Image default
Τοις Μετρητοίς

Wall Street: Πως το μαύρο έγινε γκρίζο

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε ως αναμενόταν κατά 25 μονάδες βάσης  το βασικό της επιτόκιο φτάνοντας πλέον στο εύρος  4,5% έως 4,75%. Είναι η όγδοη κατά σειρά αύξηση σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 με   σκοπό να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Στην ομιλία όμως του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ οι αναλυτές αποκρυπτογράφησαν κάποιες ενδείξεις που φωτίζουν την πιθανότητα ολοκλήρωσης του κύκλου της νομισματικής σύσφιξης και του τερματισμού της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα ο Τζερόμ ανέφερε ότι  «ο πληθωρισμός έχει ελαφρώς υποχωρήσει  αλλά παραμένει αυξημένος», διατύπωση που έχει μια γκρι απόχρωση σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις που κυριαρχούσε το μαύρο της διαπίστωσης ότι «ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά, χωρίς σημάδια αποκλιμάκωσης». Αυτό ακριβώς το γκριζάρισμα στις προηγούμενες «βαριές» αναφορές του Τζερόμ  καταδεικνύει κατά κάποιους  ότι οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής γίνονται όλο και πιο σίγουροι ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν κορυφωθεί και δεν πρέπει να τραβήξουν το σχοινί των επιτοκίων περαιτέρω προκαλώντας έτσι ένα υφεσιακό ατύχημα που δε θα μπορούν να το μαζέψουν.

Αυτό εμμέσως πλην σαφώς κατάλαβε και η Wall Street και απελευθέρωσε την άνοδο φέρνοντας τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 στην ευχάριστη θέση να προσπεράσει τη διαγραμματική αντίσταση των 4100 μονάδων. Η επιβεβαίωση τώρα της ανοδικής διάσπασης στις επόμενες συνεδριάσεις θα ανοίξει την ανοδική πύλη για μια κίνηση προς το σημαίνων επίπεδο αντίστασης των 4300 μονάδων. Ανοδική καταστρατήγηση του εν λόγω σημείου θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα της τάσης μετατρέποντάς τη από καθοδική σε ανοδική με πρώτο στόχο τις 4600 μονάδες. Για να σπάσει κάτι στη συνοχή των Bulls θα πρέπει ο δείκτης να τμήσει καθοδικά το κινητό μέσο των 200 ημερών στις 4009 μονάδες περίπου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρήζει και ο τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI) μιας που πάει για δεύτερη φορά να βγει με αγοραστικό σήμα στις τελευταίες 287 μέρες. Στη περίπτωση που και εδώ έχουμε μια επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή τότε η τάση περνάει σε θετικό έδαφος.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία.

- Wall Street: Πως το μαύρο έγινε γκρίζο appeared first on Chartswar.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin