Image default
Ευρώπη

Γαλλία: Μόνο με εντολή εισαγγελέα δέχτηκε να τους παντρέψει – Η επιμoνή ενός ακροδεξιού δημάρχου

Εντολή παντρέψει έναν Τουρκο με μία Γαλλίδα, πήρε από τον εισαγγελλέα ο δεξιός δήμαρχος στο Σαλόν-σιρ-Σον, στην κεντροανατολική Γαλλία, Ζιλ Πλατρέ, καθώς αρνείτο επίμονα να το πράξει.

Ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ολιβιέ Καρακότς, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε δώσει στον δήμαρχο προθεσμία έως τα τέλη Μαρτίου για να επισφραγίσει τον γάμο μεταξύ μιας 20χρονης Γαλλίδας από το Σαλόν και ενός 40χρονου Τούρκου.

Το ζευγάρι επρόκειτο να παντρευτεί τον Ιούλιο του 2021 αλλά ο δήμαρχος, που υποστηρίζει μια σκληρή γραμμή κατά της μετανάστευσης, είχε αρνηθεί να επικυρώσει την ένωση αυτή, έχοντας την υποψία ότι θα ήταν ένας λευκός γάμος. Ο Πλατρέ είχε προσφύγει τότε στη δικαιοσύνη για να γίνει έλεγχος.

Κατάχρηση εξουσίας

Μετά την έρευνα, η δικαιοσύνη διαπίστωσε, τον Νοέμβριο του 2021, ότι δεν υπήρχε τίποτα που να εμποδίζει αυτό τον γάμο. Όμως ο δήμαρχος του Σαλόν αρνήθηκε ακόμη μια φορά να τελέσει τον γάμο, στις 8 του περασμένου Ιανουαρίου. Αυτή τη φορά ο Ζιλ Πλατρέ κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας, αν δεν σεβαστεί την προειδοποιητική επιστολή της δικαιοσύνης.

Ο αιρετός, που κάποτε δελεάστηκε από μια συμμαχία με τον Ερίκ Ζεμούρ (του ακροδεξιού κόμματος Ανακατάκτηση!) είχε πάρει θέση επανειλημμένα ως υπέρμαχος του “γαλλικού λαού” ενάντια στην “εθνοκάθαρση” που ασκούν “μουσουλμανικά μπλοκ”.

Καθώς συνηθίζει τις ρατσιστικές αντιπαραθέσεις, είχε καθιερώσει το 2015 ένα ενιαίο μενού στις σχολικές καντίνες απαγορεύοντας τα γεύματα που δεν περιείχαν χοιρινό και προσπάθησε να επιβάλει τη χρήση της γαλλικής γλώσσας στα εργοτάξια της πόλης για να καταπολεμήσει τους αποσπασμένους εργαζόμενους.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά, οι υπηρεσίες της δημαρχίας στο Σαλόν δήλωσαν ότι “μελετούν την εντολή αυτή” του εισαγγελέα με τους δικηγόρους τους.

--

Σχετικα αρθρα

ΕΕ: Συμβιβαστική συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερες εξαγωγές αποβλήτων για την ΕΕ

admin

Γαλλία: Δεν αποκλείονται οι επιτάξεις για την επιτάχυνση της παραγωγής όπλων

admin

Το Συμβούλιο της ΕΕ υποστηρίζει τη χαλάρωση των πράσινων κανόνων της ΚΑΠ

admin

Κατώτατος μισθός άνω των 2.000 ευρώ στο Βέλγιο από την Κυριακή

admin

Γερμανία: Τα Ινστιτούτα βλέπουν ανάπτυξη μόνο 0,1% το 2024

admin

Renault: Πουλά στη Nissan μερίδιο 2,5%

admin

Γιατί οι ΗΠΑ απειλούνται με «πτώση» από το βουνό του χρέους

admin

Κομισιόν: Οδηγίες ασφαλείας ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Κοινή Αγροτική Πολιτική: Συγκρατημένα αισιόδοξη η ελληνική κυβέρνηση για τις αλλαγές

admin

H&M: Πάνω από το αναμενόμενο τα κέρδη α’ τριμήνου

admin

Βαλτιμόρη: Ανησυχία για μέρες…covid στην εφοδιαστική αλυσίδα

admin