Image default
Επιχειρήσεις

Alpha Bank: Για 5η συνεχή χρονιά στο Bloomberg Gender-Equality Index

Alpha Bank: Για 5η συνεχή χρονιά στο Bloomberg Gender-Equality Index

Η Alpha Bank, «πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο και στο επιχειρείν», εντάχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων - Gender-Equality Index (GEI).

Η Alpha Bank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που συμπεριλήφθηκε στον Δείκτη, και μία από τις 5 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτόν, σε σύνολο 418 οργανισμών παγκοσμίως.

Η σταθερή παρουσία της Τράπεζας στον Δείκτη, επισφραγίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει ο Όμιλος στα θέματα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης, με στόχο την ενίσχυση μίας εργασιακής κουλτούρας που προωθεί τη διαρκή ενδυνάμωση των Εργαζομένων, τη μισθολογική ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης και την ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.

Η επικέντρωση της Alpha Bank στη γυναικεία ενδυνάμωση αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι, το 2022, το ποσοστό αντιπροσώπευσης των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ξεπέρασε το 30%.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν το 62% και το 56% των Εργαζομένων σε επίπεδο Ομίλου και στην Ελλάδα, αντίστοιχα, ενώ το 57% των στελεχών σε Διευθυντικές και άλλες θέσεις ευθύνης στον Όμιλο είναι γυναίκες.

Η Chief Human Resources Officer του Ομίλου, Φραγκίσκη Μελίσσα δήλωσε: «Για εμάς στην Alpha Bank, η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε την Τράπεζα του Αύριο και είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση που λαμβάνουμε όσον αφορά στη γυναικεία ενδυνάμωση».

Δέσμη δράσεων για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα mentoring, η Alpha Bank υποστηρίζει ενεργά τις γυναίκες σε κάθε στάδιο της ζωής και της καριέρας τους. Στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, το 2022, η Alpha Bank σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Women Do Business, διοργάνωσαν το “Leadership Academy for Women Leaders”, μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης με τη συμμετοχή 30 γυναικών διευθυντικών στελεχών του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Παράλληλα, οι δύο οργανισμοί δημιούργησαν και μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης και Επιχειρηματικότητας, όπου 30 πρώην Εργαζόμενες της Alpha Bank, εκπαιδεύτηκαν στο πώς να δημιουργήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι, αφετηρία των εσωτερικών δράσεων γυναικείας ενδυνάμωσης, αποτέλεσε το πρόγραμμα A.W.A.R.E. (Alpha Women. Authentic, Resilient, Empowered), το οποίο η Τράπεζα θέσπισε το 2021 και μετεξελίχθηκε στα επιμέρους προγράμματα “Trading Alpha Brains” και “SheforHe”.

 

 • - GenderEquality Index
 • Alpha Bank
 • ΔΕΙΚΤΗΣ
 • χρηματιστήριο

  Σχετικα αρθρα

  Έκλεισε η συμφωνία για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την Ιntrakat

  admin

  Στο 59,42% αυξήθηκε το ποσοστό της Πειραιώς στην MIG

  admin

  Μπλε Κέδρος: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η αγορά ακινήτου στην Αθήνα έναντι €4,1 εκατ.

  admin

  ΟΛΘ: Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

  admin

  Μπλε Κέδρος: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4-Aλλαγή χρήσης κεφαλαίων απ΄την ΑΜΚ

  admin

  Μπλε Κέδρος: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4 για την αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων από την ΑΜΚ

  admin

  JTI: Το συμπεριληπτικό νομικό πλαίσιο είναι ένας ακόμη λόγος που συνεχίζουμε την επένδυσή μας στην Ελλάδα

  admin

  ΕΦΕΤ: Στάση εργασίας κήρυξαν οι εργαζόμενοι

  admin

  ΕΥΔΑΠ: Η Παρασκευή Νιάρου η νέα Γενική Διευθύντρια Πελατών

  admin

  H Παρασκευή Νιάρου, νέα Γενική Διευθύντρια Πελατών στην ΕΥΔΑΠ

  admin

  NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G και 5G πανελλαδικά

  admin

  Intrakat και Ελλάκτωρ επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ (upd)

  admin