Image default
Οικονομία

Παρατημένα καρότσια σούπερ μάρκετ – Πόσο κοστίζει στις επιχειρήσεις αυτή η μάστιγα

Πέρυσι, η Walmart πλήρωσε 23.000 δολάρια σε πρόστιμα που επιβλήθηκαν για εγκαταλελειμμένα καρότσια αγορών στη μικρή πόλη Dartmouth της Μασαχουσέτης

Newsroom
- AP

Πονοκέφαλο προκαλεί σε αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και πολυκαταστημάτων, διεθνώς, η μάστιγα των παρατημένων καροτσιών αγορών.

Η Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, ξόδεψε το 2021 και το 2022 περίπου 47.000 δολάρια για να συγκεντρώσει περίπου 3.000 καροτσάκια των σούπερ μάρκετ, παρατημένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η Φαγιέτβιλ, στη Βόρεια Καρολίνα, ξόδεψε 78.468 δολάρια για τη συλλογή καροτσιών, από τον Μάιο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022.

Τα καρότσια εξακολουθούν να… περιφέρονται μακριά από τα καταστήματά τους, προκαλώντας πονοκεφάλους σε τοπική αυτοδιοίκηση και λιανοπωλητές.

Τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια αγορών αποτελούν μάστιγα για τις γειτονιές, καθώς πολλές φορές είναι παρατημένα σε σημεία που μπλοκάρουν διασταυρώσεις, πεζοδρόμια και στάσεις λεωφορείων. Καταλαμβάνουν θέσεις αναπήρων σε χώρους στάθμευσης και καταλήγουν σε χαντάκια και πάρκα.

Επίσης, φράζουν τα δημοτικά συστήματα αποχέτευσης και απορριμμάτων και προκαλούν ατυχήματα.

Χασούρα

Δεν υπάρχουν εθνικά δεδομένα στις ΗΠΑ για τις απώλειες καροτσιών αγορών, αλλά οι λιανοπωλητές χάνουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο αντικαθιστώντας τα χαμένα και κατεστραμμένα καρότσια, λένε οι ειδικοί της αγοράς. 

Πληρώνουν πωλητές για να μαζεύουν παρατημένα καρότσια και επιβαρύνονται με πρόστιμα από τους δήμους για παραβίαση της νομοθεσίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, χάνουν πωλήσεις, εάν δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα καρότσια για τους πελάτες κατά τις ώρες αιχμής.

Πέρυσι, η Walmart πλήρωσε 23.000 δολάρια σε πρόστιμα που επιβλήθηκαν για εγκαταλελειμμένα καρότσια αγορών στη μικρή πόλη Dartmouth της Μασαχουσέτης.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι στο  Dartmouth μάζεψαν περισσότερα από 100 καρότσια Walmart που ήταν διάσπαρτα στην πόλη και τα έβαλαν  σε μια από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της πόλης. Όταν η Walmart υπέβαλε αίτηση για νέα οικοδομική άδεια, η εταιρεία ενημερώθηκε ότι έπρεπε να πληρώσει στην πόλη χιλιάδες δολάρια σε ημερήσια τέλη αποθήκευσης.

Όλο και περισσότεροι δήμοι σε όλη τη χώρα προτείνουν νόμους για την πάταξη του φαινομένου. Επιβάλλουν πρόστιμα στους λιανοπωλητές για εγκαταλελειμμένα καρότσια και τέλη για υπηρεσίες ανάκτησης, ενώ αναγκάζουν τα καταστήματα να κλειδώνουν τα καρότσια τους. Κάποιο δήμοι επιβάλλουν πρόστιμα στα  άτομα που αφαιρούν τα καρότσια από τα καταστήματα.

Ο Matthew Dodson, πρόεδρος της Retail Marketing Services, η οποία  υπηρεσίες σε κορυφαίους λιανοπωλητές σε πολλές δυτικές πολιτείες, είπε ότι τα χαμένα καροτσάκια είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 2022, η Retail Marketing Service μίσθωσε επιπλέον καρότσια σε εμπόρους λιανικής και πήρε πίσω το 91% των περίπου 2.000 καροτσιών της, από 96% το προηγούμενο έτος.

Με πληροφορίες από CNN

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Σχετικα αρθρα

Άδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είναι σταθερά πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

fastpath

ΕΤΑΑ: Ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα έργα InvestEU – Χρηματοδότηση για για πράσινη κινητικότητα και ενέργεια

admin

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Πάνω από τον στόχο κατά 1,245 δισ. τα φορολογικά έσοδα το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023

admin

Ν. Μηταράκης: Παράταση της διαδικασίας για εισδοχή εργατών γης

admin

ΤτΕ: Νέα μείωση των καταθέσεων τον Φεβρουάριο

admin

Η εφορία ψαλιδίζει το ποσοστό αύξησης του κατώτατου μισθού

admin

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την οικονομική προοπτική του Δήμου Αθηναίων

fastpath

Προϋπολογισμός: Ποιοι φόροι γέμισαν τα κρατικά ταμεία το πρώτο δίμηνο

admin

ΤτΕ: «Βουτιά» 1,456 δισ. στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο

admin

Τουρισμός: Ελληνική πρωτιά σε πωλήσεις στη Γαλλία τον Φεβρουάριο

admin

Φθηνό «πράσινο» ρεύμα στις βιομηχανίες: Νέες διαπραγματεύσεις με Κομισιόν για πρεμιέρα στις αρχές 2024

admin

Οι δύο «κρυφοί» θησαυροί που φέρνει η αναβάθμιση

fastpath