Image default
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν έχουμε περιθώριο επανάπαυσης, παρά τις θετικές προοπτικές της Ελλάδας

Ως «Υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023» βραβεύτηκε στην Λαμία ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή διάκριση στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για τις επιδόσεις και την πρόοδο της χώρας μας στο κρίσιμο πεδίο της οικονομίας. Μάλιστα, έκανε λόγο για έναν δύσκολο αλλά παραγωγικό κύκλο, ο οποίος «αποτελεί, παράλληλα, προάγγελο για ακόμα περισσότερες επιτυχίες για τη χώρα μας, ακόμα μεγαλύτερες κατακτήσεις για τον λαό μας, ακόμα καλύτερες προοπτικές για τα παιδιά μας, ακόμα πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές διεκδικήσεις για τον τόπο μας».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για μία αδιάλειπτη προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και συνεχίζεται». «Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για όσα, μαζί, κατακτήσαμε, γιατί κατακτήσαμε πολλά. Πρέπει να είμαστε και αισιόδοξοι για όσα θα έρθουν. Γιατί, ρεαλιστικά, οι προοπτικές της Ελλάδας είναι θετικές. Όμως, θέλω να σας πω, με έμφαση, ότι δεν έχουμε περιθώριο επανάπαυσης. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Και θα την κάνουμε, όλοι μαζί, σε κλίμα εθνικής ευθύνης και σοβαρότητας, με τη μέγιστη δυνατή πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, σφυρηλατώντας, περαιτέρω, την κοινωνική συνοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απέδωσε την βράβευσή του όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι «Αφορά το κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις, την πολιτική και υπηρεσιακή πυραμίδα του υπουργείου Οικονομικών. Αφορά τους συνεργάτες μου, η πλειοψηφία των οποίων κατάγεται από τη Φθιώτιδα – μερικοί δε εξ αυτών από την Άμπλιανη. Πολύτιμοι συνεργάτες που αναδεικνύουν, την τελευταία τετραετία, με το ήθος και την εργατικότητά τους, τις ρίζες, τις αρχές και τις γνώσεις τους. Αφορά σε εσάς, που με τιμάτε, αδιαλείπτως, με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας. Εσάς που μοιραζόμαστε κοινά όνειρα, κοινές αγωνίες, κοινούς στόχους, κοινούς προβληματισμούς, κοινές αξίες, κοινά ιδανικά. Αξίες και ιδανικά βγαλμένα από τα «σπλάχνα» του τόπου μας».

Η εν λόγω εκδήλωση έλαβε χώρα στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σχετικα αρθρα

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

admin

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Ανανέωση της θητείας ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή»

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin