Image default
Ευρώπη

Μασκ: Ξεκινά η δίκη για το tweet για την Tesla που του κόστισε 20 εκατ. δολάρια

Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη σχετικά με ένα tweet του Elon Musk, στο οποίο ισχυριζόταν ότι θα εξαγοράσει την Tesla με 72 δισ. δολάρια (58,7 δισ. λίρες). Ο Musk έχει μηνυθεί από τους μετόχους της Tesla, οι οποίοι λένε ότι χειραγώγησε την τιμή της μετοχής της εταιρείας, σύμφωνα με το BBC.

Το 2018, έγραψε στο Twitter ότι είχε “εξασφαλίσει χρηματοδότηση” για να ιδιωτικοποιήσει την αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, η χρηματοδότηση δεν εξασφαλίστηκε – και η Tesla δεν ιδιωτικοποιήθηκε. Οι μέτοχοι υποστήριξαν ότι έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του tweet, αφού η τιμή της μετοχής έπεσε κατακόρυφα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ωστόσο, υποστήριξε ότι πίστευε πως είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και ότι δεν διέπραξε απάτη με κινητές αξίες.

Εάν οι ένορκοι του Σαν Φρανσίσκο αποφανθούν υπέρ των μετόχων, ο Μασκ ενδέχεται να κληθεί να καταβάλει αποζημίωση δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει ήδη καταβάλει 20 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το tweet της 7ης Αυγούστου 2018, ενώ η Tesla έπρεπε να καταβάλει άλλα 20 εκατ. δολάρια. Η SEC απομάκρυνε επίσης τον Musk από πρόεδρο της Tesla ως αποτέλεσμα του tweet.

Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.

— Elon Musk (@elonmusk) August 7, 2018

Το tweet του έγινε θρυλικό στη Silicon Valley, καθώς έδειξε την τεράστια δύναμη που μπορούν να έχουν οι 140 χαρακτήρες στο Twitter. Νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι θα είναι δύσκολη υπόθεση για τον Musk να κερδίσει και ότι το πρόστιμο που πλήρωσε στην SEC θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του στην υπόθεση. Ωστόσο, οι δίκες των ενόρκων σε υποθέσεις απάτης είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Ο Μασκ ήθελε η δίκη να μεταφερθεί στο Τέξας, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ήταν δυνατόν να βρεθούν δίκαιοι ένορκοι στο Σαν Φρανσίσκο. Υποστήριξε ότι οι μαζικές απολύσεις στο Twitter, μια εταιρεία που αγόρασε πέρυσι, επηρέασαν πολλούς εργαζόμενους στο Σαν Φρανσίσκο – και ότι ο ίδιος δεν είναι δημοφιλής στην πόλη. Η ομάδα του Μασκ είχε υποστηρίξει ότι η σημαντική πλειοψηφία των δυνητικών ενόρκων δήλωσε ότι βλέπει αρνητικά τον δισεκατομμυριούχο.

Ωστόσο, ο δικαστής δήλωσε ότι η δίκη θα συνεχιστεί στην Καλιφόρνια. Κατά τη δίκη ενδέχεται ο Μασκ να δώσει ένορκες καταθέσεις. Στον κατάλογο των μαρτύρων περιλαμβάνονται επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle Larry Ellison και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης James Murdoch.

Σχετικα αρθρα

Γιατί το πετρέλαιο δεν «φοβάται» και τόσο τη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ

admin

Χαλκό μεταμφιεσμένο σε παλιοσίδερα εμπορεύονται Κίνα – Ρωσία

admin

Προσπαθεί η Μελόνι να κουκουλώσει το αυξανόμενο ιταλικό χρέος;

admin

Πρώτη στάση της θητείας του η Μαδρίτη για τον νέο Πορτογάλο πρωθυπουργό

admin

Μετανιωμένος για την απαγόρευση των αμβλώσεων ο Μοραβιέτσκι, αλλά για τους λάθος λόγους

admin

Κροατία: Πρόεδρος εναντίον Πρωθυπουργού με φόντο τις βουλευτικές εκλογές

admin

Τσεχία: Η Ουκρανία να λάβει την ίδια στήριξη που έλαβε το Ισραήλ

admin

Μπορέλ: Όχι σε μια σύγκρουση – αντιπερισπασμό για «τα δεινά στη Γάζα»

admin

Στην ατζέντα των G7 και της ΕΕ η κλιμάκωση στις σχέσεις Ιράν – Ισραήλ

admin

Η σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ έφερε τη μεγαλύτερη αναστάτωση στις αερομεταφορές από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001

admin

Έκθεση Oxfam: Οι εισοδηματικές ανισότητες αυξάνονται στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ

admin

Ιράν: Το «μήνυμα» για τις ροές πετρελαίου

admin