Image default
Αγορές

Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένει η αβεβαιότητα

Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένει η αβεβαιότητα

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (18/1), καθώς η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, ένα θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.

Οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια και αναψυχή καταγράφουν άνοδο 1,1%, ενώ αυτές που σχετίζονται με χημικά υποχωρούν 0,6%.

Στα μάκρο, ο πληθωρισμός  στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο 10,5% σε ετήσια βάση, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Πρόκειται για τον δεύτερο μήνα πτώσης, αφού το ποσοστό υποχώρησε από το υψηλό 41 ετών στο 10,7% τον Νοέμβριο.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι σημαντικό μέρος της υποχώρησης προήλθε από τις μεταφορές (ιδιαίτερα τα καύσιμα κινητήρα), τα ρούχα και τα υποδήματα, την αναψυχή και τον πολιτισμό, ενώ οι αυξανόμενες τιμές σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά να μην του επιτρέπουν να υποχωρήσει περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 456,72 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,12% στις 15.167,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,07% στις 7.081,90 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 7.856,60 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,01 στις 25.982 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,54% στις 8.939,61 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει πτώση 0,35% στις 5.97733 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Δείχνουν να… συνέρχονται οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, εν μέσω ευρύτερης αβεβαιότητας

    admin

    Κερδισμένη η Wall Street όσο «χαλαρώνουν» οι τραπεζικές ανησυχίες

    admin

    Ανοδικό rebound στις ευρωαγορές με τραπεζικά «καύσιμα»

    admin

    Το deal της SVB δίνει ώθηση στη Wall Street

    admin

    Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με φόντο τράπεζες και μάκρο

    admin

    Αντιστάθηκε στους τραπεζικούς κλυδωνισμούς η Wall Street- Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη

    admin

    Η Deutsche Bank «κοκκίνισε» τις ευρωαγορές-Βαριές τραπεζικές απώλειες

    admin

    Οι τράπεζες ταλανίζουν εκ νέου τη Wall Street

    admin

    Οι τράπεζες… βυθίζουν τις ευρωαγορές- Πτώση άνω του 2%

    admin

    Πτώση άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών ελέω τραπεζών

    admin