Image default
Αγορές

Τέταρτη διαδοχική πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Τέταρτη διαδοχική πτώση στη Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η Wall Street, καθώς έκλεισε με απώλειες για τέταρτη σερί μέρα, με τον τεχνολογικό κλάδο να υφίσταται τις ισχυρότερες πιέσεις. Μάλιστα, πρόκειται για την έβδομη διαδοχική πτώση στις τελευταίες 8 μέρες.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης (6/12) ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,03% στις 33.596,34 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε 1,44% στις 3.941,23 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε «βουτιά» 2% στις 11.014,89 μονάδες.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), η οποία ανακοινώνει την επόμενη βδομάδα τη νέα αύξηση των επιτοκίων της. Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, έχουν επηρεάσει επί τα χείρω τις προοπτικές για μικρότερες αυξήσεις, καθώς η Fed «βλέπει» πως έχει περιθώριο να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Τα δύο σενάρια για την επερχόμενη αύξηση επιτοκίων αφορούν μία αύξηση της τάξεως των 50 μονάδων βάσης (θετικό σενάριο) ή μία 75 μονάδων βάσης (αρνητικό σενάριο, που στη δεύτερη περίπτωση θα πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική αυτού του μεγέθους.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο, καθώς η αξία των εισαγωγών αγαθών αυξήθηκε και οι εξαγωγές μειώθηκαν. Ειδικότερα, το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 4 δισ. δολάρια, ή 5,4%, στα 78,2 δισ. δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Σε χαμηλό έτους το αργό

Κάτω από τα 80 δολάρια έκλεισε σήμερα το Brent για πρώτη φορά από τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ το αμερικανικό αργό διολίσθησε σε νέο χαμηλό έτους.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε το σχέδιο της Μόσχας να ορίσουν αντίποινα στο πλαφόν που επέβαλε η Δύση στο ρωσικό πετρέλαιο. Σύμφωνα με το -, η Ρωσία σχεδιάζει είτε να επιβάλει μια σταθερή τιμή για τα βαρέλια ρωσικού πετρελαίου είτε να ορίσει μέγιστες εκπτώσεις σε διεθνή σημεία αναφοράς στις οποίες θα μπορεί να πωλείται.

Στο πεδίο των σημερινών συναλλαγών, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 2,68 δολάρια ή 3,5% στα 74,25 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 23 Δεκεμβρίου του 2021. Αντίστοιχα, το Brent Φεβρουαρίου υποχώρησε 3,33 δολάρια ή 4% και έκλεισε στα 79,35 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιανουαρίου.

Ήπια άνοδος για τον χρυσό

Μικρά κέρδη σημείωσε την Τρίτη ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να λαμβάνει ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Παράλληλα, επανήλθε στα κέρδη έπειτα από μία συνεδρίαση ισχυρών απωλειών.

Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,10 δολάρια ή σχεδόν 0,1% και έκλεισε στα 1.782,40 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 8 cents ή 0,4% στα 22,335 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός του ίδιου μήνα κέρδισε 2 cents ή 0,6% στα 3,818 δολάρια η λίβρα.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • αύξηση επιτοκίων
  • εμπορικό ελλειμμα

    Σχετικα αρθρα

    Στο «κόκκινο» η Wall Street με «βαρίδι» τον τεχνολογικό κλάδο

    admin

    Rebound στις ευρωαγορές, παρά τα σχόλια Πάουελ για τα επιτόκια

    admin

    Ανάκαμψη στη Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κορυφώνεται

    admin

    Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

    admin

    Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

    admin

    Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Ανέκαμψε ο Dow Jones

    admin

    Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

    admin

    Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Προσπαθεί να ανακάμψει ο Dow

    admin

    «Κόκκινοι» όλοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες- Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

    admin

    Κλυδωνισμοί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη «σκιά» των εντάσεων μεταξύ Ιράν-Ισραήλ

    admin

    Μέση Ανατολή και επιτόκια «πληγώνουν» τα ασιατικά χρηματιστήρια

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin