Image default
BLOOMBERG

BofA: Όταν ο S&P φτάσει πάνω από 4.200 μονάδες, πουλήστε

Το ράλι των μετοχών έχει τραβήξει πολύ διαπιστώνει ο αναλυτής της Bank of America, Μάικλ Χάρτνετ, και προειδοποιεί ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ο S&P θα κορυφωθεί, πριν αρχίσει και πάλι η βουτιά.

«Ο κίνδυνος είναι ο πληθωρισμός να φουντώσει ξανά τους επόμενους μήνες και η αμερικανική οικονομία να αντιμετωπίσει μια βαθύτερη ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αφού όπως όλα δείχνουν παραμένει ανθεκτική για τους πρώτους έξι μήνες», αναφέρει η τράπεζα.

Προειδοποίηση για sell off

Ο Χάρτνετ συνιστά στους επενδυτές να αρχίσουν να πωλούν μετοχές του S&P 500 όταν φτάσει πάνω από 4.200 μονάδες, μία αύξηση κατά 0,5% υψηλότερα από το τελευταίο κλείσιμό. Αναμένει ότι το σημείο αναφοράς θα φτάσει στα υψηλά του πρώτου τριμήνου πριν από τις 14 Φεβρουαρίου.

Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια είχαν εισροές 44,7 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με το σημείωμα, επικαλούμενο στοιχεία της EPFR Global.

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι από την αρχή του 2023 λόγω των ενδείξεων επιβράδυνσης του πληθωρισμού, αισιοδοξίας για το άνοιγμα της Κίνας και ελπίδας ότι οι πιο αργές οικονομίες θα αναγκάσουν τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες να σταματήσουν την αύξηση επιτοκίων.

Επιφυλακτικοί οι JP Morgan και Morgan Stanley

Ο Χάρτνετ δεν είναι ο μόνος που προειδοποιεί τους επενδυτές για ένα επερχόμενο sell-off. Πριν λίγες ημέρες ο Μάικ Ουίλσον της Morgan Stanley δήλωσε ότι οι επενδυτές που συρρέουν στο ράλι των μετοχών θα απογοητευτούν  καθώς αψηφούν ευθέως τηνFed. Ο Μάρκο Κολάνοβιτς της JPMorgan Chase & Co δήλωσε ότι η οικονομία οδεύει προς ύφεση τη στιγμή που οι μετοχές σημειώνουν ράλι, με τη σύγκρουση να θεωρείται δεδομένη».

Μεταξύ άλλων ροών την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου, οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσίασαν εισροές για τρίτη εβδομάδα στα 21 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι επενδυτές διοχέτευσαν 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές αναδυόμενων αγορών. Οι αμερικανικές μετοχές είχαν θετικές ροές 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα χρηματοοικονομικά και την ενέργεια να προηγούνται, ενώ οι επενδυτές εγκατέλειψαν την υγειονομική περίθαλψη και τα ακίνητα. Τα ομόλογα είχαν εισροές 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Θα συνεχιστεί η υπεραπόδοση των μετοχών της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ

Σχετικα αρθρα

Breitling: Στο top 10 των κορυφαίων ελβετικών ρολογιών

admin

Societe Generale, BNP Paribas: Έφοδοι σε γαλλικές τράπεζες για φορολογική απάτη – Πρόστιμα άνω του 1 δισ. ευρώ

admin

Άρωμα γυναίκας στην Diageo: Νέα CEO αναλαμβάνει η Debra Crew

admin

BlackRock: Οι αγορές κάνουν λάθος – Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια

admin

Bloomberg: Η Σνάμπελ πίεζε για αναφορά μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ

admin

Στα δικαστήρια με την Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

admin

Ουίλσον (Morgan Stanley): Γιατί οι αγορές απειλούνται από απότομη βουτιά

admin

Η νέα τραπεζική πραγματικότητα

admin

Ammar Al Khudairy: Παραιτήθηκε ο Σαουδάραβας τραπεζίτης που γκρέμισε με τις δηλώσεις του την Credit Suisse

admin

Εξάρχου στο Bloomberg: Μετά τη συγχώνευση Attica-Παγκρήτιας θα χρειαστεί και νέα αύξηση κεφαλαίου

admin

Toshiba: Αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων από την JIP

admin

UBS: Η μετοχή της κάλυψε τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδα – Διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση

admin