Image default
Πρώτο Θέμα

Η μεγάλη προσπάθεια του Abramovich να σώσει την Ουκρανία, τη φήμη του και την περιουσία του

Το γιοτ του κυρίου Αμπράμοβιτς αγκυροβόλησε στην Τουρκία, 10 Ιανουαρίου.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ξεμένει από τύχη. Για σχεδόν ένα χρόνο, ο Ρώσος ολιγάρχης έχει ρίξει τον εαυτό του σε μια μακροχρόνια προσπάθεια να βοηθήσει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να σώσει τη φήμη του στη Δύση και να σώσει την περιουσία του 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δυτικοί αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι θα ήταν σε θέση να ανοίξει το δρόμο για ουσιαστικές συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο έχει στενούς δεσμούς -ακόμη και όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις σε μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Ωστόσο, χωρίς να φαίνεται το τέλος των συγκρούσεων, Ουκρανοί, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διέλυσαν τις προσδοκίες ότι ο κ. Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διαμεσολάβηση του διαλόγου στον πόλεμο. Μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών που βοήθησε στην ενορχήστρωση τον Απρίλιο, τώρα διευκολύνει στενότερες συμφωνίες για ανταλλαγές κρατουμένων και για να βγάλει σιτηρά από την Ουκρανία και αμμωνία από τη Ρωσία.

Στις ΗΠΑ, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι ολοένα και πιο αμφίθυμοι για τον κ. Αμπράμοβιτς. Μέχρι στιγμής έχουν σταματήσει να ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ευρώπη για να του επιβάλουν κυρώσεις, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας.

Η ουκρανική κυβέρνηση πρόσθεσε πρόσφατα τον κ. Αμπράμοβιτς στον δικό της κατάλογο κυρώσεων, αν και οι κυρώσεις βρίσκονται σε αναμονή μέχρι να επιστραφούν όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου. Ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι διέκοψαν για λίγο την επαφή με τον κ. Αμπράμοβιτς αφού το Κίεβο κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα για σφαγές αμάχων στην κατεχόμενη πόλη Μπούτσα την άνοιξη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Στις συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, «μπορεί να διαδραματίσει ρόλο εάν υπάρχει ανάγκη να εμπλακεί σε ορισμένα ζητήματα», δήλωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky. «Αλλά δεν είναι ο ρόλος του μεσολαβητή που είχε στους πρώτους γύρους της διαδικασίας διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Αμπράμοβιτς πρέπει επίσης να συνεχίσει να αποδεικνύει την αξία του στον κ. Πούτιν, ο οποίος έχει καταδικάσει σκληρά τους ολιγάρχες που βγαίνουν εκτός γραμμής.

Η Μόσχα χρησιμοποιεί εδώ και δεκαετίες ενδιάμεσους στη διπλωματία της. «Αλλά ένα back channel συνήθως δεν είναι δημόσιο», είπε ο Thomas Graham, ένας διακεκριμένος συνεργάτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων που υπηρέτησε ως ανώτερος διευθυντής για τη Ρωσία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τζορτζ Μπους. «Και ο Αμπράμοβιτς έχει κερδίσει μεγάλη δημοσιότητα».

Η ασυνήθιστη μεταμόρφωση του κυρίου Αμπράμοβιτς από δισεκατομμυριούχο σε διαπραγματευτή παρασκηνίου ήταν εμφανής σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων τον Σεπτέμβριο, όταν βοήθησε να οδηγήσουν 10 κουκουλοφόρους, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών και Αμερικανών μαχητικών που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία, σε ένα ιδιωτικό τζετ σε έναν ερημικό τερματικό σταθμό αεροδρομίου στη νότια Ρωσία.

Ένας αιματοβαμμένος Βρετανός νόμιζε ότι αναγνώριζε τον Ρώσο, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν ιδιοκτήτης ενός από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αγγλίας, την Chelsea F.C. «Από πού είσαι, φίλε;» Ο Shaun Pinner είπε ότι ρώτησε τον κύριο Abramovich μετά την επιβίβαση.

«Λονδίνο», απάντησε ο κύριος Αμπράμοβιτς.

Αλλά ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει επιστρέψει στο Λονδίνο για περισσότερο από ένα χρόνο και οι κυρώσεις τον εμποδίζουν να ταξιδέψει εκεί. Ενώ ο Ρώσος περιμένει μια ευκαιρία να σπεύσει για την ειρήνη, η πίεση στα περιουσιακά του στοιχεία αυξάνεται, με εισαγγελείς σε διάφορες δικαιοδοσίες να προσπαθούν να αρπάξουν μέρη του πλούτου του για να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Το νησί Τζέρσεϊ της Μάγχης έχει κατασχέσει προσωρινά περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περιουσιακά του στοιχεία, ισχυριζόμενο ότι μπορεί να προέρχονται από διεφθαρμένες συναλλαγές του Κρεμλίνου όταν ο κ. Αμπράμοβιτς έκανε την περιουσία του στη βιομηχανία πετρελαίου πριν από τρεις δεκαετίες. Η δικαιοδοσία, η οποία δεν τον έχει κατηγορήσει επίσημα για εγκλήματα, θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα. Ένας εκπρόσωπος του τμήματος νομικών του Τζέρσεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η καναδική κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν νέο νόμο για να προσπαθήσει να κατασχέσει 26 εκατομμύρια δολάρια που ισχυρίζεται ότι συνδέονται με τον κ. Αμπράμοβιτς. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτά τα κεφάλαια, εάν ανακτηθούν, θα δοθούν στην Ουκρανία.

Saint Helier στο νησί Jersey, όπου οι αξιωματούχοι κατάσχεσαν προσωρινά περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Abramovich.

Ο παλιός σύλλογος του Ρώσου, η Chelsea F.C., πουλήθηκε σε μια ομάδα υπό την ηγεσία του συνιδιοκτήτη των Los Angeles Dodgers, Todd Boehly, υπό τον όρο ότι τα έσοδα περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πήγαιναν για να βοηθήσουν τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Τα χρήματα βρίσκονται επί του παρόντος σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό και περιμένει το πράσινο φως από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για να δοθούν.

Οι αρχές των ΗΠΑ πέρυσι κινήθηκαν για την κατάσχεση των δύο από τα αεροπλάνα του κ. Αμπράμοβιτς, λέγοντας ότι είχαν παραβιάσει ευρύτερες κυρώσεις κατά των πτήσεων προς τη Ρωσία. Ο κ. Αμπράμοβιτς προσέλαβε δικηγόρους στις ΗΠΑ μετά τη μετακόμιση. Οι δικηγόροι του είπαν ότι οι πτήσεις έγιναν για να διευκολυνθούν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία.

«Όταν κάποιος έχει ξεπεράσει την αποτελεσματικότητά του, είναι καιρός να του επιβληθούν κυρώσεις», είπε ο Τζιμ Βάσερστρομ, πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ που έχει εργαστεί σε θέματα κατά της διαφθοράς. «Δεν είναι δωρεάν το πάσο για τη ζωή».

Κανένας άλλος Ρώσος ολιγάρχης δεν τόλμησε να μπει τόσο δημόσια στη σύγκρουση. Αρκετοί άλλοι μεγιστάνες είπαν ότι δεν υπήρχαν πολλά θετικά σε αυτό. Σπάνια τα άτομα καταφέρνουν να διαπραγματευτούν την έξοδο από τις κυρώσεις, είπε ο David Lorello, δικηγόρος στην Covington & Burling LLP στο Λονδίνο.

«Αρκεί να συμμετέχουμε στην παροχή βοήθειας στην απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου; Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να θεωρηθεί από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ως επαρκές», είπε ο κ. Lorello.

Παρά την έλλειψη προόδου του κ. Αμπράμοβιτς στη διευκόλυνση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, κανένας Ρώσος ομόλογός του ή διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει ανταποκριθεί στο ιστορικό διπλωματίας του πίσω καναλιού σε αυτή τη σύγκρουση. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πρόσφατα ότι εργάζονται σε μια νέα φόρμουλα ειρήνης που ελπίζουν να παρουσιάσουν τον Φεβρουάριο. Ο κ. Αμπράμοβιτς παραμένει ένας ενδιάμεσος αποδεκτός από τον κ. Πούτιν και την Ουκρανία και τους συμμάχους της, δήλωσαν άνθρωποι κοντά στο Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο κ. Αμπράμοβιτς δεν υπήρξε ποτέ επίσημος εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Η ζωή ενός διαπραγματευτή εν καιρώ πολέμου δεν είναι τόσο λαμπερή όσο η ζωή που άφησε πίσω του ο κύριος Αμπράμοβιτς στο jet-setting. Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του κ. Αμπράμοβιτς είπαν ότι εστιάζει σε τίποτα άλλο εκτός από θέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο, αναθέτοντας σε μεγάλο βαθμό τις νομικές του μάχες σε μια ομάδα έμπιστων συμβούλων.

Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη ρωσική παραθαλάσσια πόλη Σότσι, την Κωνσταντινούπολη και το Τελ Αβίβ. Τα πολυτελή γιοτ του, που κάποτε έκαναν περιοδεία στην Καραϊβική, τώρα κάθονται στα τουρκικά ύδατα με πληρώματα σκελετών, ασφαλή από τις κατασχέσεις που έχουν υποστεί άλλοι ολιγάρχες στα λιμάνια της Μεσογείου.

Ο κ. Αμπράμοβιτς έχει συναντηθεί προσωπικά με τον κ. Πούτιν και είχε αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με άτομα του στενού περιβάλλοντος του κ. Αμπράμοβιτς και του Κρεμλίνου. Έχει επίσης απευθείας γραμμή με τον αρχηγό του προσωπικού του κ. Πούτιν, Anton Vaino. Ο κ. Αμπράμοβιτς μεταφέρει την ουκρανική άποψη απευθείας στον κ. Πούτιν, σύμφωνα με τον κόσμο, και στη συνέχεια μεταφέρει τις απόψεις του Κρεμλίνου απευθείας στο Κίεβο. Βοηθά σε μικρότερες ανταλλαγές κρατουμένων κάθε λίγες εβδομάδες.

Το κίνητρο του κ. Αμπράμοβιτς τίθεται συχνά υπό αμφισβήτηση μεταξύ των δυτικών αξιωματούχων που το βλέπουν ως μια γυμνή προσπάθεια άρσης των κυρώσεων. Οι κοντινοί του άνθρωποι είπαν ότι έχει εμμονή να σώζει ζωές και να βελτιώνει τις συνθήκες στην Ουκρανία. Έχει εφαρμόσει παρόμοιο ζήλο σε άλλα ανθρωπιστικά έργα και αποκόμισε πολιτικά μερίσματα.

Έχει δώσει περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε εβραϊκές φιλανθρωπικές οργανώσεις και μνημεία του Ολοκαυτώματος. Έδωσε εκατομμύρια στην αναγέννηση της Τσουκότκα, μιας έρημης περιοχής στη ρωσική Αρκτική, όπου ήταν κυβερνήτης για οκτώ χρόνια, μια πράξη που πυροδότησε ένα baby boom στην περιοχή.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του, απολάμβανε ισχυρής πολιτικής υποστήριξης στο Ισραήλ, όπου έχει την υπηκοότητα. Η δουλειά του στην Τσουκότκα τον κράτησε σε καλή κατάσταση με τον κ. Πούτιν.

Ο κ. Αμπράμοβιτς έλαβε μέτρα για να προστατεύσει ορισμένα από τα ξένα περιουσιακά του στοιχεία στην αρχή του πολέμου. Πριν από την εισβολή, καταπιστεύματα που ελέγχονταν από τους Ρώσους και περιείχαν περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων τοποθετήθηκαν στα ονόματα των παιδιών του, σύμφωνα με την κατάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Την ημέρα της εισβολής, μεταβίβασε τον έλεγχο μιας εταιρείας συμμετοχών, της Norma Investments που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, σε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη, θέτοντας προσωρινά την εταιρεία μακριά από το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων. Προσπάθησε επίσης να ξεφορτώσει ακίνητα και επενδύσεις στο Λονδίνο σε λογαριασμούς hedge funds των ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει σκεπτικισμό ότι θα μπορούσαν να παγώσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας του κ. Αμπράμοβιτς ακόμη κι αν του επιβάλουν κυρώσεις, καθώς ένα μικρό μέρος του ανήκει πλέον άμεσα σε αυτόν.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οργανισμός που διαχειρίζεται πολλές οικονομικές κυρώσεις, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η δουλειά του κ. Αμπράμοβιτς ως διαπραγματευτής ξεκίνησε με ένα τηλεφώνημα αργά το βράδυ από έναν γνωστό, τον κινηματογραφιστή Alexander Rodnyansky, ο γιος του οποίου συμβουλεύει επίσης τον Ουκρανό πρόεδρο. Ο κ. Ροντνιάνσκι είπε ότι οι Ουκρανοί χρειάζονταν κάποιον για να παραδώσει την αβέβαιη αλήθεια στον κ. Πούτιν και να τον κάνει να σταματήσει τις μάχες.

Ο κ. Αμπράμοβιτς συμφώνησε να προσπαθήσει και υπέβαλε το σχέδιό του να είναι μεσολαβητής στο Κρεμλίνο.

Καθώς άρχισε να αναπτύσσεται πολιτική και δημόσια οργή για τον πόλεμο, ο κ. Αμπράμοβιτς συμφώνησε να πουλήσει την Τσέλσι, την αγιασμένη ποδοσφαιρική του ομάδα. Το έργο του στην Ουκρανία ήταν επικίνδυνο. Μετά από μια συνάντηση στο Κίεβο στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Αμπράμοβιτς και δύο Ουκρανοί ειρηνευτικοί διαπραγματευτές υπέστησαν ύποπτη επίθεση δηλητηρίασης, με ερεθισμένα μάτια και ξεφλουδισμένο δέρμα. Ανάρρωσαν.

Επιστρέφοντας στο δρόμο λίγες εβδομάδες αργότερα, ο κ. Αμπράμοβιτς πήγε στο Κίεβο για να συνομιλήσει με Ουκρανούς διαπραγματευτές που επρόκειτο να συναντηθούν με τους Ρώσους ομολόγους τους στο Βόσπορο για να συζητήσουν βήματα προς ένα πιθανό ειρηνευτικό σχέδιο.

«Ήταν πολύ χρήσιμο», είπε τότε ο Ντέιβιντ Αραχαμία, επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας. «Λαμβάνουμε κάποιες άτυπες απόψεις για πράγματα που είναι σημαντικά για τη Ρωσία». Οι συνομιλίες στη συνέχεια κατέρρευσαν.

Έκτοτε, ο κ. Αμπράμοβιτς έχει διατηρήσει την εστίασή του στη διπλωματία, αλλά έχει αλλάξει τις προτεραιότητές του από μια ευρεία ειρηνευτική συμφωνία, η οποία φαίνεται όλο και πιο απρόσιτη, σε στενότερους στόχους, σύμφωνα με τους κοντινούς του ανθρώπους. Εργάστηκε ως πίσω δίαυλος μεταξύ των πλευρών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με μια συμφωνία που μεσολάβησε μέσω του ΟΗΕ, η οποία επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών γεωργικών προϊόντων μέσω της κατεστραμμένης από τον πόλεμο περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Τον Ιούλιο, φωτογραφήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής της συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών συμβουλεύτηκαν να περάσουν από τον κ. Αμπράμοβιτς για να επιτευχθεί η συμφωνία, δήλωσε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, ο οποίος συμμετείχε στη σύναψη της συμφωνίας. «Σε περιπτώσεις επαφής, ήταν πάντα χρήσιμος», είπε ο κ. Γκρίφιθς σε ένα -.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης πορτογαλική υπηκοότητα, μηνύει την ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ισχυρίζεται ότι τα δικαιώματά του ως πολίτη της ΕΕ έχουν παραβιαστεί.

Τον Νοέμβριο είχε μια σπάνια νομική νίκη όταν ένα δικαστήριο στο νησί Τζέρσεϊ διέταξε την τοπική αστυνομία να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει άγνωστες αποζημιώσεις, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αστυνομία είχε παράνομα εντάλματα για έρευνα σε ακίνητα που συνδέονται με αυτόν νωρίτερα αυτό το έτος. Οι αρχές του Τζέρσεϊ δήλωσαν ότι η έρευνα για τον κ. Αμπράμοβιτς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρά τον έλεγχο στην Ευρώπη, η Norma Investments, η εταιρεία χαρτοφυλακίου που κάποτε συνδέθηκε με τον κ. Αμπράμοβιτς, κατάφερε να μετακινήσει κεφάλαια στα χρηματοπιστωτικά συστήματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Τον Απρίλιο, μετά τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, η Norma πούλησε ένα μερίδιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν προγραμματιστή εφαρμογών του Ισραήλ στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ Zedge Inc., σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και τις εταιρικές δηλώσεις του Zedge. Μια ασυνήθιστη ρήτρα στα έγγραφα της συμφωνίας ανέφερε ότι κανένας από τους μετόχους που πωλούσαν δεν υπόκειται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο, ο κ. Αμπράμοβιτς βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία και συναντούσε τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για να διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων του πολέμου. Ο στόχος ήταν να ανταλλάξουν 200 Ουκρανούς με 55 Ρώσους και έναν Ουκρανό πολιτικό υπέρ του Κρεμλίνου. Επίσης, θα απελευθερωθεί: μια ομάδα πολιτών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου που είχαν συλληφθεί στις μάχες.

Τον επόμενο μήνα, ο κ. Αμπράμοβιτς βρισκόταν στο Ροστόφ-ον-Ντον στη Ρωσία για να εξασφαλίσει προσωπικά ότι δεν υπάρχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Οι εμπλεκόμενοι Σαουδάραβες αξιωματούχοι δεν μιλούσαν ρωσικά και είχαν μικρή εμπειρία από τέτοιες συμφωνίες, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα. Καθώς στεκόταν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, ο Βρετανός κρατούμενος κ. Πίνερ είπε σε άλλον Βρετανό αιχμάλωτο ότι αναγνώρισε τον κ. Αμπράμοβιτς να περπατά σιωπηλά γύρω από τον άδειο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Ο κρατούμενος, είπε ο κύριος Πίνερ, του είπε να μην είναι γελοίος: «Τι θα κάνει εδώ;»

Σχετικα αρθρα

Η νέα τραπεζική πραγματικότητα

admin

Η κινεζική τραγωδία του Xi Jinping και ο επικείμενος 3ος παγκόσμιος πόλεμος

admin

Ο “γόρδιος” δεσμός της Deutsche Bank

admin

Χρηματιστήριο: Έλλειψη εμπιστοσύνης = Διακυμάνσεις + Στρες

admin

Τρόμος πάνω από τις ευρωπαϊκές τράπεζες 

admin

Alpha Bank: Διαταραχές στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές και ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος

admin

FED:Νέα αύξηση των επιτοκίων με το βλέμμα στις τράπεζες 

admin

ΗΠΑ:Το επικείμενο μεγάλο τραπεζικό κράχ…

admin

Που πάνε οι αγορες; 

admin

Το weekend που άλλαξε τον τραπεζικό χάρτη

admin

Ελ-Εριάν: Ναι, ήταν διάσωση – Κινδυνεύουν άλλες τράπεζες;

admin

Η επικείμενη συντριβή της Ρωσίας και το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής – George Soros

admin