Image default
Επιχειρήσεις

Κέρδη 2,7 δισ. ευρώ για τη Siemens – Αυξάνει τους στόχους για το 2023

Καλύτερα του αναμενόμενου αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Siemens για το δ’ τρίμηνο του 2022, με τη γερμανική εταιρεία να σπεύδει να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τους στόχους για το 2023. 

Πιο συγκεκριμένα, στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου η Siemens εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,7 δισ. ευρώ, ένα ποσό υψηλότερο κατά 0,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  

Όπως και οι υπόλοιπες βιομηχανικές εταιρείες, ο γερμανικός κολοσσός κατέγραψε τεράστια αύξηση στις παραγγελίες, δεδομένου ότι οι πελάτες θέλουν να αποφύγουν τις καθυστερήσεις, οι οποίες συνδέονται με τις αναταράξεις στις αλυσίδες προμήθειας και με τις ελλείψεις σε βασικά υλικά.  

«Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 8%, οι πωλήσεις στις ψηφιακές βιομηχανίες και στις έξυπνες υποδομές διευρύνθηκαν κατά 15% και οι παραγγελίες έφθασαν στο ιστορικό υψηλό των 102 δισ. δολαρίων» επιβεβαίωσε ο Ρολάντο Μπος, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας.  

Ας σημειωθεί ότι το οικονομικό έτος της Siemens ξεκινάει από τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον επόμενο Σεπτέμβριο.  

Για το εν λόγω 12μηνο, η εταιρεία περιμένει αύξηση των εσόδων κατά 7% έως 10% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης περί 6% έως 9%. Την ίδια ώρα, προβλέπει ότι τα κέρδη θα φθάσουν στα 8,9 έως 9,4 ευρώ ανά μετοχή έναντι 8,7 έως 9,2 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως.  

Το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης αναμένεται να προέλθει από τις ψηφιακές βιομηχανίες, δηλαδή τον κλάδο της αυτοματοποίησης. Οι έξυπνες υποδομές, οι οποίες αφορούν προϊόντα ελέγχου κτηρίων, επίσης εκτιμάται ότι θα δουν υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη.  

Ο Μπος, τέλος, εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος και για την περιοχή της Κίνας, χαιρετίζοντας το άνοιγμα της οικονομίας και την άρση των περιοριστικών μέτρων.  

Διαβάστε ακόμη

Οι ζήλιες (εντός) για την Πόπη, τα γκάλοπ δίχως Κασιδιάρη, ο βιαστικός της Αττικής Οδού, ο καυγάς του πρώην και οι δικηγόροι του Ηλιόπουλου

Ο πόλεμος των Σάφρα – Ποιος και γιατί μήνυσε την πλουσιότερη Ελληνίδα με την αμύθητη περιουσία

Μάικλ Τζόρνταν: Πώς το Νο1 brand στην ιστορία του αθλητισμού έχτισε περιουσία 2,2 δισ. δολαρίων

Σχετικα αρθρα

Intralot: Υπογραφή με πέντε τράπεζες για ομολογιακό δάνειο €100 εκατ.

admin

Alpha Bank: Στη διοικητική ομάδα o Ν.Β. Σαλακάς

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για τη διάθεση κερδών

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για διάθεση κερδών και Stock Awards

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

Eργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing ολοκλήρωσε η SingularLogic

admin

Entersoft: Στην Unity το 37,26% των μετοχών

admin

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε διαιτησία με τη Gazprom για τις τιμές αερίου

admin

Συνεργασία Hurricane Electric με τη Lancom

admin

BBG: «Πράσινο φως» SSM για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

Συνεργασία United Media με την Nova TV της Κροατίας

admin

Euroxx: Βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στη μετοχή της ΔΕΗ

admin