Image default
Ευρώπη

Αμερικανός Πρέσβης στη Σερβία: Οι συμφωνίες για το Κόσοβο πρέπει να εφαρμοστούν

Οι συμφωνίες σχετικά με το Κόσοβο, περιλαμβανομένης αυτής για την Κοινότητα των Δήμων Σερβικής Πλειοψηφίας, πρέπει να εφαρμοστούν, δήλωσε την Τετάρτη ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία Κρίστοφερ Χιλ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εφαρμογής.

Οι ΗΠΑ θέλουν να είναι μέρος της διαδικασίας και να εγγυηθούν την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της συμφωνίας, δήλωσε ο Χιλ, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι οι άνθρωποι στη Σερβία ανησυχούν για το ποιος θα εγγυηθεί τις συμφωνίες.

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στο θεμελιώδες ερώτημα για το μέλλον της σερβικής κοινότητας στο Κόσοβο, διότι πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το μέλλον τους. Το θεμελιώδες ερώτημα είναι να ασχοληθούμε με αυτό που προέρχεται από την αρχική συμφωνία των Βρυξελλών.

Αυτό είναι το CMS. Πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστεί, αν περιμένουμε από οποιονδήποτε να έχει εμπιστοσύνη στις μελλοντικές συμφωνίες», δήλωσε ο Χιλ στην τηλεόραση του Κ1.

«Δεν λέω ότι η γαλλογερμανική πρόταση είναι σε αντίθεση με τη συμφωνία των Βρυξελλών, συνδέονται. Η έννοια ότι η προηγούμενη συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί είναι μέρος αυτής της πρότασης», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρέσβης.

«Επίσης, έχουμε τη συμφωνία της Ουάσιγκτον που είχε δεσμευτεί για την οικονομία, ώστε να διασφαλιστεί ότι το Βελιγράδι και η Πρίστινα θα μπορούσαν να λύσουν κάποια προβλήματα και να επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των ανθρώπων», είπε.

Ο Χιλ πιστεύει ότι η προθεσμία για τη συγκρότηση της ΚΜΑ και την εφαρμογή της γαλλογερμανικής συμφωνίας είναι ρεαλιστική και ότι η ΚΜΑ θα μπορούσε να συγκροτηθεί μέχρι το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι η γαλλογερμανική πρόταση θα μπορούσε να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Νομίζω ότι η πρόταση είναι θετική και μπορεί να εφαρμοστεί», δήλωσε ο Χιλ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν απόλυτα τη γαλλογερμανική πρόταση και όλα όσα έχει κάνει η ΕΕ.

Σχετικα αρθρα

Σιτηρά: «Ευνοημένος» σιτοβολώνας η Ουκρανία, κρατάει ψηλά τις εξαγωγές της, αλλά εξοργίζει

admin

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

admin

Στρατηγική σχέση μεταξύ ΕΕ και Αυστραλίας για τις κρίσιμες πρώτες ύλες

admin

Διασφαλίσεις έναντι των ουκρανικών εισαγωγών ζητούν τα κράτη-μέλη

admin

Βρετανία: Μακρινός στόχος η μείωση των επιτοκίων της BoE

admin

Ευρωζώνη: Στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Βρετανία: Και επίσημα σε ύφεση το 2023

admin

Κίνα: Καταργεί τους επιπλέον δασμούς στα κρασιά από Αυστραλία

admin

Τι είναι οι γεωγραφικές ενδείξεις και σε τι χρησιμεύουν;

admin

ΕΕ: Συμβιβαστική συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Περισσότερη ανακύκλωση, λιγότερες εξαγωγές αποβλήτων για την ΕΕ

admin

Γαλλία: Δεν αποκλείονται οι επιτάξεις για την επιτάχυνση της παραγωγής όπλων

admin