Image default
Ευρώπη

Πότε κοιμάται ο Έλον Μασκ; Οι πόνοι στην πλάτη και ό,τι του προκαλεί πονοκέφαλο

Ο Έλον Μασκ υποφέρει από πόνους στην πλάτη και αγωνίζεται για να κοιμηθεί αρκετά ενώ διαχειρίζεται τεράστιες επιχειρήσεις. Είναι κουρασμένος και η μητέρα του θα ήθελε να τον δει να κοιμάται λίγο περισσότερο.

«Είχα πρόβλημα να κοιμηθώ χθες το βράδυ, οπότε δυστυχώς, δεν είμαι στα καλύτερά μου», είπε πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε δικηγόρο κατά τη διάρκεια μιας δίκης στο Σαν Φρανσίσκο. Αργότερα, ο κ. Μασκ πρόσθεσε: «Λυπάμαι που στριμώχνομαι. Έχω πολύ έντονο πόνο στην πλάτη».

Ο Μασκ έχει να επιβλέψει τα όσα «τρέχουν» σε Tesla, SpaceX και Twitter. Επί δεκαετίες εργάζεται συνήθως έως αργά το βράδυ και κοιμάται λίγο. Η επιμονή του έχει οδηγήσει σε επιτεύγματα, όπως η εκτόξευση διαστημικών πυραύλων και το να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σέξι.

Reuters

120 ώρες την εβδομάδα εργασία;

Αλλά στα 51 του η προσέγγιση αυτή έχει προσωπικό κόστος. Από τότε που ανέλαβε την ιδιοκτησία της Twitter Inc. στα τέλη Οκτωβρίου, ο φόρτος εργασίας έχει εκτιναχθεί σε περισσότερες από 120 ώρες την εβδομάδα από 80 ώρες πριν, όπως τουλάχιστον ο ιδιος είπε στον επενδυτή Ron Baron τον Νοέμβριο σε συνέδριο. «Πηγαίνω για ύπνο, ξυπνάω, δουλεύω, πηγαίνω για ύπνο, ξυπνάω, δουλεύω – κάντε το επτά ημέρες την εβδομάδα», είπε ο κ. Μασκ. «Θα πρέπει να το κάνω για λίγο – δεν υπάρχει επιλογή – αλλά νομίζω ότι όταν το Twitter μπει στον σωστό δρόμο, νομίζω ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να το διαχειριστείς από το SpaceX ή την Tesla».

Πατώντας γκάζι

Οι επενδυτές της Tesla έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι ο κ. Μασκ αποσπάται από το Twitter και ορισμένοι τον προέτρεψαν να αποσυρθεί από τη λειτουργία του. Υποσχέθηκε να φέρει τελικά έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο και έχει καταφέρει εν πολλοίς να αποκρούσει τις επικρίσεις ότι δεν ασχολείται με άλλα μέρη της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας, λέγοντας ότι δεν έχει χάσει ούτε μια σημαντική συνάντηση της Tesla. Η αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε κέρδη – ρεκόρ κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους. «Κάνω ακόμα πολλή δουλειά στην Tesla!» απάντησε σε χρήστη που σχολίασε ότι η εταιρεία τα πηγαίνει μια χαρά και χωρίς εκείνον. Η μετοχή απογειώθηκε.

I still do a lot of work at Tesla! Was at our Palo Alto engineering office until late Thursday night when I had to redeye to NY.

— Elon Musk (@elonmusk) November 5, 2022

Στο Twitter τα πράγματα είναι αλλιώς. Εκεί ο ίδιος ομολογεί πως υπάρχουν όρια στο πόσα μπορεί να κάνει, να αλλάξει, να διορθώσει, αν και μάλλον θα αποφύγει να εξηγήσει το χάος που προκάλεσε με το που ανέλαβε τα ηνία.

Το πρόγραμμα

Και τελικά για να επιστρέψουμε στο ερώτημα του τίτλου, πότε κοιμάται; Συνήθως πηγαίνει για ύπνο γύρω στις 3 τα ξημερώματα και συνήθως κλείνει τα μάτια του έξι ώρες πριν ξυπνήσει και ελέγχει αμέσως το τηλέφωνό του για τυχόν νέα έκτακτη ανάγκη. Αυτές τις μέρες, ο κ. Μασκ είπε ότι κοιμάται στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο. Έχει προβλέψει ακόμη και κρεβάτια για υπαλλήλους.

Το πρόγραμμά του έχει γίνει μέρος του μύθου του. Τον περασμένο μήνα, ένας θαυμαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θαύμασε το μονοήμερο δρομολόγιο του κ. Μασκ: κατέθεσε σε δικαστήριο το πρωί, παρευρέθηκε σε εκδήλωση της Tesla στη Νεβάδα εκείνο το βράδυ και μετά συναντήθηκε με την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας του αργά το βράδυ. Και μετά ήταν στα κεντρικά γραφεία του Twitter μετά τα μεσάνυχτα.

Ο πολυμήχανος επιχειρηματίας έχει μιλήσει και στο παρελθόν για δυσκολίες στον ύπνο, πόνους στην πλάτη και τον αυχένα- προκλήσεις που επανέρχονται στο προσκήνιο σε περιόδους στρες. Οι ανησυχίες για την υγεία του κ. Μασκ είχαν κυκλοφορήσει πριν από μερικά χρόνια και πυροδοτήθηκαν από φωτογραφίες του που έδειχναν μια ουλή στο λαιμό του. Το 2020, επιβεβαίωσε ότι είχε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα, αλλά δεν έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Το πάρτι

Υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν σε ένα πάρτι γενεθλίων που είχε οργανώσει πριν από πολλά χρόνια η δεύτερη σύζυγός του, στο οποίο παρευρέθηκε ένας παλαιστής σούμο. Ο κύριος Μασκ ανέβηκε στο ρινγκ και -σύμφωνα με τον ίδιο- κατάφερε να ρίξει τον αντίπαλο των 175 κιλών, αλλά τραυμάτισε την σπονδυλική στήλη του. «Μου κόστισε να σπάσω το δίσκο c5-c6 και 8 χρόνια μεγάλου πόνου στην πλάτη!» είχε πει.

Τα προβλήματά του με τον ύπνο είχαν τραβήξει την προσοχή του κοινού το 2018, εν μέσω του θορύβου που προκλήθηκε από τα βραχύβια σχέδιά του να αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο. Εκείνη τη χρονιά, που η εταιρεία αυτοκινήτων αγωνιζόταν να αυξήσει την παραγωγή του Model 3,  ο Μασκ είχε αποκοιμηθεί στο πάτωμα ενός εργοστασίου. Είχε επίσης αστειευτεί για τη χρήση του βοηθήματος Ambien στο Twitter, γεγονός που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων η Αριάννα Χάφινγκτον τον είχε καλέσει να προσέχει καλύτερα τον εαυτό του.

«Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές», είπε στον κ. Μασκ σε ανοιχτή επιστολή της. «Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη. Και αυτό που μας λέει είναι ότι απλά δεν υπάρχει τρόπος να πάρετε σωστές αποφάσεις και να επιτύχετε τις φιλοδοξίες σας που αλλάζουν τον κόσμο ενώ τρέχετε χωρίς “καύσιμο”». Απάντησε με ένα tweet που στάλθηκε στις 2:32 π.μ.: «Η Ford και η Tesla είναι οι μόνες 2 αμερικανικές εταιρείες αυτοκινήτων που απέφυγαν τη χρεοκοπία. Μόλις γύρισα σπίτι από το εργοστάσιο. Νομίζετε ότι αυτή είναι μια επιλογή. Δεν είναι».

Και η αθώωση

Τον περασμένο μήνα, όταν παραπονέθηκε για πόνους στην πλάτη, βρισκόταν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο και κατέθεσε σχετικά με tweets που έστειλε το 2018, υποστηρίζοντας ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο. Αργότερα έγινε σαφές ότι η χρηματοδότηση δεν είχε οριστικοποιηθεί. Ο κ. Μασκ μηνύθηκε από μετόχους που ισχυρίζονται ότι παραπλανήθηκαν από τα tweets. Την Παρασκευή, ένα δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώος. Μετά τη νίκη του, η μητέρα του, Μάγιε Μασκ, τον έγραψε στο Twitter. «Τέτοια ανακούφιση… Τώρα πήγαινε επιτέλους να αναπληρώσεις τον ύπνο σου».

Σχετικα αρθρα

Το μεγαλύτερο deal στις μεταλλευτικές εδώ και δεκαετίες: Η BHP θέλει να εξαγοράσει την Anglo American

admin

Γερμανία: Αναθεώρησε την εκτίμηση ανάπτυξης από το 0,2% στο 0,3%

admin

Η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο για καθυστερήσεις πληρωμών

admin

Η αναγκαιότητα της Ταϊβάν στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες

admin

Πώς η Bolt σκανδαλωδώς προσπάθησε να μπλοκάρει τους κανόνες για την εργασία σε πλατφόρμες

admin

Επιστημονική δυσπιστία απέναντι στον στόχο του Μακρόν για ένα δισ. νέα δέντρα

admin

Πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βρετανός Σουνάκ από τη Βαρσοβία

admin

Στις κάλπες η Βόρεια Μακεδονία εν μέσω αδιέξοδων συνομιλιών με την ΕΕ

admin

Κέλεχερ (UBS): Δεν ισχύει ότι η τράπεζα είναι «πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει»

admin

Η Tesla υπόσχεται «πιο προσιτά» αυτοκίνητα μετά την πρώτη πτώση εσόδων από το 2020

admin

Μήπως είστε ALICE; Η ανησυχητική αύξησή τους

admin

ΕΕ: Απαγόρευση διάθεσης προϊόντων καταναγκαστικής εργασίας

admin