Image default
Τοις Μετρητοίς

Nasdaq – Apple: Κάτι φαίνεται να αλλάζει για τους Bulls

Nasdaq – Apple: Κάτι φαίνεται να αλλάζει για τους Bulls

Κάτι θέλει να γράψει στον ανοδικό τοίχο ο  ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100  αλλά κάπου εκεί στην περιοχή αντίστασης των 11600 μονάδων κάποιος του βάζει τρικλοποδιά και πέφτει πάλι προς τα κάτω. Τώρα με τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής ο δείκτης κάνει άλλη μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα βήμα ανόδου στην εν λόγω περιοχή. Στη περίπτωση τώρα που ο δείκτης περάσει με επιτυχία πάνω από τις 11600 μονάδες τότε θα ανοίξει το βήμα του για τις 12100 μονάδες φλερτάροντας στην πορεία τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών που διέρχεται από τις 11990 μονάδες.

Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι  πολλές μετοχές που είχαν φάει τα μούτρα τους το 2022 έχουν αρχίσει και ξεθαρρεύουν γράφοντας ένα ισχνό μεν αλλά αρκετά καλό εναρκτήριο ποσοστό για το 2023, όπως για παράδειγμα η Tesla (TSLA) +12,62%, η Amazon (AMZN) +13,80%, η NVIDIA (NVDA) +20,12% και η META Platforms (META) +13,48%.

 

Κατά γράμμα συνεχίζει να ακολουθεί στη διαγραμματική της ανάλυση η μετοχή της Apple (AAPL) το μακροπρόθεσμο καθοδικό κανάλι που αποτυπώνεται ανάμεσα στις δύο πλευρές “R” και “S”. Τελευταία μάλιστα η μετοχή πήγε και ακούμπησε το κάτω όριο του καναλιού στα 124 δολάρια και αντέδρασε έντονα ανοδικά προς τα 138 δολάρια ή ένα +13%. Το σημείο όμως που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της αλλά και στην πορεία τόσο του S&P 500 όσο και του Nasdaq μιας που είναι η βασίλισσα των κεφαλαιοποιήσεων είναι τα 150 δολάρια.

Πάνω από εκεί η μετοχή θα πάρει ανοδικό αέρα κοιτώντας πλέον στα μάτια την άνω πλευρά του καναλιού στα 170 δολάρια περίπου. Στις 2 Φεβρουαρίου θα μάθουμε και για  το 4ο τρίμηνο του 2022.  

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

January 22, 2023

Σχετικα αρθρα

Cenergy Holdings: Αξίζει μια θέση στο “Billion Club”

admin

Τρομακτικό το upside της μετοχής του ομίλου FOURLIS

admin

Η μόνη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία οδεύει πρός δημόσια πρόταση

fastpath

Η αυτοκρατορία της Viohalco και η “hot” θυγατέρα

admin

Το σκιάχτρο της ύφεσης προβληματίζει τη Wall Street

fastpath

Η γκαντεμιά της μαύρης πόρτας των 1000 μονάδων

fastpath

Ο πολιορκητικός κριός και η επίθεση των κατασκευών

admin

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ: Σε εξωφρενική υστέρηση σε σχέση με την αγορά

admin

MSCI Emerging Markets: Το «μάνα εξ ουρανού» για το ΧΑΑ.

admin

Wall Street: Θα έρθουν οι Bulls στο προσκήνιο ;

fastpath

ΧΡΥΣΟΣ: Άνοιξε η “επιγραφή” των 2000 δολαρίων

admin

ΕΥΡΩ: Ασυνήθιστα μεγάλα κέρδη σε σχέση με το δολάριο

fastpath