσαν σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις της Κίνας ενάντια στην πολιτική «zero covid», που γεννά μεγάλες ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ και οι μετοχές της Apple έπεσαν λόγω διακοπών στην παραγωγική διαδικασία της Κίνας.

Την ίδια στιγμή που η χώρα εφαρμόζει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει την πανδημία με lockdown και καραντίνα, μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας με τον κόσμο για πρώτη φορά να αμφισβητεί και την ίδια την κυβέρνηση.

Αν και δεν υπήρχαν σημάδια για νέες διαδηλώσεις στο Πεκίνο ή στην Σανγκάι το πρωί της  Δευτέρας, οι περιορισμοί μέχρι στιγμής έχουν οδηγήσει σε ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και την επίδρασή της στις παγκόσμιες εταιρείες, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Ένα σημάδι αυτού ήταν η Apple, η οποία σημείωνει πτώση 1,8% πριν το άνοιγμα της Wall Street μετά από αναφορά των μέσων ενημέρωσης, ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει έλλειμμα παραγωγής σχεδόν 6 εκατομμυρίων τεμαχίων iPhone Pro λόγω αναταραχών στο εργοστάσιο της Foxconn στο Zhengzhou.

Άλλες τεράστιες τεχνολογικές και μη εταιρείες όπως η Microsoft, η Meta, η Nvidia, το Netflix, αλλά και η Tesla πέφτουν μεταξύ του 0,7% και του 2,2%.

Στις 6:24 π.μ, τα e-minis του Dow Jones υποχώρησαν 184 μονάδες, ή κατά 0,54%, τα e-mini του S&P 500 υποχώρησαν κατά 31,75 μονάδες ή 0,79%, και τα e-mini του Nasdaq  υποχώρησαν 105,25 μονάδες ή 0,89%.

Οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ όπως η Bilibili Inc, η Alibaba Group Holding Ltd, η JD.com Inc, η Baidu Inc και η Nio Inc σημειώνουν απώλειες μεταξύ 0,4% και 1,7%.

«Η προσοχή στους καταναλωτές συνεχίζεται σήμερα, αν και διαδικτυακά, καθώς ξεκινά η Cyber ​​Monday. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες στους δρόμους ενάντια στην πολιτική zero covid στην Κίνα υπογραμμίζουν μια σκληρότερη πραγματικότητα που υπονομεύει το κλίμα της αγοράς, τουλάχιστον προς το παρόν», ανέφεραν οι αναλυτές της Rabobank σε σημείωμα τους.

Την Παρασκευή, ο Nasdaq έκλεισε με πτώση, επιβαρυνόμενος από την Apple σε μια υποτονική περίοδο διαπραγμάτευσης για τη Wall Street, η οποία επηρεάστηκε λόγω των εορτών, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις πωλήσεις της Black Friday και τα κρούσματα COVID-19 στην Κίνα.

  • Wall Street
  • Nasdaq
  • Dow Jones
  • Κίνα
  • Apple

    Σχετικα αρθρα

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

    admin

    Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

    admin

    Μικτό άνοιγμα στις Ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην οικονομία

    admin

    Ανοδικά οι ασιατικές αγορές- Σε υψηλό δύο ετών ο Kospi

    admin