Image default
Πολιτική

Τσαβούσογλου: Σε τέτοιες δύσκολες μέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες – Δεν χρειάζονται σεισμοί για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Πολιτική UPDATE: 12:30

Δένδιας στην Τουρκία

Έχω εντολή από τον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ, είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Η σημερινή παρουσία του Νίκου Δένδια δείχνει την συμπαράσταση και την αλληλευγγύη του ελληνικού λαού προς τους Τούρκους πολίτες. η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησε αμέσως με τις τουρκικές αρχες και δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές δηλώσεις του με τον Νίκο Δένδια από την Αντιόχεια.

Ο κ. Τσαβούσογλου συνέχισε: «Η Ελλάδα έστειλε αμέσως σωστικά συνεργεία και υλική βοήθεια. Ένας άλλος φίλος από την Ελλάδα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, ήρθε κι αυτός και επισκέφτηκε την περιοχή μας. Πριν από λίγο επισκεφθήκαμε με τον Νίκο Δένδια την αποστολή της ΕΜΑΚ, βρισκονται εδώ 7 ημέρες και εργάζονται όλο το 24ωρο. Τους ευχαριστούμε για τις υπεράνθρωποες προσπάθειες που καταβάλλουν.

Είδαμε ότι μετά από κάθε διάσωση ανθρώπινης ζωής δεν χαίρονταν μόνο οι έλληνες διασώστες αλλά και όλοι οι έλληνες.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 12, 2023

Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες στις δύκολες μέρες. Και το 1999 είχαν πληγεί και οι δύο χώρες από σεισμούς. Εγώ τότε δεν ήμουν πολιτκός, αλλά είχα στείλει μια επιστολή στο περιοδικό Time που έλεγα ότι είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλο στις δυσκολες ώρες, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε ακόμη έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.

Αυτό που είχα γράψει τότε ως πολίτης, το λέω και τώρα ως υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ελπίζω ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες για να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου» είπε και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Δένδια και τον ελληνικό λαό και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που έδειξαν τις δύσκολες αυτές μέρες» συνέχισε ο κ. Τσαβούσογλου.

Nazir Çavuşoğlu Yunanıstanın xarici işlər naziri Nikos Dendias ilə birlikdə Hataya getdi pic.twitter.com/1GT0iijV39

— Ictimai TV (@TvIctimai) February 12, 2023

Από την πλευρά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε: «Θα ήθελα να διαβιβάσω προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και προς την τουρκική κυβέρνηση τα πιο θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού.

Θα ηθελα επίσης να ευχαριστησω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα πολύ θερμά λόγια για τις προσπάθειες των ελλήνων διασωστών και τη θερμή αναφορά του στην παρουσία μας εδώ.

ελικόπτερο

Eίμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους ελληνες διασώστες και για τις παρα πολλες ζωές που σώθηκαν από τους ευρωπαίους διασώστες, γιατί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε αυστριακούς και ολλανδούς διασώστες. 205 ζωές σώθηκαν από αυτούς συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων. Η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει την Τουρκία δεν σταματά εδώ.

Έχω εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ. Προσυπογράφω απόλυτως αυτό που είπε ο Μεβλούτ δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

admin

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Χρυσοχοΐδης: «Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη όπως προβλέπει το Σύνταγμα για τον Γιώργο Λυγγερίδη»

admin

Γ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ 100,3: Κομβική για τις συλλήψεις η απόφαση για τις 400 προσαγωγές

admin

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ) – Στην πρώτη θέση η Σοφία Μπεκατώρου (ΣΥΡΙΖΑ)

admin

Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok για την επιστολική ψήφο: «Με τη συμμετοχή σας στις εκλογές στηρίζεται τη Δημοκρατία»

admin

Ευρωεκλογές: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας

admin

Καβάλα: Στέλεχος της Νίκης χαστούκισε μέσα σε εκκλησία τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη

admin

Προκόπης Παυλόπουλος: Προκλητική η ατιμωρησία της Τουρκίας μετά από 50 χρόνια εισβολής στην Κύπρο

admin

Opinion Poll: Σε ποσοστά 2019 και πάλι η ΝΔ, προηγούνται Αυτιάς και Δήμας – Μπεκατώρου και Παππάς στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τι απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας στον Κασσελάκη για τη διασύνδεση των νησιών

admin

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο – Καταδικάζω απερίφραστα τη βία επιμένει ο βουλευτής

admin