Image default
Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο του ΕΛΚ: Συναντήσεις με Φον ντερ Λάιεν, Ταγιάνι και Βέμπερ

Μητσοτάλης με Βέμπερ

Κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στις εργασίες της διήμερης διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας είχε διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι και τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κατά τη συνεδρίαση των ηγετών συζητήθηκαν η στρατηγική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομική διακυβέρνηση και η άμυνα.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προηγήθηκε, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Tajani σημειώθηκαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνο-ιταλικών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που είχε ως στόχο αυτοκίνητο διπλωμάτη που υπηρετεί στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα και τόνισε πως οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είχε με τον κ. Weber μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον βέλτιστο συντονισμό πρωτοβουλιών, ώστε να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), Friedrich Merz.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Δένδιας: Αναγκαίες οι αμυντικές δαπάνες – Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

admin

Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, με καπελάκι ΠΑΜΕ ο πρόεδρος – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

admin

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

admin

Συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

admin

Δένδιας: Δεσμεύθηκαν 2 δισ. ευρώ για τον «Θόλο» – Δεν είμαστε Λουξεμβούργο, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

admin

Πιερρακάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων στο Λονδίνο

admin

Δένδιας: Υποδέχτηκε μαθητές από μειονοτικά σχολεία της Θράκης – Φωτογραφίες

admin

ΠΑΣΟΚ: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

admin

Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

admin

Σαμαράς: Προϋπόθεση το Κυπριακό για να υπάρξει λύση στα ελληνοτουρκικά

admin

Ελληνοτουρκικά: Στην Κωνσταντινούπολη ο Φραγκογιάννης – Σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών για τη θετική ατζέντα

admin

Παπαστεργίου: «Δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε τη γραφειοκρατία»

admin