Image default
Αγορές

Στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Αυγούστου οι ευρωαγορές

Στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Αυγούστου οι ευρωαγορές

Σε υψηλό άνω των τριών μηνών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης (1/12) για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία μπήκαν με το «δεξί» στο Δεκέμβριο.

Ώθηση στους δείκτες έδωσαν οι ενθαρρυντικές δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να δίνει «σήμα» για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων στο άμεσο μέλλον, αλλά και η απόφαση της Κίνας να αμβλύνει την αυστηρότητά της ως προς τους περιορισμούς της για τον κορονοϊό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,89% και έκλεισε στις 443,96 μονάδες, «σκαρφαλώνοντας» στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Αυγούστου, έχοντας προηγηθεί το κλείσιμο του Νοεμβρίου, ο οποίος αποδείχθηκε ο καλύτερος μήνας από τον περασμένο Ιούλιο.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 14.490,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,23% στις 6.753,97 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,19% στις 7.558,49 μονάδες.

Επιπλέον, στο Μιλάνο ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 24.685,67 μονάδες και στη Λισαβόνα ο PSI κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,10% στις 5.927,23 μονάδες.

Πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο κλάδος της τεχνολογίας, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 2,9%. Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν, μεταξύ άλλων, και από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων στην ευρωζώνη. Αντίθετα, ο ενεργειακός κλάδος υποχώρησε κατά 0,9%, περιορίζοντας τα συνολικά κέρδη του Stoxx 600.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης PMI της S&P Global για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 47,1 τον Νοέμβριο από 46,4 τον Οκτώβριο, ελαφρώς χαμηλότερα από την προκαταρκτική μέτρηση του 47,3.

Παράλληλα, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη ανήλθε στο 6,5% τον περασμένο Οκτώβριο, από 6,6% τον Σεπτέμβριο του 2022 και από 7,3% τον Οκτώβριο του 2021.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • Αύγουστος
  • Ευρωζώνη
  • μεταποίηση
  • Ανεργία
  • FED
  • Κίνα

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin