Image default
Αγορές

Νέες υψηλές «πτήσεις» για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νέες υψηλές «πτήσεις» για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη για τρίτη διαδοχική μέρα σημείωσαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την πτώση του πληθωρισμού στη Γερμανία και τα εταιρικά κέρδη να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τα επιτόκια και το ενδεχόμενο ύφεσης.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (9/2) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 462,30 μονάδες και ενδοσυνεδριακά κινήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους. Σημειώνεται ότι ο δείκτης ενισχύεται κατά περίπου 8,8% από τις αρχές του 2023. Οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου ηγήθηκαν των σημερινών κερδών με 1,7%.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωσε κέρδη 0,72% στις 15.523,42 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,33% στις 7.911,15 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,96% στις 7.188,36 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κέρδισε 0,18% στις 9.243,50 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 1,26% στις 27.503,75 μονάδες.

Η μετοχή της Credit Suisse κατέγραψε «βουτιά» κοντά στο 15%, μετά τις ζημίες 1,51 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Στα μάκρο της ημέρας, ο γερμανικός δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 1% μηνιαίως, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ενώ ο ετήσιος δείκτης διαμορφώθηκε στο 8,7%, κάτω από το 8,9% που αναμενόταν. Ο πληθωρισμός, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε στο 9,2% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο. Έναν μήνα πριν ήταν στο 9,6%.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • πληθωρισμός στη Γερμανία
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • Stoxx 600
  • υψηλό έτους
  • Credit Suisse

    Σχετικα αρθρα

    Τριμηνιαίο «άλμα» άνω του 7% για τις ευρωαγορές

    admin

    Wall Street: Νέα άνοδος με ώθηση από τον δομικό πληθωρισμό

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Περιμένοντας τον πληθωρισμό

    admin

    Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο τα μάκρο

    admin

    Wall Street: Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο S&P 500

    admin

    Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    admin

    Νέα άνοδος στη Wall Street- Τα «βλέμματα» στον πληθωρισμό

    admin

    Διατηρούν τη θετική δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

    admin

    Μικτά πρόσημα στην Ασία, καθώς οι τραπεζικοί φόβοι αμβλύνονται

    admin

    Τεχνολογική και τραπεζική ώθηση στη Wall Street

    admin

    Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τραπεζικό boost

    admin

    Παίρνει τα «πάνω» της η Wall Street-Υποχωρούν οι επενδυτικές ανησυχίες

    admin