Image default
Οικονομία

Είναι αλήθεια;

Η Τέρνα Ενεργειακή στον MSCI

Αύριο Τετάρτη, 30 Νοεµβρίου, η µετοχή της Τέρνα Ενεργειακή θα ενταχθεί στη σύνθεση του MSCI Global Standard στην καθιερωµένη εξαµηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών. Με την κεφαλαιοποίηση να διαµορφώνεται στα 2,315 δισ. ευρώ, η εταιρεία, συµφερόντων του οµίλου Γιώργου Περιστέρη, µετρά αντίστροφα για την υπογραφή της συµφωνίας πώλησης µε το αυστραλέζικο First Entier. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το τίµηµα αναµένεται να διαµορφωθεί πέριξ των 22 ευρώ/µετοχή, γεγονός που σηµαίνει πως η αξία της συναλλαγής θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Ενεργειακή µετανάστευση

Αν η έννοια του ενεργειακού µετανάστη δεν είναι γνωστή, τότε καλύτερα να γίνει. Σε αυτό το θέµα αναφέρεται το Reuters σηµειώνοντας πως πλήθος τέτοιων µεταναστών επισκέπτονται τον ευρωπαϊκό Νότο και δουλεύουν στο εύκρατο κλίµα των χωρών µας τον χειµώνα προκειµένου να εξοικονοµήσουν πόρους και να έχουν µια πιο ευχάριστη ζωή. Στο παιχνίδι αυτό έχει µπει και η Ελλάδα, µιας και ο Έλληνας υπουργός Τουρισµού, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε την Αυστρία και χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Σουηδία, για να «µετατρέψει αυτή την τεράστια ενεργειακή κρίση που µαστίζει την Ευρώπη σε ευκαιρία», όπως είχε δηλώσει προ διµήνου.

Πόρτα πόρτα η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Πόρτα πόρτα ζητούν να ελέγξουν οι υπεύθυνοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τα κτήρια και τη στατικότητά τους στην πλατεία Κολωνακίου, στο πλαίσιο του υπό κατασκευή σταθµού. Και προς τούτο ζητούν είτε να διενεργηθούν ραντεβού µε τους ιδιοκτήτες είτε επισκέπτονται τα κτήρια αυτά χωρίς προηγούµενο ραντεβού. Πάντως, τα περισσότερα κτήρια είναι πολύ παλιές κατασκευές και εάν και εφόσον αναδειχθούν προβλήµατα, µιας και η περιοχή τυγχάνει από τις ακριβότερες του λεκανοπεδίου σε ό,τι αφορά την αξία των ακινήτων, δεν θέλω να φανταστώ την πιθανότητα της καθυστέρησης του έργου και ούτε µπορώ να φανταστώ µε ποιον τρόπο οι υπεύθυνοι θα αντιµετωπίσουν ένα τέτοιου είδους πρόβληµα.

«Μοιάζει η γη µε ζωγραφιά»

Μπορούµε να σώσουµε τον πλανήτη πετώντας και µε αεροπλάνα, σύµφωνα µε τα όσα αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η Rolls-Royce υποστηρίζει ότι έχει λειτουργήσει µε επιτυχία έναν κινητήρα αεροσκάφους µε υδρογόνο, µια παγκόσµια αεροπορική πρωτιά που σηµατοδοτεί ένα σηµαντικό βήµα προς την απόδειξη ότι το συγκεκριµένο αέριο ίσως είναι το κλειδί για ταξίδια χωρίς ανθρακικό αποτύπωµα. Η Rolls και ο συνεργάτης του προγράµµατος δοκιµών ΕasyJet (EZJ.L) επιδιώκουν να αποδείξουν ότι το υδρογόνο µπορεί να παρέχει µε ασφάλεια και αποτελεσµατικότητα ισχύ για κινητήρες πολιτικών αεροσκαφών.

Σχετικα αρθρα

Στα 39,61 δισ. ευρώ τα εισοδήματα των νοικοκυριών το δ’ τρίμηνο του 2023

admin

Χρ. Παπακωσταντίνου: Έτοιμη η ΤτΕ να αναλάβει την εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

admin

Τροπολογία: Έως 3 μέτρα το «μπόνους» στο ύψος κτιρίων – Τι προβλέπει η ρύθμιση

admin

Τουρισμός: Αυξημένο και το 2024 το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα

admin

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% στο πρώτο τρίμηνο του 2024

admin

Σούπερ μάρκετ: Ανάπτυξη 3% το α’ τρίμηνο – Αυξάνουν το μερίδιό τους τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

admin

Πτώση 22% στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο δίμηνο

admin

ΕΕ: Πράσινο φως στην αναθεώρηση της ΚΑΠ – Οι περιβαλλοντικοί όροι

admin

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

admin

Βρετανία: Πώς «βοηθά» τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του Κιέβου

admin

Μπαράζ νέων Αμοιβαίων στην αγορά, που «κοντραρουν» τις καταθέσεις

admin

Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης, ενδιαφέρον από Ρουμανία

admin