Image default
Διεθνή

«Tiara – gate»: Ο «πόλεμος» του Χάρι με το παλάτι για να φορέσει η Μέγκαν βασιλική τιάρα στο γάμο τους

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ολοφάνερο πως βαδίζει σε διαφορετικά μονοπάτια από αυτά των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας. Παραβαίνοντας την ρήση «never explain, never complain» (ποτέ μην εξηγείς, ποτέ μην παραπονιέσαι) την οποία υπηρέτησε πιστά η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, αποφάσισε να αποκαλύψει στην αυτοβιογραφία του υπό τον τίτλο Spare (Εφεδρικός) όλα όσα έζησε από τα παιδικά του χρόνια και μετά. Την εφηβεία του, τον θάνατο της μητέρας του, την σχέση του με τον μεγαλύτερο αδερφό του και τον πατέρα του και βέβαια, την γνωριμία του και τον λαμπερό γάμο με την Μέγκαν Μαρκλ.

Αν και το πολυαναμενόμενο βιβλίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, στην Ισπανία κυκλοφόρησε, ήδη, στις 5 Ιανουαρίου υπό τον τίτλο «En La Sombra» (Στη σκιά) και βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο τα «αδηφάγα» βρετανικά ταμπλόιντ δεν έχασαν την ευκαιρία να μεταφράσουν αποσπάσματα και να τα δημοσιεύουν καθημερινά περιμένοντας με ανυπομονησία την αντίδραση του παλατιού και του βασιλιά Κάρολου. Προς το παρόν και οι δύο τηρούν μια «εκκωφαντική» σιγή ιχθύος.

Η πιο πρόσφατη αποκάλυψη της πολύκροτης αυτοβιογραφίας του πρίγκιπα Χάρι αφορά το «Tiara – gate», δηλαδή την αντιπαράθεση του πέμπτου στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιώνας με την Άντζελα Κέλι, την έμπιστη ενδυματολόγο και γενικότερα, «δεξί χέρι» της βασίλισσας, για την τιάρα που θα φορούσε η Μέγκαν στον γάμο του ζεύγους τον Μάιο του 2018. Πριν τον γάμο είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Χάρι είχε απαιτήσει με στόμφο να βάλει η μέλλουσα σύζυγός του την τιάρα που ήθελε εκείνη από την βασιλική συλλογή. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ο Χάρι είχε πει με θυμό στην Άντζελα Κέλι: «Αυτό που θέλει η Μέγκαν, αυτό θα πάρει».


Ο Χάρι ήθελε να φορέσει η Μέγκαν στο γάμο τους τιάρα της οικογένειας Σπένσερ για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του

Στο νέο του βιβλίο ο «αυτοεξόριστος» στις ΗΠΑ πρίγκιπας διαψεύδει τα ταμπλόιντ της εποχής και δίνει την δική του εκδοχή. Ο δούκας του Σάσεξ ξεκαθαρίζει πως εκείνος αλλά και η Αμερικανίδα μέλλουσα σύζυγός του επιθυμούσαν διακαώς η Μέγκαν να φορέσει στο γάμο της μια τιάρα της οικογένειας Σπένσερ, ίσως την ίδια, που είχε βάλει η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα στον γάμο της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. Μάλιστα, προς επίρρωση της δικής του εκδοχής ο δούκας του Σάσεξ τονίζει πως οι δύο αδελφές της Νταϊάνα είχαν προσφέρει στη Μέγκαν μια τιάρα της οικογένειάς τους. Η Μέγκαν Μαρκλ, συγκινημένη, εξιστορεί ο Χάρι, πέρασε ώρες και ώρες μαζί με την σχεδιάστρια του νυφικού της για τα δουν πώς θα ταιριάξει η τιάρα των Σπένσερ με το πέπλο του νυφικού.

Όμως, λίγες μέρες πριν τον γάμο η βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε το ζευγάρι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και πρότεινε στον εγγονό της και στην πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος «Suits» να επιλέξει η Μέγκαν μια τιάρα από τη βασιλική συλλογή. «Ήταν ένα υπέροχο πρωινό», αναφέρει ο Χάρι για την ημέρα που μαζί με τη Μέγκαν επισκέφθηκαν τη βασίλισσα στο Μπάκιγχαμ και εκείνος για πρώτη φορά στη ζωή του μπήκε στο δωμάτιο που χρησίμευε ως ιδιωτική γκαρνταρόμπα της μονάρχη και βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην κρεβατοκάμαρά της. Μαζί τους στον χώρο, εκτός από την Ελισάβετ, ήταν η Άντζελα Κέλι και ένας ειδικός εκτιμητής κοσμημάτων, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία κάθε πολύτιμου κομματιού της βασιλικής συλλογής.

Η βασίλισσα, όπως θυμάται ο Χάρι, είχε δείξει στη Μέγκαν πέντε τιάρες με πολύτιμα πετράδια και της είχε πει: «Σου πάνε οι τιάρες». Η Μέγκαν επέλεξε την τιάρα της αρεσκείας της και η Ελισάβετ την συμβούλευσε να την δοκιμάσει μαζί με την κομμώτριά της πριν την τελετή του γάμου. Όμως, σύμφωνα πάντα με τον πρίγκιπα, όταν εκείνος τις επόμενες ημέρες προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Άντζελα Κέλι για την τιάρα, εκείνη δεν απαντούσε στα μηνύματά του. Τελικά, όταν ο Χάρι μετά από προσπάθεια την εντόπισε εκείνη του δήλωσε πως δεν είναι εφικτό το ραντεβού με τη κομμώτρια της Μέγκαν για πρόβα με την τιάρα καθώς για λόγους ασφαλείας, αν η τιάρα βγει από το παλάτι, απαιτείται να την συνοδεύουν ένας άνδρας της φρουράς και ένας αστυνομικός.

Ο Χάρι παραδέχεται πως έγινε έξαλλος με την έμπιστη βοηθό της Ελισάβετ. Όπως ο ίδιος εξηγεί, μετά από μέρες η Κέλι εμφανίστηκε ξαφνικά στο παλάτι του Κένσιγκτον και του ζήτησε να υπογράψει κάποια έγγραφα προκειμένου να δώσει στο ζευγάρι την πολύτιμη βασιλική τιάρα. «Με κοίταξε έντονα με βλέμμα που με έκανε να τρέμω. Μπορούσα να διακρίνω στο πρόσωπό της μια ξεκάθαρη προειδοποίηση. “Αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα”», γράφει ο Χάρι στην αυτοβιογραφία του. Μάλιστα, ο βρετανικός Τύπος με αφορμή το Tiara – gate, δεν παραλείπει να υπενθυμίσει πως η επί χρόνια στενή συνεργάτιδα της βασίλισσας ήταν γνωστή στους κύκλους του παλατιού με τον προσωνύμιο «Καλάσνικοφ», λόγω του αυστηρού χαρακτήρα της. Τελικά, η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξε από την βασιλική συλλογή να φορέσει την τιάρα της βασίλισσας Μαίρης. Η βασίλισσα Μαίρη ήταν η σύζυγος του βασιλιά Γεώργιου του Ε‘ και γιαγιά της βασίλισσας Ελισάβετ. Στο κέντρο της τιάρας βρίσκεται μια καρφίτσα με δέκα διαμάντια ενώ την τιάρα διακοσμούν διαμάντια διαφορετικών μεγεθών. Η βασίλισσα Μαίρη έλαβε την τιάρα ως γαμήλιο δώρο από τον κόμη του Λίνκολν το 1893. Η βασίλισσα Ελισάβετ κληρονόμησε την τιάρα το 1953 μετά τον θάνατο της γιαγιάς της.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Τόπαλος: «Είναι έγκλημα αν τον έβαλαν να κάνει σπάρινγκ» λέει προπονητής πυγμαχίας



Τι φέρνει η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών με τα POS




Λάκης Γαβαλάς: Αποκάλυψε πώς απέκτησε τον σεβασμό των άλλων όταν ήταν στη φυλακή

Σχετικα αρθρα

Aνάλυση Le Figaro: Το Ιράν «βοηθά» το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα

admin

Telegraph για το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν: Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει

admin

Σε δίκη Γερμανός ακροδεξιός πολιτικός για τη χρήση ναζιστικού συνθήματος

admin

Ιταλία-G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα

admin

Ιρλανδία: Δικαστήριο δικαίωσε τους συγγενείς των νέων που σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε κλαμπ, 43 χρόνια μετά

admin

Reuters: Ποιες οι δυνατότητες αεράμυνας του Ισραήλ και ποιες της Τεχεράνης

admin

Ψευδοκράτος: Παράδειγμα και για εμάς η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

admin

O Πολωνός πρόεδρος Ντούντα είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη

admin

To Eυρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και ζητεί να αποφευχθεί η κλιμάκωση

admin

Καναδάς: Έξι συλλήψεις για τη μεγάλη κλοπή του χρυσού από το αεροδρόμιο του Τορόντο

admin

Μελέτη του Ινστιτούτου Πότσδαμ: Οι ζημιές από την κλιματική αλλαγή μπορεί να ανέλθουν στα $38 τρισ. ετησίως μέχρι το 2050

admin

Αυστραλία: Η Καμπέρα παρουσίασε τη νέα αμυντική στρατηγική της – Αντιδράσεις από την Κίνα

admin