Image default
Επιχειρήσεις

Πρόδρομος Μαυρόπουλος: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που μπήκε «σφήνα» στο project Αλλατίνη

Ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος αποτέλεσε το πρόσωπο-έκπληξη στον χθεσινό πλειστηριασμό για το 50% του ακινήτου όπου στεγάζεται το ιστορικό συγκρότημα των Μύλων Αλλατίνη. Και τούτο καθώς, όπως αποκάλυψε το newmoney.gr, είναι εκείνος που «χτυπήθηκε» με τον Όμιλος Φάις ανεβάζοντας τον πήχη του τιμήματος λίγο πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ και επικρατώντας τελικά σε αυτό το τρίωρο «μπρα ντε φερ».

Έτσι, το μέρος του ακινήτου που βγήκε χθες στο σφυρί κατακυρώθηκε στην εταιρεία του SPM Real Estate Μονοπρόωπη ΙΚ.Ε., η οποία συστάθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 3.204.500 ευρώ και μετά τα διαδοχικά «χτυπήματα» έκλεισε στα 4.044.444 ευρώ, δηλαδή 839.944 ευρώ παραπάνω.

Ισχυρή παρουσία στην αγορά ακινήτων της Βουλγαρίας

Ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Βουλγαρία σε διάφορους κλάδους εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Στον τομέα του real estate, έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη σημαντικών γραφειακών συγκροτημάτων υψηλών προδιαγραφών στη Σόφια, η συνολική επιφάνεια των οποίων προσεγγίζει τα 50.000 τ.μ. και τα οποία διαθέτουν πιστοποίηση Leed Certificate Green Building, ενώ έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις. Αυτή τη στιγμή, ο κ. Μαυρόπουλος διατηρεί στην ιδιοκτησία του δύο business centres στη βουλγαρική πρωτεύουσα, με συνολική επιφάνεια 25.000 τ.μ., όπου στεγάζονται κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες (π.χ. Coca-Cola Company, Coca-Cola BSO), μεγάλες φαρμακευτικές ,εταιρείες ΙΤ,κλπ.

Παράλληλα, έχει στην κατοχή του οικόπεδα προς ανάπτυξη στη Σόφια συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τ.μ., όπου ήδη σχεδιάζεται να αναπτυχθούν οικιστικά συγκροτήματα, logistic centres κ.ά.

Εταιρείες συμφερόντων του κ. Μαυρόπουλου έχουν, επίσης, στην ιδιοκτησία τους εμπορικό κέντρο (mall) επιφάνειας περίπου 32.000 τ.μ. στην ιστορική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Βέλικο Τέρνοβο, καθώς και ένα retail park 16.000 τ.μ. στη Βάρνα, τη μεγαλύτερη βουλγαρική πόλη στη Μαύρη Θάλασσα. Ενδεικτικά σε αυτά τα εμπορικά κέντρα στεγάζονται ως μισθωτές κορυφαίες διεθνείς εταιρείες όπως Η&Μ, LC Waikiki, New Yorker, Pepco, Decathlon και Jysk.

Συνολικά, ο Όμιλος Μαυρόπουλου διαχειρίζεται στη Βουλγαρία περίπου 75.000 τ.μ. γραφειακών και εμπορικών χώρων, όπου στεγάζονται περισσότεροι από 100 ενοικιαστές.

Ο Πρόδρομος Μαυρόπουλος έχει σπουδάσει Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σόφιας, ενώ είναι ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της γειτονικής χώρας. Έχει διατελέσει, από το 2011 μέχρι και το 2021 Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Σόφια, ενώ συμμετέχει επί σειρά ετών και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων της Βουλγαρίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για ακίνητα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το παραθαλάσσιο ακίνητο
στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας καθώς και σε ορισμένους άλλους διαγωνισμούς.

Με την απόκτηση του 50% του ακινήτου των Μύλων Αλλατίνη, πάντως, κάνει μια εντυπωσιακή «είσοδο» στο εγχώριο real estate. Όσο για την «επόμενη μέρα» του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις το προσεχές χρονικό διάστημα…

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος επιτηδεύματος: ποιοι γλιτώνουν €1.000 (και πλέον) το 2023

Matrix Pack: Ο ελληνικός όμιλος που κατακτά τον κόσμο με τα χάρτινα καλαμάκια του (pics)

Ο μέτοχος Α2, το ΚαΚαΠα και ένα (τόσο δα) «ξεπλυματάκι», οι δυο που αγοράζουν Σέριφο, το Κολέγιο Ελληνικού και μια βαλίτσα με 1 εκατ. ευρώ 

 

Σχετικα αρθρα

Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την Ιntrakat

admin

Στο 59,42% αυξήθηκε το ποσοστό της Πειραιώς στην MIG

admin

Μπλε Κέδρος: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η αγορά ακινήτου στην Αθήνα έναντι €4,1 εκατ.

admin

ΟΛΘ: Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

admin

Μπλε Κέδρος: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4-Aλλαγή χρήσης κεφαλαίων απ΄την ΑΜΚ

admin

Μπλε Κέδρος: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4 για την αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων από την ΑΜΚ

admin

JTI: Το συμπεριληπτικό νομικό πλαίσιο είναι ένας ακόμη λόγος που συνεχίζουμε την επένδυσή μας στην Ελλάδα

admin

ΕΦΕΤ: Στάση εργασίας κήρυξαν οι εργαζόμενοι

admin

ΕΥΔΑΠ: Η Παρασκευή Νιάρου η νέα Γενική Διευθύντρια Πελατών

admin

H Παρασκευή Νιάρου, νέα Γενική Διευθύντρια Πελατών στην ΕΥΔΑΠ

admin

NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G και 5G πανελλαδικά

admin

Intrakat και Ελλάκτωρ επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ (upd)

admin