Image default
Οικονομία

Αυστρία: Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές

Κορυφαίος προορισμός των Αυστριακών για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2023 αναδεικνύεται η Ελλάδα, βάσει έρευνας/δημοσκόπησης του ταξιδιωτικού βαρόμετρου – Reisekompass 2023 που δόθηκε πρόσφατα σε δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reisekompass (ταξιδιωτικό βαρόμετρο) 2023, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Helga Freund, γενική διευθύντρια της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας, για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές του 2023 και με βάση την πορεία των κρατήσεων, η Ελλάδα προηγείται με ποσοστό 21%, ακολουθούμενη από την Ισπανία (9%), την Τουρκία (9%) και την Ιταλία (7%).

Όπως προκύπτει από το βαρόμετρο, παρά τις αυξήσεις των τιμών, η επιθυμία και η δυνατότητα των Αυστριακών για ταξίδια αναψυχής αγγίζει ένα νέο ρεκόρ, καθώς το 89% έχει προγραμματίσει ταξίδια τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό. Το 16% μάλιστα σχεδιάζει να παρατείνει τις διακοπές του και κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές με ελάχιστο προϋπολογισμό 1.700 ευρώ / άτομο, περίπου 150 ευρώ περισσότερο από το 2022. Τα ¾ των ερωτηθέντων θα πραγματοποιήσουν διακοπές σε ευρωπαϊκές χώρες και το 23% σε μη ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η μέση διάρκεια διακοπών είναι 18 ημέρες από τις οποίες οι 11 για τις κύριες καλοκαιρινές.

Ως προς τα είδη διακοπών, προηγείται η κλασσική κατηγορία Ήλιος- Θάλασσα (50%) και ακολουθούν ταξίδια πόλεων – citybreaks (35%), τουρισμός ευεξίας (28%), τουρισμός δραστηριοτήτων – active holidays (21%) και τέλος επιμορφωτικά ταξίδια (15%). Οι χώρες που επιθυμούν να επισκεφθούν οι Αυστριακοί είναι: Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Ελλάδα και Ισπανία.

Αυξημένη κατά 13,9% η τουριστική κίνηση προς ελληνικούς προορισμούς στο 11μηνο του 2022

Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας έρχονται να ενισχύσουν την αισιόδοξη τάση της αυστριακής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 2022. Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 η τουριστική κίνηση από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς παρουσίασε αύξηση +13,94% σε σχέση με το 2019, γεγονός που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας.

Aπό τον Μάρτιο απευθείας πτήσεις σε 21 ελληνικούς προορισμούς

Σε συνέχεια της επιτυχημένης τουριστικής χρονιάς, αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα από τους κύριους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, με την πρωταγωνίστρια Austrian Airlines να ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Σχετικα αρθρα

ΕΦΚΑ: Καταβάλλονται 54,5 εκατ. ευρώ για 26.000 επικουρικές συντάξεις που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο

admin

Αισιοδοξία των οίκων αξιολόγησης για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

fastpath

Πτηνοτρόφοι: Γιατί απειλείται με λουκέτο το 56% των επιχειρήσεων του κλάδου

admin

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από την ΑΑΔΕ -Ραβασάκια για παλιές «αμαρτίες» πριν ξεκινήσουν οι φετινές υποχρεώσεις

fastpath

Πώς βλέπουν Fitch και Moody’s την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα

admin

ΕΦΚΑ: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι νέοι Γενικοί Διευθυντές – Γυναίκες οι τέσσερις

admin

Στις αγορές με νέο πενταετές ομόλογο η Ελλάδα

admin

Γ. Στύλιος στο Naftemporiki TV: Πώς θα γίνει η μετάβαση στην ευφυή γεωργία

admin

Παρίσι-Κεφαλονιά απευθείας αεροπορική σύνδεση από 22/4 έως και Οκτώβριο

admin

Πηγές αγοράς για καύσιμα: Η μικρή πτώση στις τιμές θα είναι πρόσκαιρη

fastpath

Αυτοκινητόδρομος «Ιωάννινα – Κακαβιά»: «Άρωμα» εμπλοκής στον διαγωνισμό των 310 εκατ. ευρώ – Η «κοινοπραξία των μικρών»

admin

Παγκόσμια Τράπεζα: Μια δεκαετία ανάπτυξης κινδυνεύει να χάσει η παγκόσμια οικονομία

fastpath