Image default
Οικονομία

Φραγκογιάννης: Η τροχιά προόδου και ανάπτυξης της Ελλάδας θα συνεχιστεί και το 2023

Την πεποίθηση ότι το έργο της “πολυδιάστατης” Οικονομικής Διπλωματίας “προς τη συστηματική διεθνή αναβάθμιση της χώρας και της οικονομίας της, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του εκλογικού 2023”, εκφράζει με άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. Τονίζει δε την “βαθιά” του “εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό ότι θα στηρίξει την πορεία προς την πρόοδο, διαψεύδοντας κάθε ανεδαφική προσδοκία”.

Ο κ. Φραγκογιάννης επισημαίνει ότι καθώς “το 2023, ως έτος εκλογών, παρουσιάζει αναπόφευκτα έντονο πολιτικό ενδιαφέρον”, “οι αναλύσεις” είναι “πολλές και ποικίλες, οι προβλέψεις ευφάνταστες, τα σενάρια δημιουργικά, οι προσδοκίες για άλλους ρεαλιστικές και για άλλους ανεδαφικές”.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται σε “αδιαμφισβήτητα δεδομένα” που αποτυπώνουν “την τροχιά προόδου και ανάπτυξης” της Ελλάδας τα οποία επιβεβαιώνουν “πέραν των οικονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ – α) η πρόσφατη έρευνα του «Economist», που ανέδειξε την Ελλάδα οικονομική πρωταθλήτρια του 2022, ανάμεσα σε 34 ανεπτυγμένες οικονομίες και β) η έκθεση του ΟΟΣΑ, ότι η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις προβλέψεις και αποδείχθηκε η «θετική έκπληξη της Ευρώπης»”.

Δεδομένα που όπως σημειώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών “είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που καταβάλλει η παρούσα κυβέρνηση, τα τελευταία 3,5 χρόνια, με αποφασιστικότητα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και όραμα για το μέλλον της Ελλάδας και τη θέση της χώρας στον κόσμο” η οποία θα συνεχιστεί και το 2023.

Στο σημείο αυτό ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρει τις άμεσες αποστολές του με έναρξη την διήμερη επίσκεψή του στο Κουβέιτ μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνη Γεωργιάδη, με επίκεντρο τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας και ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των ΑΠΕ, αλλά και την προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Κουβέιτ, που θα συμβάλει στην ενίσχυση των τουριστικών ρευμάτων αλλά και στη διευκόλυνση κάθε είδους οικονομικών σχέσεων.

“Τέλη Ιανουαρίου” προσθέτει, “ακολουθεί η σημαντική επιχειρηματική αποστολή στην Ιαπωνία, της οποίας θα ηγηθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με επικεφαλής λοιπόν τον Πρωθυπουργό και με την πολύτιμη συνδρομή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου, της νέας Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Βίκυς Λοίζου, καθώς και ανώτερων στελεχών κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων στους τομείς της ενέργειας/ανανεώσιμων πηγών, υψηλής τεχνολογίας και ναυτιλίας, θα ταξιδέψουμε στο Τόκυο, στις 29 Ιανουαρίου, από όπου θα εκπέμψουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, αναβαθμίζοντας συστηματικά τις διμερείς της σχέσεις με στρατηγικούς εταίρους όπως η Ιαπωνία, η 3η οικονομική δύναμη παγκοσμίως και μια χώρα προσηλωμένη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου”.

Τέλος προσθέτει και την επόμενη προγραμματισμένη δράση για μία επιχειρηματική αποστολή στη Φινλανδία, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, με βασικό στόχο το άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην τεχνολογικά προηγμένη αγορά της σκανδιναβικής χώρας. “Πρόκειται για αποστολή, μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε προστιθέμενη αξία, καθώς υπηρετεί τον ευρύτερο στόχο μας να τοποθετήσουμε την Ελλάδα μεταξύ των πρωτοπόρων της τεχνολογίας και καινοτομίας” τονίζει ο κ. Φραγκογιάννης.

Διαβάστε ακόμη

Η Ελλάδα ένα βήμα πριν από την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας

Η θρυλική έρευνα των 7 χωρών που άρχισε το 1960 σε Κρήτη και Κέρκυρα – Αυτοί ήταν οι παγκόσμιοι νικητές της μακροβιότητας

Synest: Το θεματικό πάρκο, 2 ώρες από την Αθήνα, όπου σχηματίζονται ουρές επισκεπτών κάθε Σαββατοκύριακο

Σχετικα αρθρα

Σημαντικά χαμηλότερα τα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο

fastpath

Νέα γενιά «κόκκινων» δανείων; -Καθησυχάζουν οι τράπεζες

fastpath

Οι αλλαγές στο έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης

admin

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι χρεώσεις των παρόχων για τον Απρίλιο

admin

Πώς η τραπεζική κρίση «αλλάζει» το κόστος του χρήματος και πόσο η Fed μπορεί -ή όχι- να το αυξήσει περισσότερο

fastpath

Πώς θα διατηρηθεί σε βιώσιμη πορεία το δημόσιο χρέος

admin

Γιατί η μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων είναι σε υψηλό 15 ετών – Μνήμες από τη κρίση του 2008

admin

«Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»: Απέχουν από την πλατφόρμα οι συμβολαιογράφοι Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσων

admin

Το weekend που άλλαξε τον τραπεζικό χάρτη

admin

Π. Ρουμελιώτης: Δεν αποκλείεται μια νέα συστημική κρίση στις τράπεζες

fastpath

Ανεργία: Στους 1.074.573 οι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ τον Φεβρουάριο 2023

admin

ΕΕΕΠ: Τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς του Online Gaming στην Ελλάδα

fastpath