Image default
Πολιτική

Στην Ουάσιγκτον ο Στ. Καλαφάτης – Επαφές με την ομογένεια

καλαφατης λαρυγγακης

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης θα πάρει μέρος στο 4th Southeast & East Med Conference, που συνδιοργανώνουν το Delphi Forum, η εφημερίδα “Καθημερινή” και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Πρόκειται να πάρει μέρος στο 4th Southeast & East Med Conference, που συνδιοργανώνουν το Delphi Forum, η εφημερίδα “Καθημερινή” και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας. 

Κατά την πρώτη μέρα της διαμονής του στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α., ο κ. Καλαφάτης είχε σειρά επαφών, ανάμεσα στις οποίες και με εκπροσώπους της ομογένειας, όπως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγγάκης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης AHEPA Athens Chapter HJ001 Βασίλειος Μωσαΐδης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζητήθηκαν εθνικά θέματα, αλλά και οι προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε το εξής:

«Σημαντικά θέματα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που ολοένα και βελτιώνονται, αλλά και τις προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης, που διευρύνονται όλο και περισσότερο, χάρη στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητήσαμε στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκομαι, για τη συμμετοχή μου στo 4th Southeast & East Med Conference, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute), Νίκο Λαρυγγάκη (κεντρική φωτό)  και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της οργάνωσης AHEPA Athens Chapter HJ001, Βασίλειο Μωσαΐδη.

Οι συνομιλητές μου αποδείχτηκαν βαθείς γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στη Βόρειο Ελλάδα και των προοπτικών της περιοχής. Είχα την ευκαιρία να εξάρω τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομογένειας στην προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων και συμφωνήσαμε για πιο συχνή επαφή στο μέλλον». 

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Λοβέρδος: Το χειροκρότημα στον Καραμανλή ήταν προσβολή για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

admin

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τι σημαίνει το μήνυμα ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του- Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Τρίτη μέρα μάχης στη Βουλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης

admin

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία και γι’ αυτό επιλέγουν να την εξάγουν στη Βουλή

admin

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Παππά: Είναι φαντασιώσεις

admin

Μαρινάκης: Ο Ν. Παππάς παραδέχθηκε προσυνεννόηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Νέα Αριστερά: “Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής”

admin

Παππάς: Οι σκέψεις για πρόταση δυσπιστίας είχαν ξεκινήσει από την υπόθεση Ασημακοπούλου

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες – Όψεις του ίδιου νομίσματος Μητσοτάκης και Καραμανλής

admin

Τι θα πει την Πέμπτη ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή για τα Τέμπη – Μαξίμου: «Πρόθυμος και μπροστινός συμφερόντων ο Ν. Ανδρουλάκης»

admin

Χατζηδάκης: Περισσότερο από τα Τέμπη τους νoιάζουν οι ψήφοι

admin