Image default
Ευρώπη

Γαλλία: Μόνο με εντολή εισαγγελέα δέχτηκε να τους παντρέψει – Η επιμoνή ενός ακροδεξιού δημάρχου

Εντολή παντρέψει έναν Τουρκο με μία Γαλλίδα, πήρε από τον εισαγγελλέα ο δεξιός δήμαρχος στο Σαλόν-σιρ-Σον, στην κεντροανατολική Γαλλία, Ζιλ Πλατρέ, καθώς αρνείτο επίμονα να το πράξει.

Ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ολιβιέ Καρακότς, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε δώσει στον δήμαρχο προθεσμία έως τα τέλη Μαρτίου για να επισφραγίσει τον γάμο μεταξύ μιας 20χρονης Γαλλίδας από το Σαλόν και ενός 40χρονου Τούρκου.

Το ζευγάρι επρόκειτο να παντρευτεί τον Ιούλιο του 2021 αλλά ο δήμαρχος, που υποστηρίζει μια σκληρή γραμμή κατά της μετανάστευσης, είχε αρνηθεί να επικυρώσει την ένωση αυτή, έχοντας την υποψία ότι θα ήταν ένας λευκός γάμος. Ο Πλατρέ είχε προσφύγει τότε στη δικαιοσύνη για να γίνει έλεγχος.

Κατάχρηση εξουσίας

Μετά την έρευνα, η δικαιοσύνη διαπίστωσε, τον Νοέμβριο του 2021, ότι δεν υπήρχε τίποτα που να εμποδίζει αυτό τον γάμο. Όμως ο δήμαρχος του Σαλόν αρνήθηκε ακόμη μια φορά να τελέσει τον γάμο, στις 8 του περασμένου Ιανουαρίου. Αυτή τη φορά ο Ζιλ Πλατρέ κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας, αν δεν σεβαστεί την προειδοποιητική επιστολή της δικαιοσύνης.

Ο αιρετός, που κάποτε δελεάστηκε από μια συμμαχία με τον Ερίκ Ζεμούρ (του ακροδεξιού κόμματος Ανακατάκτηση!) είχε πάρει θέση επανειλημμένα ως υπέρμαχος του “γαλλικού λαού” ενάντια στην “εθνοκάθαρση” που ασκούν “μουσουλμανικά μπλοκ”.

Καθώς συνηθίζει τις ρατσιστικές αντιπαραθέσεις, είχε καθιερώσει το 2015 ένα ενιαίο μενού στις σχολικές καντίνες απαγορεύοντας τα γεύματα που δεν περιείχαν χοιρινό και προσπάθησε να επιβάλει τη χρήση της γαλλικής γλώσσας στα εργοτάξια της πόλης για να καταπολεμήσει τους αποσπασμένους εργαζόμενους.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά, οι υπηρεσίες της δημαρχίας στο Σαλόν δήλωσαν ότι “μελετούν την εντολή αυτή” του εισαγγελέα με τους δικηγόρους τους.

--

Σχετικα αρθρα

Η υποχρεωτική θητεία στον στρατό διχάζει τους Γερμανούς

admin

Ε. Μασκ: «Δόξα τον Θεό» αθωώθηκε από την κατηγορία της εξαπάτησης των μετόχων της Tesla

admin

Ανάκαμψη στην τουριστική αγορά τη Γιορτή της Άνοιξης

admin

Οχάιο: Μεγάλη πυρκαγιά από εκτροχιασμό τρένου

admin

Ένας συρμός σιδήρου και χάλυβα στον Δρόμο του Μεταξιού

admin

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

admin

«Ατύχημα» λέει η Κίνα για το κατασκοπευτικό μπαλόνι στις ΗΠΑ

admin

Όχι άλλο ντίζελ από τη Ρωσία

admin

Μετά την ΕΕ, G7 και Αυστραλία επιβάλλουν πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

admin

Wall: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας έφεραν πτώση

admin

Βουλγαρία: Το κόστος της κρίσης μπορεί να μετακυλιστεί στους εργαζόμενους

admin

ΕΕ: Πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα – Στα 100 δολάρια το βαρέλι για τα υψηλής ποιότητας

admin