Image default
Αγορές

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα- Βλέμματα σε μάκρο και κεντρικές τράπεζες

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα- Βλέμματα σε μάκρο και κεντρικές τράπεζες

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (31/1), με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

Οι μετοχές των περισσότερων κλάδων διαπραγματεύονται χαμηλότερα, με αυτές που σχετίζονται με εξόρυξη να ηγούνται των απωλειών υποχωρώντας κατά 1,2%.

Ακόμη και οι τράπεζες, οι οποίες αρχικά κατέγραψαν άνοδο μετά τα αποτελέσματα της UniCredit και της UBS που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, παρέμειναν αμετάβλητες λίγο μετά το άνοιγμα. Μόνο οι μετοχές τροφίμων και ποτών καταγράφουν άνοδο 0,2%.

Οι traders αναμένουν ευρέως αύξηση 25 μονάδων βάσης στα επιτόκια της Federal Reserve, αλλά θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα σχόλια για ενδείξεις σχετικά με το πόσο περαιτέρω σκοπεύει να τα αυξήσει ή πότε σκοπεύει να τα μειώσει. Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της την Τετάρτη, με τη συνεδρίαση να ξεκινά σήμερα.

Την Πέμπτη αναμένεται η σχετική απόφαση και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και της Τράπεζας της Αγγλίας. Τα… προγνωστικά κάνουν λόγο για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Οι ευρωπαϊκές αγορές θα παρακολουθούν τα στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του τέταρτου τριμήνου της ευρωζώνης που θα δημοσιευθούν την Τρίτη, μια μέτρηση ενδεικτική για την κατάσταση της υγείας της περιοχής.

Στη Γαλλία, τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε από 0,2% σε 0,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αλλά η άνοδος ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,70% στις 451,24 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,67% στις 15.024,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,58% στις 7.041,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,70% στις 7.730,78 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,29% στις 26.260 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,39% στις 9.014,18 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει άνοδο 0,06% στις 5.879,82 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin

    Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

    admin

    Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

    admin

    Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

    admin

    Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

    admin

    Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

    admin

    Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

    admin

    Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

    admin

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    admin

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    admin

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin