Image default
EUROBANK

Eurobank: Στις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως για τις πρακτικές ESG

Η Eurobank έλαβε τη διεθνή διάκριση ESG Industry Top Rated και εντάχθηκε για πρώτη φορά στη λίστα Sustainalytics’ 2023 Top-Rated ESG Companies List, την οποία καταρτίζει η Sustainalytics, ο διεθνούς εμβέλειας πάροχος αξιολογήσεων ESG (Environmental. Social, Governance) και δεδομένων σε θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες.

Η σημαντική διάκριση από τη Sustainalytics, μέλους του δικτύου Morning Star, αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση της Eurobank σε πρακτικές ESG, κατατάσσοντάς την μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως.

Στην αξιολόγηση συμμετείχαν 1.017 τράπεζες από όλο τον κόσμο και, μετά από πολύμηνη διαδικασία, η Eurobank πέτυχε στο συγκεκριμένο δείκτη συνολική βαθμολογία 12.1 / low risk, καταγράφοντας αισθητή βελτίωση σε σειρά επιμέρους παραμέτρων που την κατέταξαν στην 59η θέση, πετυχαίνοντας μια εξαιρετική διάκριση στην κατηγορία του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Η σημαντική αυτή αναγνώριση προέκυψε από την αξιολόγηση της απόδοσης και των διοικητικών πρακτικών που εφαρμόζει η Τράπεζα σε ένα ευρύ φάσμα επιδράσεων ESG που περιλαμβάνει τους τομείς Ανθρώπινου Κεφαλαίου, Προστασίας και Ασφάλειας Δεδομένων, Επιχειρηματικής Ηθικής, Εταιρικής Διακυβέρνησης, Διακυβέρνησης Προϊόντων και Ενσωμάτωσης ESG κριτηρίων σε χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις ESG με στόχο την ανάδειξη της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών επιδόσεών της, την αναβάθμιση των σχετικών γνωστοποιήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις πρακτικές της._

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Improving cross-border transactions with India

admin

Ελληνικά τραπεζικά deals στο Ντουμπάι

admin

Eurobank: Βελτίωση διασυνοριακών συναλλαγών με την Ινδία

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

admin

Σε μόλις 21 εισηγμένες το 80% της αξίας του Χρηματιστηρίου

admin

Eurobank: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας – Οι όροι

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

admin

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση εως και πάνω από 180.000€

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

admin

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

admin

Eurobank: Έμφαση στις δραστηριότητες του εξωτερικού

admin

Eurobank: Σε λειτουργία τα νέα γραφεία ανώτατης διοίκησης στο κέντρο της Αθήνας

admin