Image default
Οικονομία

Microsoft: «Κλείδωσαν» οι 10.000 απολύσεις – Κλιμακώνονται οι περικοπές στις Big Tech

Οι χθεσινές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν διά στόματος του CEO, Σάτια Ναντέλα. Οι απολυθέντες θα λάβουν πλήρεις αποζημιώσεις. Θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές στον όμιλο σε ένα διάστημα δύσκολο για όλο τον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
- AP

Σε 10.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Microsoft και μάλιστα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούσαν από χθες.

Ο CEO, Σάτια Ναντέλα, έκανε την ανακοίνωση μέσω εσωτερικού σημειώματος που εστάλη στους εργαζομένους και κατόπιν αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Είμαι πεπεισμένος πως η Microsoft θα βγει από αυτό πιο ισχυρή και πιο ανταγωνιστική» υποστήριξε ο Ναντέλα, εξηγώντας πως οι απολύσεις θα έρθουν σε απάντηση των νέων μακροοικονομικών συνθηκών και των αλλαγών που καταγράφονται στις προτεραιότητες των καταναλωτών.

Πάντως, οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους θα ειδοποιηθούν δύο μήνες νωρίτερα, ενώ θα λάβουν πλήρη αποζημίωση πάνω από το μέσο όρο της αγοράς και υγειονομική κάλυψη για έξι μήνες.

Οι απολύσεις εξάλλου που θα κινηθούν περίπου στο 5% του συνολικού προσωπικού του Ομίλου δεν θα είναι το μοναδικό μέτρο. Θα υπάρξουν κι άλλες περικοπές των δαπανών μαζί με αλλαγές στη στρατηγική και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Σημειωτέον, βέβαια, πως η εταιρεία έχει ξεκινήσει… σιωπηλά κάποιες απολύσεις από πέρυσι, λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης των εσόδων της σε ένα διάστημα δύσκολο για τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο.

Ασφυκτική πίεση στις Big Tech

Η εταιρεία έχει δηλώσει πως θα παρουσιάσει ρυθμό αύξησης των εσόδων κατά 2% στο δημοσιονομικό δεύτερο τρίμηνο, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό για τον τεχνολογικό γίγαντα από το 2016.

Η Microsoft, όπως και οι περισσότερες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, είχαν προχωρήσει σε σημαντικές προσλήψεις τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και λίγο μετά, λόγω της εκρηκτικής αύξησης στο τζίρο τους. Επομένως με την τωρινή αντιστροφή του κλίματος υποχρεώνονται να μειώσουν και πάλι το προσωπικό και να… συμμαζέψουν τα οικονομικά τους.

Μεγάλες απολύσεις έχουν ήδη ανακοινώσει και άλλες εταιρείες του κλάδου, μεταξύ τους η Amazon, η Alphabet και η Salesforce.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της Crunchbase News, μόνο μέσα στις πρώτες ημέρες του 2023, οι απολύσεις στον αμερικανικό τεχνολογικό κλάδο ξεπερνούν τις 21.000, οι οποίες θα προστεθούν στους πάνω από 107.000 εργαζόμενους των Big Tech που έχασαν τη δουλειά τους πέρυσι.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Σχετικα αρθρα

Τα SOS των νέων ρυθμίσεων στα Ταμεία

admin

«Πρόγευση» νέων ανατιμήσεων στα είδη διατροφής

admin

Αδ. Γεωργιάδης: Πλώρη για τα 70 δισ. ευρώ βάζουν οι ελληνικές εξαγωγές

fastpath

Ασφαλιστικές εισφορές: Ποιοι κερδίζουν 120 και 72 δόσεις για ρυθμίσεις

admin

Φατσέα (Intrum): Έντονο ενδιαφέρον στη δευτερογενή αγορά και για κλαδικά χαρτοφυλάκια NPLs

admin

Βουλή: «Πολεοδομία» για τουριστικές επενδύσεις – Διευκολύνεται η παραχώρηση τουριστικών λιμένων

admin

Παράγωγα: Περαιτέρω υποχώρηση στο ενδιαφέρον για τα ΣΜΕ του 25αρη τρέχουσας σειράς

admin

Αύξηση εσόδων από φόρους & εισφορές αλλά και πιέσεις σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορολογουμένων και ασφαλισμένων

fastpath

Πιθανή η επιστροφή από το 2022 σε πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής – Καμπανάκι για εξωτερικό έλλειμμα

admin

Ολοταχώς για διασύνδεση ταμειακών- POS

admin

Έρχεται νέος γύρος αυξήσεων τιμών στα σούπερ μάρκετ

admin

Παραγγελίες πλοίων: Στους Έλληνες η μερίδα του λέοντος

fastpath