Image default
Αγορές

Meta και Fed ωθούν προς τα κέρδη τη Wall Street

Meta και Fed ωθούν προς τα κέρδη τη Wall Street

Σημαντική άνοδο καταγράφουν την Πέμπτη (2/2) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με εξαίρεση τον Dow Jones, με τον τεχνολογικό κλάδο να ενισχύεται με ισχυρούς ρυθμούς λόγω της «εκτίναξης» της μετοχής της Meta (μητρική του Facebook).

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,67% στις 33.864,83 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,63% στις 4.145,23 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει «άλμα» 2,02% στις 12.055,23 μονάδες.

Ο τίτλος της Meta ενισχύεται περισσότερο από 19% καθώς λόγω της πτώσης των εσόδων που ανέφερε για το τέταρτο τρίμηνο, ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 40 δισ. δολαρίων. Η εξέλιξη αυτή βοήθησε τους επενδυτές να εξετάσουν τις ζημίες του παρελθόντος στην επιχειρηματική μονάδα που εποπτεύει το metaverse. Ο τεχνολογικός κολοσσός προέβλεψε έσοδα για το τρέχον τρίμηνο μεταξύ 26 και 28,5 δισ. δολαρίων, με σημαντικά υψηλότερο άνω άκρο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που ανέμεναν για 27,14 δισ. σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Τα κέρδη της Meta έρχονται λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριών Big Tech, καθώς μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street θα προβούν σε ανακοινώσεις η Apple, η Amazon και η Alphabet (μητρική της Google).

Η Wall Street προέρχεται από μία ανοδική συνεδρίαση, λόγω της ήπιας αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) κατά 25 μονάδες βάσης, η οποία έδωσε ώθηση στην αγορά. Παρόλο που η τράπεζα δεν έδωσε κανένα σήμα για επικείμενη παύση των αυξήσεων, οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από τη μικρότερη -σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές- αύξηση και από τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος ενίσχυσε τα «στοιχήματα» των επενδυτών για μια πιο ήπια προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας ήταν μικρότερος του αναμενόμενου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι αρχικές εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν σε 183.000, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 195.000.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Meta
  • FEDERAL RESERVE
  • αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
  • Nasdaq
  • Τεχνολογικές μετοχές

    Σχετικα αρθρα

    Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

    admin

    Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

    admin

    Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

    admin

    Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

    admin

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin