Image default
Τοις Μετρητοίς

Energy commodities: Δύει η άνοδος

Energy commodities: Δύει η άνοδος

Ενώ τα metal commodities έχουν πάρει τα πάνω τους τα energy commodities έχουν αρχίσει και παραπαίουν με το Light Crude Oil (CL) παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του καρτέλ να συνεχίζει να χάνει έως και ένα -21% από τα υψηλά του περασμένου Νοεμβρίου, την ίδια στιγμή  το ευρωπαϊκό Dutch TTF Gas (TFM) έχει βυθιστεί κατά -62%  και το Natural Gas (NG)  έχει γκρεμιστεί κατά -53% από τα αντίστοιχα χρονικά υψηλά.

Διαγραμματικά το συμβόλαιο του Crude Oil μετά από την ατελέσφορη προσπάθεια που έκανε στις τελευταίες συνεδριάσεις να διασπάσει ανοδικά το όριο αντίστασης των 82 δολαρίων έχει επανέλθει δριμύτερο προς το επίπεδο στήριξης των 73 με 70,30 δολαρίων.  Κάτω από εκεί το επόμενο σοβαρό σημείο στήριξης εντοπίζεται στο τριπλό πυθμένα του 2021, στα 62 δολάρια.

Το ευρωπαϊκό Dutch TTF Gas έχει συνολικά απωλέσει έως και ένα -82% από τα τρελά ιστορικά υψηλά των 345 ευρώ/Mwh χτυπώντας πλέον τη στήριξη των 63 με 61.5 ευρώ/Mwh. Κάτω από εκεί θα ανοίξει ο δρόμος για τη στήριξη των 42 με 40 ευρώ/Mwh, που έγραφε τον Αύγουστο το 2021 λίγο πριν εκτοξευτεί στα 162 ευρώ/Mwh τον Οκτώβρη του 2021. Από εκεί και έπειτα αν το συμβόλαιο διαρρήξει καθοδικά και την εν λόγω ζώνη θα πάμε πλέον για πλήρη αποκλιμάκωση και κανονικότητα  στα 28 με 22 ευρώ/Mwh.  Τεχνικά πάντως οφείλει ακόμα ένα τελευταίο χτύπημα στην πόρτα των 97 με 100 ευρώ/Mwh.

Στο συμβόλαιο του αμερικανικού  Natural Gas η εικόνα είναι καθαρά υπέρ των Bears με τι τιμή του να έχει διαλύσει καθοδικά την πολύ σημαντική «πρώην» στήριξη των 4,75 δολαρίων γράφοντας στη συνέχεια μέχρι και τιμές με το 3 μπροστά. Όσο τώρα το συμβόλαιο δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι πάνω από τα 4,75 δολάρια η καθοδική επαφή με τα 3,425 δολάρια θα αποβεί μοιραία.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 8, 2023

Σχετικα αρθρα

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Η ναυαρχίδα του ομίλου Mytilineos

admin

Όταν οι “φίλοι” προτείνουν να μείνουμε στο σκοροφαγωμένο καναπέ

admin

Εδώ το πάρτι κρατάει 2 δεκαετίες. Εμείς;

admin

Άντε πιάσ’ τους

admin

Austriacard: Τριπλασίασε τη καθαρή της κερδοφορία

admin

ΔΕΗ: Με τα δύο πόδια στην τηλεπικοινωνιακή αγορά μέσω της οπτικής ίνας

admin

Τι συμβαίνει με την μετοχή της Τρ.Πειραιώς ;

admin

Ελληνικά Χρηματιστήρια: Εκρηκτική η άνοδος του συνολικού τζίρου των συναλλαγών

admin

Τράπεζες: Το ξεφάντωμα έφερε κόπωση

admin

Χρυσός το κακάο

admin

Οι αγορές δε δείχνουν προς το παρόν να θέλουν να διορθώσουν

admin

Ποια περιουσιακά στοιχεία μπορούν να σας κάνουν εκατομμυριούχο;

admin