Image default
Ευρώπη

Περιβαλλοντική δράση HELMEPA, Πρεσβείας των ΗΠΑ και Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023

Αμερικανοί ναύτες, πεζοναύτες και στελέχη της Πρεσβείας συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού ακτών στην Ελευσίνα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 που συντόνισαν η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) συνδυάζοντας τον εθελοντισμό με την πολιτιστική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Σηματοδοτώντας τη λήξη του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2022 της HELMEPA στην Ελλάδα, 80 ναυτικοί και πεζοναύτες του πλοίου USNS TRENTON (T-EPF 5), που είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του Πειραιά, μαζί με στελέχη της Πρεσβείας και τις οικογένειες τους, και το προσωπικό του ΟΛΕ καθάρισαν την ακτή του Κρόνου στο λιμάνι της Ελευσίνας. Συγκεντρώθηκαν συνολικά πενήντα έξι (56) σάκοι απορριμμάτων με  πλαστικά όλων των ειδών και άλλα υλικά, από ελαστικά οχημάτων μέχρι κάβους.

Μετά τον καθαρισμό ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον χώρο της Αρχαίας Ελευσίνας από τον κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό, Γενικό Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Ελευσίνα 2023.

Στον καθαρισμό πρωτοστάτησαν από την Πρεσβεία των ΗΠΑ η Επιτετραμμένη κα Maria Olson, o Γενικός Πρόξενος κ. Benjamin Naseman και ο Ναυτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ Cdr Chris Lepore με τις οικογένειες τους. Τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Υποναύαρχος (ΛΣ) Απόστολος Καμαρινάκης, ο κ. Γιώργος Κοντούλης, Προϊστάμενος ΕΚΕ, Ποιότητας και Περιβάλλοντος και στελέχη, ενώ το παρών έδωσε ο Λιμενάρχης Ελευσίνας Πλχος (ΛΣ) Άγγελος Γραμματέας. Το γενικό συντονισμό της δράσης από την πλευρά της HELMEPA είχαν οι κ.κ. Κώστας Τριανταφύλλου, Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης και ο Δημήτρης Καζάς, Υπεύθυνος Νέας Γενιάς.

Σε αναγνώριση της πρωτοβουλίας του, ο κ. Καμαρινάκης επέδωσε στον Cdr Lepore το έμβλημα του Λιμεναρχείου, ενώ ο τελευταίος απένειμε αναμνηστικά δώρα της Πρεσβείας στους συνεργαζόμενους φορείς.

Περισσότεροι από 7.500 εθελοντές έχουν συμμετάσχει σε 182 παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς μελών της HELMEPA και συνεργαζόμενων φορέων από τα μέσα Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2022. Τα ευρήματα αυτής της μεγάλης εκστρατείας σχετικά με ποσότητες, είδη και προέλευση των συλλεχθέντων απορριμμάτων θα θα παρουσιαστούν κατόπιν επεξεργασίας από τη HELMEPA στις αρχές του 2023.

Σχετικα αρθρα

Η υποχρεωτική θητεία στον στρατό διχάζει τους Γερμανούς

admin

Ε. Μασκ: «Δόξα τον Θεό» αθωώθηκε από την κατηγορία της εξαπάτησης των μετόχων της Tesla

admin

Ανάκαμψη στην τουριστική αγορά τη Γιορτή της Άνοιξης

admin

Οχάιο: Μεγάλη πυρκαγιά από εκτροχιασμό τρένου

admin

Ένας συρμός σιδήρου και χάλυβα στον Δρόμο του Μεταξιού

admin

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

admin

«Ατύχημα» λέει η Κίνα για το κατασκοπευτικό μπαλόνι στις ΗΠΑ

admin

Όχι άλλο ντίζελ από τη Ρωσία

admin

Μετά την ΕΕ, G7 και Αυστραλία επιβάλλουν πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα

admin

Wall: Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας έφεραν πτώση

admin

Βουλγαρία: Το κόστος της κρίσης μπορεί να μετακυλιστεί στους εργαζόμενους

admin

ΕΕ: Πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα – Στα 100 δολάρια το βαρέλι για τα υψηλής ποιότητας

admin