Image default
Αγορές

«Πέταξε» ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street-Τρίτη σερί εβδομάδα κερδών

«Πέταξε» ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall Street-Τρίτη σερί εβδομάδα κερδών

«Φρένο» σε ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων μπήκε την Παρασκευή (20/1) στη Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας, λαμβάνοντας ώθηση από τα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη της Netflix, αλλά και από το «τσεκούρι» στις θέσεις εργασίας της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1% στις 33.375,49 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1,85% στις 3.971 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 2,66% στις 11.140,43 μονάδες. Οι επιδόσεις αυτές επέτρεψαν στον Nasdaq να σημειώσει την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδό του, ωστόσο οι άλλοι δύο δείκτες δεν απέφυγαν τις απώλειες. Συγκεκριμένα, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,55%, ενώ αντίθετα ο Dow Jones διολίσθησε 2,71% και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,67%.

Η μετοχή της Netflix «απογειώθηκε» σήμερα κατά 8,46% μετά τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις για προσθήκη περισσότερων από το αναμενόμενο συνδρομητών το δ’ τρίμηνο του 2022. Ειδικότερα, οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 7,66 εκατ. έναντι 4,57 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Σε άλλα νέα που αφορούν την εταιρεία, αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο συνιδρυτής της Netflix, Reed Hastings.

Από την πλευρά της, η Alphabet ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας και συγκεκριμένα προανήγγειλε 12.000 απολύσεις, στέλνοντας τις μετοχές της κατά 5,34% υψηλότερα. Τα σημερινά κέρδη οδήγησαν τον δείκτη υπηρεσιών επικοινωνίας σε «άλμα» 3,96% καταγράφοντας την κορυφαία επίδοση μεταξύ των 11 βασικών τομέων του δείκτη S&P 500. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κλάδος σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 30 Νοεμβρίου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,02 εκατ. μονάδων τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2010. Παράλληλα, αυτή ήταν η ενδέκατη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Ανοδικά εβδομαδιαία σερί για πετρέλαιο και χρυσό

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες ενισχύθηκαν για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Στηρίγματα στον «μαύρο χρυσό» παρείχε η αύξηση της ζήτησης που δεν επηρεάζεται από την απελευθέρωση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε εβδομαδιαία άνοδο κατά 8,4 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μετά από μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατά 19 εκατ. βαρέλια μια εβδομάδα νωρίτερα.

Στο πεδίο των συναλλαγών, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 98 σεντς ή 1,2% στα 81,31 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI κέρδισε 1,8%. Το νέο συμβόλαιο για τον Μάρτιο πρόσθεσε 1,03 δολάρια ή 1,3% στα 81,64 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 1,47 δολάρια ή 1,7% στα 87,63 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το Brent ενισχύθηκε κατά 2,8%.

Άνοδο σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση κατέγραψε ο χρυσός. Μάλιστα, αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το πολύτιμο μέταλλο. Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 4,30 δολάρια ή 0,2% στα 1.928,20 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 0,3%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 7 σεντς ή 0,3% στα 23,935 δολάρια η ουγγιά, χάνοντας ωστόσο 1,8% στην εβδομάδα. Ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 2 σεντς ή 0,5% στα 4,2515 δολάρια η λίβρα, κερδίζοντας 0,8% στην εβδομάδα.

 • WALL STREET ΗΠΑ
 • Nasdaq
 • Netflix
 • Alphabet
 • χρυσός
 • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
 • μεταπωλήσεις κατοικιών

  Σχετικα αρθρα

  Ανοδικό rebound στις ευρωαγορές με τραπεζικά «καύσιμα»

  admin

  Το deal της SVB δίνει ώθηση στη Wall Street

  admin

  Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

  admin

  Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με φόντο τράπεζες και μάκρο

  admin

  Αντιστάθηκε στους τραπεζικούς κλυδωνισμούς η Wall Street- Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη

  admin

  Η Deutsche Bank «κοκκίνισε» τις ευρωαγορές-Βαριές τραπεζικές απώλειες

  admin

  Οι τράπεζες ταλανίζουν εκ νέου τη Wall Street

  admin

  Οι τράπεζες… βυθίζουν τις ευρωαγορές- Πτώση άνω του 2%

  admin

  Πτώση άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών ελέω τραπεζών

  admin

  Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Βαρίδια» μάκρο και… Γέλεν

  admin

  Η αλλαγή «πλεύσης» της Γέλεν ενίσχυσε τη Wall Street

  admin

  Τέλος στο ανοδικό σερί των ευρωαγορών- Πιέσεις λόγω επιτοκίων

  admin