Image default
Οικονομία

Θεσσαλονίκη: Αναμένεται αύξηση 40% στο τουριστικό ρεύμα από το Ηνωμένο Βασίλειο

Αύξηση κατά 40%, σε σχέση με πέρσι, στο τουριστικό ρεύμα από το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει φέτος ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεών του. «Οι προκρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν από τον Απρίλιο και παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση», είπε η πρόεδρος του Οργανισμού και  αντιπεριφερειάρχης της Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Εξίσου σημαντική είναι η αύξηση και από την Ολλανδία και το Ισραήλ» ανέφερε η κ. Πατουλίδου.

Το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές προκρατήσεις από τη Σερβία και από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού που παρουσιάστηκαν, κατά τη διάρκεια του 2022 ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης αναγνωρίστηκε ως Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO), ο πρώτος στην Ελλάδα, ενώ απέσπασε τέσσερα βραβεία στον κορυφαίο τουριστικό θεσμό Tourism Awards και ανέδειξε τη θέση της Θεσσαλονίκης στο διεθνή χάρτη κρουαζιέρας. Επιπλέον, προχώρησε σε στρατηγικές συνέργειες, συμμετείχε στο Seatrade Cruise Global, έκανε έντυπες και ψηφιακές καταχωρίσεις, press trips και διοργάνωσε υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Πατουλίδου τόνισε ότι ο προορισμός γνωρίζει θεαματική ανάπτυξη στον τομέα της κρουαζιέρας (260%), έχοντας ήδη προγραμματισμένες 70 αφίξεις. Επιπλέον, ο Οργανισμός, με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, ενίσχυσε την εικόνα της Θεσσαλονίκης σε σημαντικές αγορές και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και φυσικά και την Ελλάδα.

Β. Κικίλιας: «Οι προοπτικές για το 2023 είναι εξαιρετικές»

Την εκτίμηση ότι «οι προοπτικές για το 2023 είναι εξαιρετικές», διατύπωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση.

Ο ίδιος συνεχάρη τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την προσπάθεια που έγινε το 2022 στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που στήριξε την ελληνική οικονομία, την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης τους ανθρώπους του τουρισμού. Σχολίασε ότι εκατοντάδες χιλιάδες δούλεψαν σκληρά όλο τον χρόνο, ενώ επεκτάθηκε η τουριστική περίοδος, και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συνεργαστούν και πάλι όλοι μαζί.

 Έργο φωτισμού των τειχών της Άνω Πόλης

Τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το υπουργείο Πολιτισμού για να προχωρήσει έργο φωτισμού των τειχών της Άνω Πόλης στα πρότυπα του φωτισμού της Ακρόπολης, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε χαιρετισμό του, μέσω διαδικτύου, στην εκδήλωση.

Ο ίδιος τόνισε ότι το έργο αυτό είναι ένα μόνο από ένα ευρύ πλέγμα έργων υποδομών που αναβαθμίζουν τον τόπο και τον καθιστούν πιο φιλικό για τους επισκέπτες και τους πολίτες και αναφέρθηκε στους αυτοκινητόδρομους, τις υποδομές, τις αναπλάσεις εντός των πόλεων, τα έργα περιβάλλοντος κ.ά.

«Ο τουρισμός στον τόπο μας, παρά τη μεγάλη πανδημική κρίση, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στρέψαμε όλα τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις που μπορούσαμε προκειμένου να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις του τουρισμού όρθιες», πρόσθεσε.

Σχετικα αρθρα

Σύνοδος υπ. Ενέργειας: «Ναι» της Ελλάδας στον νέο «κόφτη» κατανάλωσης αερίου – Υπέρ ριζικών αλλαγών στον ηλεκτρισμό

fastpath

Real Estate: Πόσο νοικιάζονται τα γραφεία – Η «εικόνα» σε βασικούς οδικούς άξονες, οι ταχύτητες και το Airbnb

admin

Η Alpha Bank συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος

admin

Γιατί οι καταθέτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αναμείνατε στο… ακουστικό σας

admin

Το νέο Ε9 φέρνει αλλαγές και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

admin

Τα πέντε μεγάλα διλήμματα των κεντρικών τραπεζών

admin

Άδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είναι σταθερά πρώτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

fastpath

ΕΤΑΑ: Ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα έργα InvestEU – Χρηματοδότηση για για πράσινη κινητικότητα και ενέργεια

admin

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Πάνω από τον στόχο κατά 1,245 δισ. τα φορολογικά έσοδα το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023

admin

Ν. Μηταράκης: Παράταση της διαδικασίας για εισδοχή εργατών γης

admin

ΤτΕ: Νέα μείωση των καταθέσεων τον Φεβρουάριο

admin