Image default
Αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα «πληγώνουν» τη Wall Street- Τεχνολογικό sell off

Τα εταιρικά αποτελέσματα «πληγώνουν» τη Wall Street- Τεχνολογικό sell off

Με ισχυρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (25/1) στη Wall Street, με τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα να επηρεάζουν προς το χειρότερο το κλίμα στην αγορά.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται χαμηλότερα, καθώς οι τριμηνιαίες ενημερώσεις από τη Microsoft και την Boeing ενίσχυσαν τους φόβους για ύφεση, με τις μετοχές της τεχνολογίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,96% στις 33.409,83 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,17% στις 3.969,90 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 1,94% στις 11.114,64 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η Microsoft ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα 52,7 δισ. δολάρια και κέρδη 2,32 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για 52,9 δισ. και 2,3 δολάρια ανά μετοχή. Πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2016, ενώ το guidance είναι αρνητικό. Στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού καταγράφει «βουτιά» 3,7%.

Από την πλευρά της, η Boeing ανακοίνωσε ζημιές 663 εκατ. δολαρίων, με τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες να επηρεάζουν τα μεγέθη της εταιρείας. Ειδικότερα, η Boeing ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση οι ζημιές ήταν 1,75 δολάρια ανά μετοχή.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, μέχρι στιγμής περίπου το 65% των εισηγμένων του S&P 500 έχουν εμφανίσει καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη για το δ’ τρίμηνο του 2022.

«Οι επενδυτές αναζητούν σταθερά guidance και ενδείξεις ανάπτυξης που θα διατηρήσουν την ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, αρκετές εταιρείες αναφέρουν πως το 2023 θα είναι αβέβαιο, ενώ τα εταιρικά τους αποτελέσματα πλήττονται από τον πληθωρισμό» αναφέρει στο CNBC o Quincy Krosby, Chief global strategist της LPL Financial.

Στα μάκρο της ημέρας, η ζήτηση για εβδομαδιαία στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια μειώθηκαν για τρίτη συνεχή περίοδο. Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 7% την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Microsoft
  • Boeing
  • ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • Τεχνολογικές μετοχές

    Σχετικα αρθρα

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

    admin

    Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

    admin

    Μικτό άνοιγμα στις Ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην οικονομία

    admin