Image default
Οικονομία

Πώς ο Βασιλιάς Κάρολος «κάνει οικονομία» για το Βρετανικό Δημόσιο

Η οικονομική κρίση, ο πληθωρισμός και κυρίως το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής στην Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τον βασικό «πονοκέφαλο» για την Κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ. Ο Βασιλιάς Κάρολος έχοντας κάνει εκτενή αναφορά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στην φτώχια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία ήρθε σήμερα να δώσει «ανάσα» στα έξοδα του Κράτους. 

Με επιστολή που έχει στείλει τόσο στον Πρωθυπουργό της χώρας όσο και στον υπουργό οικονομικών ο Βασιλιάς Κάρολος έχει ζητήσει να μειωθεί το ποσοστό των εσόδων που λαμβάνει ο βασιλικός οίκος από το Βρετανικό Δημόσιο ως αμοιβή για την εκχώρηση των γαιών του.

Σημειώνεται πως η βασιλική οικογένεια λαμβάνει περί το 15% των εσόδων που έχει το Βρετανικό δημόσιο από την εκμετάλλευση γαιών αλλά και της θάλασσας καθώς είναι η νόμιμη κάτοχος όλων των παραλίων του νησιού. Ο Κάρολος σημειώνει στις επιστολές του πως δεν επιθυμεί να λάβει υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία το 15% των εσόδων από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής που αξιοποιούν τα στενά της Βρετανίας με την Ιρλανδία για τις ανεμογεννήτριές τους. Ενημέρωσε επίσης πως θα χορηγήσει άδεια προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω επενδύσεις στα συγκεκριμένα υποθαλάσσια οικόπεδα χωρίς πρόσθετες οικονομικές αξιώσεις από τον Οίκο του.

Το 2022 η βασιλική οικογένεια έλαβε περισσότερα από 86 εκατομμύρια λίρες για την χορήγηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων χρήσης κάτι το οποίο με βάση των επενδυτικό σχεδιασμό στα τέλη του 2023 θα ισοδυναμούσε σε ένα ποσό μεγαλύτερο από 150 εκατομμύρια λίρες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Βρετανία δείχνουν σταθερά θετική άποψη για τον θεσμό της βασιλείας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των Βρετανών αλλά σταθερά αρνητική για τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτείται ο θεσμός.

Σχετικα αρθρα

Πηγές αγοράς για καύσιμα: Η μικρή πτώση στις τιμές θα είναι πρόσκαιρη

fastpath

Αυτοκινητόδρομος «Ιωάννινα – Κακαβιά»: «Άρωμα» εμπλοκής στον διαγωνισμό των 310 εκατ. ευρώ – Η «κοινοπραξία των μικρών»

admin

Παγκόσμια Τράπεζα: Μια δεκαετία ανάπτυξης κινδυνεύει να χάσει η παγκόσμια οικονομία

fastpath

Γιατί μειώθηκαν καταθέσεις και χορηγήσεις τον Φεβρουάριο

admin

BlackRock: Οι αγορές κάνουν λάθος – Δεν θα μειώσει τα επιτόκια φέτος η Fed

admin

Handelsblatt: Απόβαση του Ιβάν Σαββίδη στα ελληνικά λιμάνια!

admin

Από 60 – 200 ευρώ η επιχορήγηση για τη μετατροπή κτηρίων σε “έξυπνα” (ευρυζωνικές συνδέσεις, “έξυπνοι” μετρητές)

admin

Σύνοδος υπ. Ενέργειας: «Ναι» της Ελλάδας στον νέο «κόφτη» κατανάλωσης αερίου – Υπέρ ριζικών αλλαγών στον ηλεκτρισμό

fastpath

Real Estate: Πόσο νοικιάζονται τα γραφεία – Η «εικόνα» σε βασικούς οδικούς άξονες, οι ταχύτητες και το Airbnb

admin

Η Alpha Bank συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος

admin

Γιατί οι καταθέτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αναμείνατε στο… ακουστικό σας

admin