Image default
Οικονομία

Αυστρία: Η Ελλάδα στην κορυφή των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές

Κορυφαίος προορισμός των Αυστριακών για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2023 αναδεικνύεται η Ελλάδα, βάσει έρευνας/δημοσκόπησης του ταξιδιωτικού βαρόμετρου – Reisekompass 2023 που δόθηκε πρόσφατα σε δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reisekompass (ταξιδιωτικό βαρόμετρο) 2023, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Helga Freund, γενική διευθύντρια της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας, για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές του 2023 και με βάση την πορεία των κρατήσεων, η Ελλάδα προηγείται με ποσοστό 21%, ακολουθούμενη από την Ισπανία (9%), την Τουρκία (9%) και την Ιταλία (7%).

Όπως προκύπτει από το βαρόμετρο, παρά τις αυξήσεις των τιμών, η επιθυμία και η δυνατότητα των Αυστριακών για ταξίδια αναψυχής αγγίζει ένα νέο ρεκόρ, καθώς το 89% έχει προγραμματίσει ταξίδια τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό. Το 16% μάλιστα σχεδιάζει να παρατείνει τις διακοπές του και κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί να ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές με ελάχιστο προϋπολογισμό 1.700 ευρώ / άτομο, περίπου 150 ευρώ περισσότερο από το 2022. Τα ¾ των ερωτηθέντων θα πραγματοποιήσουν διακοπές σε ευρωπαϊκές χώρες και το 23% σε μη ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η μέση διάρκεια διακοπών είναι 18 ημέρες από τις οποίες οι 11 για τις κύριες καλοκαιρινές.

Ως προς τα είδη διακοπών, προηγείται η κλασσική κατηγορία Ήλιος- Θάλασσα (50%) και ακολουθούν ταξίδια πόλεων – citybreaks (35%), τουρισμός ευεξίας (28%), τουρισμός δραστηριοτήτων – active holidays (21%) και τέλος επιμορφωτικά ταξίδια (15%). Οι χώρες που επιθυμούν να επισκεφθούν οι Αυστριακοί είναι: Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Ελλάδα και Ισπανία.

Αυξημένη κατά 13,9% η τουριστική κίνηση προς ελληνικούς προορισμούς στο 11μηνο του 2022

Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας έρχονται να ενισχύσουν την αισιόδοξη τάση της αυστριακής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 2022. Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022 η τουριστική κίνηση από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς παρουσίασε αύξηση +13,94% σε σχέση με το 2019, γεγονός που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας.

Aπό τον Μάρτιο απευθείας πτήσεις σε 21 ελληνικούς προορισμούς

Σε συνέχεια της επιτυχημένης τουριστικής χρονιάς, αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα από τους κύριους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, με την πρωταγωνίστρια Austrian Airlines να ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Σχετικα αρθρα

Κ. Χατζηδάκης: «Στην Ελλάδα μάθαμε το μάθημά μας» -«Χρειαζόμαστε περισσότερο αποτελεσματική Ευρώπη»

admin

Εκτίναξη 17,2% του τζίρου σε καταλύματα και εστίαση τον Φεβρουάριο στα 287 εκατ. ευρώ

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,1% του τζίρου στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 19,7% στον τζίρο των καταλυμάτων τον Φεβρουάριο

admin

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

admin

S&P: πιθανότητα καθυστέρησης στη μείωση των επιτοκίων λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.

admin

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 24/4

admin

ΤτΕ: Πίεση στο εμπόριο ισοζύγιο τον Φεβρουάριο λόγω εισαγωγών- 22% άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

admin

ΑΑΔΕ: Από 22 Απριλίου το Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής

admin

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές

admin

S&P: Θα πάει κόντρα στο ρεύμα η Ελλάδα;

admin