Image default
Ευρώπη

Ξέθαψαν το τσεκούρι του πολέμου ο πρόεδρος της Αυστρίας και η υπουργός Άμυνας

Μια πολυετής σύγκρουση για μια αμφιλεγόμενη απόσπαση μεταξύ της υπουργού Άμυνας Κλαούντια Τάνερ και του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν αναβιώνει καθώς οι εκλογές στην Κάτω Αυστρία απέχουν μόλις περισσότερο από μια εβδομάδα.

Στις 29 Ιανουαρίου, οι κάτοικοι της Κάτω Αυστρίας προσέρχονται στις κάλπες. Το μεγαλύτερο αυστριακό κρατίδιο είναι η καρδιά των συντηρητικών και η Τάνερ είναι μία από τις πολλές κορυφαίες πολιτικούς που προέρχονται από εκεί.

Το 2020, η ηγεσία ενός χώρου άσκησης στρατευμάτων στην Κάτω Αυστρία, που βρίσκεται στο Allentsteig, ήταν κενή. Αφού εξέτασε ένα πεδίο υποψηφίων, η Τάνερ επέλεξε τον Χέρμπερτ Γκάουγκους για τη θέση. Αυτός, ο οποίος στερούνταν αρκετά βασικά προσόντα, όπως η εμπειρία στο εξωτερικό, επιλέχθηκε αντί ενός αντιπάλου.

Ο Γκάουγκους, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στο τοπικό τμήμα του συντηρητικού ÖVP, κρίθηκε καταλληλότερος από τον αντίπαλό του, ο οποίος ζούσε με έναν σοσιαλδημοκράτη πολιτικό του SPÖ. Η Der Standard ανέφερε ότι το γραφείο του προέδρου, ο οποίος είναι ο απόλυτος αρχηγός του στρατού, μπλόκαρε τον διορισμό του Γκάουγκους μόλις έμαθε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Αυτό άφησε τον διορισμό σε εκκρεμότητα, με την Τάνερ να διορίζει ανεπίσημα τον αγαπημένο της υποψήφιο. Με τον τρόπο αυτό, το πεδίο ασκήσεων, ένας σημαντικός τοπικός οικονομικός παράγοντας, παρέμεινε στα χέρια του Γκάουγκους. Στο εσωτερικό του στρατού, η δυσαρέσκεια άρχισε να αυξάνεται – μια τέτοια ανορθόδοξη προσέγγιση ήταν ανάθεμα για τα στρατεύματα.

Αυτό άφησε την Τάνερ να προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση τον Νοέμβριο, όπως ανέφερε η Standard. Αυτό απορρίφθηκε από το γραφείο του αντικαγκελάριου, το οποίο είναι αρμόδιο για τους δημόσιους υπαλλήλους. Μια επόμενη προσπάθεια τον Δεκέμβριο απορρίφθηκε επίσης. Κατά συνέπεια, μια άλλη προσφυγή στο γραφείο του αντικαγκελάριου εκκρεμεί από τις αρχές Ιανουαρίου.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν εκμεταλλευτεί τη συνεχιζόμενη υπόθεση.

Έδειξε αποτροπιασμό «που ο Τάνερ εξακολουθεί να αφήνει τον χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης Allentsteig να διοικείται από έναν υποψήφιο που δεν είναι ο καταλληλότερος, μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από το ÖVP», εξήγησε την Τρίτη ο εκπρόσωπος αμυντικής πολιτικής του SPÖ Ρόμπερτ Λάιμερ.

«Η μεγάλη εικόνα: Η Τάνερ παίζει άμυνα κυρίως για το ÖVP, λιγότερο για τη Δημοκρατία», τόνισε.

Σχετικα αρθρα

Σιτηρά: «Ευνοημένος» σιτοβολώνας η Ουκρανία, κρατάει ψηλά τις εξαγωγές της, αλλά εξοργίζει

admin

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

admin

Στρατηγική σχέση μεταξύ ΕΕ και Αυστραλίας για τις κρίσιμες πρώτες ύλες

admin

Διασφαλίσεις έναντι των ουκρανικών εισαγωγών ζητούν τα κράτη-μέλη

admin

Βρετανία: Μακρινός στόχος η μείωση των επιτοκίων της BoE

admin

Ευρωζώνη: Στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Βρετανία: Και επίσημα σε ύφεση το 2023

admin

Κίνα: Καταργεί τους επιπλέον δασμούς στα κρασιά από Αυστραλία

admin

Τι είναι οι γεωγραφικές ενδείξεις και σε τι χρησιμεύουν;

admin

ΕΕ: Συμβιβαστική συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερες εξαγωγές αποβλήτων για την ΕΕ

admin

Γαλλία: Δεν αποκλείονται οι επιτάξεις για την επιτάχυνση της παραγωγής όπλων

admin