Image default
Πολιτική

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες στα νησιά

Τσαβούσογλου

Ανοιχτός εκβιασμός του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ 

Ανοιχτός εκβιασμός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος «βγάζει τη γλώσσα στο ΝΑΤΟ». Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε λίγο – πολύ ότι είτε Σουηδία και Φινλανδία θα μπουν στο ΝΑΤΟ με τους όρους της Άγκυρας, ή δεν θα μπουν, ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος να τους επιτεθεί η Ρωσία!

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ας πούμε ότι, αν ξέρατε ότι η Ρωσία επρόκειτο να επιτεθεί στη Σουηδία ή στη Φινλανδία τις επόμενες εβδομάδες, και ήσασταν ο μόνος που το ήξερε, θα τους δεχόσασταν στο ΝΑΤΟ;

Τσαβούσογλου: Οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή, ό,τι και αν είναι, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Όσο εφαρμόζουν αυτή την τριμερή συμφωνία, η άποψή μας θα είναι θετική. Ωστόσο, χωρίς εφαρμογή αυτών, όποια και αν είναι η κατάσταση, η θέση μας είναι εξαιρετικά άκαμπτη. Όπως είπα στην αρχή, φυσικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες μας για την ασφάλεια. Όχι μόνο (οι ανησυχίες) αυτών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέμεινε στην προκλητική στάση της Άγκυρας για τα ελληνικά νησιά. «Oπότε λοιπόν όταν η Ελλάδα π.χ. παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 καθώς και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Στέλνω επιστολή στον ΟΗΕ ότι είναι ξεκάθαρη παραβίαση των συνθηκών» ανέφερε εξάλλου, υπενθυμίζοντας την προκλητική τουρκική επιστολή του Οκτωβρίου. 


Νέα επίθεση στη Σουηδία: «Μην προσπαθείς άδικα» 

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Σουηδία, εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. 

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ…. Σουηδία! Μην προσπαθείς άδικα. Όσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε ᾽᾽ναι᾽᾽ στην ένταξη σας στο ΝΑΤΟ». 

Ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα διαχωρίζει πλέον το ζήτημα της ένταξης της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ από του Ελσίνκι. «Στο θέμα της Φινλανδίας η άποψη μας είναι θετική, αλλά για Σουηδία είναι αρνητική. Να το ξέρετε» διεμήνυσε.

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

admin

Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα «Δημοκράτες»

admin

Γιάννης Οικονόμου – Βουλή: Τραμπισμός α αλ γκρέκα, αυτή τη φορά με επισπεύδοντα τον κ. Ανδρουλάκη

admin

ΝΔ: Η δήλωση Παππά για προσυνεννόηση επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρονται για τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

admin

Εμφύλιος στο «μέτωπο της δυσπιστίας»: Διορθωτική δήλωση Παππά μετά τον πολιτικό σάλο

admin

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης η πρόταση δυσπιστίας  – Η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στη Βουλή

admin

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά: Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται

admin